Friday, September 12, 2025

8.a

11. nov.

Tortiljarullid kahe erineva täidisega

Lumekrabi ja kurgiga:
3 väiksemat nisutortiljat
150 g lumekrabi
1 väike kurk
mõned frillice salati lehed
90 g toorjuustu
peotäis lutserniidandeid
3 sl Tarplani Salatikastet kalale

Singi ja kurgiga:
3 väiksemat nisutortiljat
100 g sinki
1 väike kurk
mõned frillice salati lehed
90 g toorjuustu
3 sl Tarplani Salatikastet küüslauguga
peotäis lutserniidandeid


Lumekrabi ja kurgiga:
Sega toorjuust ja majonees ning määri tortiljadele. Kata tortilja üks ots paari salatilehega. Rebi lumekrabi lahti ning lõika kurk pikkadeks ribadeks. Kata salatilehe kurgi, krabi ja lutserni idudega (samal põhimõttel nagu valmistad sushit) ning keera tihedalt rulli. Keera rull fooliumisse ning lase vähemalt tunnike külmas seista. Lõika iga rull 6-8ks viiluks.


Singi ja kurgiga:
Sega toorjuust ja majonees ning määri tortiljadele. Kata tortilja üks ots paari salatilehega. Lõika kurk ja sink pikkadeks ribadeks. Kata salatilehe kurgi, singi ja lutserni idudega (samal põhimõttel nagu valmistad sushit) ning keera tihedalt rulli. Keera rull fooliumisse ning lase vähemalt tunnike külmas seista. Lõika iga rull 6-8ks viiluks.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Brigita

Pasta Carbonara

350 g spagette 
200 g  toorsuitsupeekonit
sorts oliiviõli praadimiseks
2 toasooja muna või 4 munakollast
100 g riivitud parmesani juustu 
soola ja musta pipart

Keeda makaronid rohkes soolases vees al dente. Kurna (jäta keeduvedelik alles).
Samal ajal lõika peekon väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Prae mõõdukalt kuumal pannil väheses oliiviõlis kuldseks ja krõbedaks. 
Pane muna(kollase)d suurde toasooja kaussi, milles plaanid pastarooga serveerida. Klopi munad vispliga lahti. Sega juurde riivitud juust, maitsesta julgelt musta pipraga. Nüüd vispelda juurde üks korralik kulbitäis kuuma pastakeeduvedelikku!
Siis kurna spagetid ja lisa kohe muna-juustusegu hulka. Sega kiiresti läbi, sega juurde (vajadusel nõrutatud) lihakuubikud. Puista peale veel riivitud juustu ja musta pipart ning serveeri kohe. 

Allikas: nami-nami
Peakokk: Grete


Kohupiima-rukkileiva magustoit

50 g võid
150 g riivleiba
1-2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
2-3 dl õunakeedist või õunapüreed

Kohupiimakreem:
200 g kohupiima
200 g hapukoort
4 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

50 g riivitud šokolaadi

Pruunista riivleib ja suhkur pannil võis. Maitsesta kaneeliga ja lase täielikult jahtuda.
Sega kohupiim hapukoore ja suhkruga, maitsesta vanillisuhkruga.
Võta kuus magustoidupokaali ja puista põhjadele kiht jahtunud riivleiba. Tõsta peale õunamoosi ja seejärel kohupiimasegu. Siis uuesti riivleiba, õunamoosi ja kohupiimasegu, kuni kõik ained on otsas. Pealmiseks kihiks jäta leivapuru,
 riivitud šokolaad. 

Serveeri kohe või lase esmalt paar tundi külmkapis maitsestuda.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Heleena Maria






23. sept.

Bagelid


370 g kreeka jogurt (täpselt see Alma tops)
250 g jahu
2 tl küpsetuspulber
Sool
1 muna
seesamiseemned
Vahele:
100 g toorjuustu
5 muna (praadida)
avokaado
lehtsalat
100 g soolalõhe fileelõike

Peale sool/bagel seasoning/seesamiseemned
sega jahu, jogurt, sool ja küpsetuspulber, jaga taigen 6ks, vormi bageliteks, pintselda munaga ja lisa soovipäraseid lisandeid. 30 min/180c ahjus (kuni on kuldpruunid).
Lõika bagel pooleks, vahele pane meelepäraseid lisandeid.

Peakokk: Marite


Burritod guacamole ja värskete köögiviljadega


1 pakk Santa Maria nisutortillasid
400 g hakkliha
0.5 dl vett
1 spl võid
1 tk paprikat
1 pakk Santa Maria burrito maitseainesegu

Guacamole:
2 tk avokaadot
3 dl hapukoort
1 pakk Santa Maria guacamole-kastme maitseainesegu
Serveerimiseks
Santa Maria mahedamaitselist tako kastet
jääsalatit
tomatit

Viiluta paprika.
Pruunista hakkliha õlis. Lisa vesi, paprika ja maitseainesegu.
Prae valmimiseni, segades umbes 2–3 minutit.
Sega guacamole valmis, purustades avokaado ning segades sisse maitseainesegu ja hapukoore.
Soojenda tortillad ning täida minutiliha ja lisanditega.
Rulli burritoks.

Allikas: santa maria
Peakokk: Keidi



Red velvet

125 g võid
90g pruuni suhkrut
50g valget suhkrut
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut
punane toiduvärv
240g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 küpsetussoodat
20g kakaopulbrit
1 tahvel valget šokolaadi

Sega kokku või ja suhkrud. Lisa muna, vanilje ja toiduvärv ning sega kõik kokku. Lisa jahu ja muud kuivained ja sega kokku. Kõige viimasena lisa juurde kakao ja siis valge šokolaad. Tee ühtlasteks pallideks ja küpseta ahjus 180° juures umbes 10 minutit.

Peakokk: Heti

No comments:

Post a Comment