17.nov.
Vorstikeerud
250 lehttaignat
50 g salaamivorsti
1 muna
soovi korral tomatikastet
Lase külmutatud poetaigen üles sulada.
Rulli taigen õhemaks
Soovi korral kata rullitud taigen tomatkastmega. Lisa sinna juurde ühtlaselt vorstiviilud.
Keera taigen koos vorstiviiludega tihedalt rulli.
Lõika saadud rullterava noaga umbes 1cm paksusteks viiludeks.
Aseta viilud ahjuplaadile, määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit.
Peakokk: Grete
Salaamipitsa
Taigen - Aksel toob
Kate:
2 pakki Talleggi keedusalaamit
pitsakastet
pitsamaitseainet
200 g mozzarella juustu
200 g riivjuustu
Pitsapõhjale määri esmalt kaste, siis laota peale salaami, seejärel tükeldatud mozzarella ning viimaks riivjuust.
Küpseta u 15 minutit 200-kraadises ahjus.
2 pakki Talleggi keedusalaamit
pitsakastet
pitsamaitseainet
200 g mozzarella juustu
200 g riivjuustu
Pitsapõhjale määri esmalt kaste, siis laota peale salaami, seejärel tükeldatud mozzarella ning viimaks riivjuust.
Küpseta u 15 minutit 200-kraadises ahjus.
Peakokk: Mirell
Küpsisetort
4 pakki ruudulisi küpsiseid (vaniljeküpsiseid)
100 g kanget kohvi
650 g hapukoort
2 banaani
kakaod
suhkrut
Kaunistuseks:
200 g viinamarju
100 g vaarikaid
Keeda kange kohvi. Lase jahtuda. Kasta küpsised korraks kohvi sisse ja laota vaagnale. Määri peale kakao ja suhkruga segatud hapukoor ja laota peale viilutatud banaan ja viinamarjad. Tee nii mitu kihti.
Kaunista marjadega.
Peakokk: Erich
11. nov.
Kananagitsad
3 kanarinda
1 tassitäis riivsaia
1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1/2 tassitäit sulatatud võid
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika kanarind käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.
3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.
Allikas: eesti naine
Dipikaste
100 g hapukoort
100 g majoneesi
ketšupit (1 sl või maitse järgi)
Soola-pipart
Sega kõik koostisained. Maitsesta soola-pipraga.
Peakokk: Kerton
Koorene kanapasta
400 g kanafileed
400 g penne pastat
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juustu
Kanamaitseaine
Basiilik
200 g sulatatud juust Merevaik (suitsukanaga)
Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor, sulatatud juust.
Lisa penned ja küpseta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust
Serveeri basiilikulehtedega
Allikas: delfi
Peakokk: Gloria
Õunakrõbedik
600 g hapukaid õunu (nt Antonovka)
25 g seemneteta rosinaid
25 g suhkrut
kaneeli
Purukate:
100 g nisujahu
50 g kaerahelbeid
100 g külma võid
50 g demerara pruuni suhkrut
jäätis
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad viiludeks või väiksemateks tükkideks. Sega kausis õunad, rosinad, suhkur ja kaneel. Tõsta umbes 24 cm läbimõõduga ahjuvormi või 4-6 portsjonvormi sisse.
Sega kausis jahu, helbed ja suhkur, haki juurde külm või. Puista purukate õuntele.
Küpseta magustoitu 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni õunad on pehmed, purukate aga kuldne ja krõbe. Serveeri jäätisega.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Annabel
30. sept.
Kartulisalat
6 koorimata keskmist kartulit3 tk keedetud muna
1 tk värsket kurki
1 tk keskmist sibulat
200 g keeduvorsti (soovitavalt lastevorsti)
1 tk hakitud õuna
Kaste:
200 g hapukoort
200 g majoneesi
hakitud tilli murulauku, sibulapealseid, peterselli
soola
purustatud musta pipart
Keeda kartulid eelmisel päeval soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lase täielikult jahtuda (samal päeval kiiruga keedetud kartulitest ei tule mingi õige salat!)
Salati tegemiseks koori keedetud kartulid ning haki väikesteks kuubikuteks.
Lõika keedetud jahtunud munad väikesteks kuubikuteks või suru kahvliga katki.
Haki kurk väikesteks kuubikuteks. Haki sibul hästi peeneks (soovi korral leota hakitud sibulat veidi külmas vees, see pehmendab maitset).
Haki vorst pisikesteks kuubikuteks.
Kaste tuleks eraldi kausis valmis segada. Sega hapukoor ja majonees omavahel. Lisa hakitud tilli, sibulapealseid, soola ja pipart (mida suvisem aeg, seda rohkem lisan maitserohelist). Kalla kaste salatiainetele ning sega õrnalt läbi.
Enne serveerimist lase salatil maitsestuda.
Allikas: nami-nami
2 sl õli
4 sl haput mahla
2 ml soola
2 ml pipart
4 ml suhkrut
Tükelda kapsas ja paprika.
Tomatid lõika sektoriteks ja sektorid pooleks.
Viiluta kurk, lõika viilud neljaks.
Sibulast lõika õhukesed poolrattad.
Sega kastmeained omavahel ja lisa salatile.
Peakokk: Kristofer
Juustuburger
Rakvere pihvid 12 tkjuustuviile 12 tk
Serveerimiseks:
12 burgerikuklit
õhukesi peekoniviile12 tk
lehtsalatit
marineeritud kurki (12 viilu)
tomatit 3 tk
Prae õhukesed peekoniviilud pannil krõbedaks. Aseta köögipaberile nõrguma.
Haki sibul hästi peeneks. Klopi muna kergelt lahti, lisa hakitud sibul, sinep ja ketšup. Vala saadud segu hakklihale ning sega korralikult läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi kotletid ning küpseta peekonirasvas pannil.
Minut enne küpsetamise lõppu aseta igale kotletile juustuviil ning kata pann kaanega, et juust sulaks.
Võta burgerikuklid (soovi korral rösti need kergelt grillil või pannil) ja pane iga kukli vahele salatilehed, tomati- ja kurgiviilud, kotlet ning peekoniviilud.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Aksel
Lihtsad kommid
1/2 biskviit tordipõhja200 g šokolaadikreemi (1/2 topsi Nussat)
25 g võid
1 sl vett
kookoshelbeid
kakaod
Murra tordipõhi tükkideks.
Sega juurde šokolaadikreem, pehme või ja vesi.
Sega saadud massi mikseri taignalabidaga, kuni segu on ühtlane.
Aseta segu 15 minutiks külmikusse.
Veereta segust ümmargused kommid.
Pooli neist veereta kakaos, pooli kookoshelvestes.
Sidrunivesi
Pese ja viiluta sidrun. Pane kannu külm vesi ja sidruniviilud sinna sisse.
Peakokk: Anzhelika




No comments:
Post a Comment