Thursday, September 18, 2025

5.c 1. grupp



1. okt.

Tikuvõileivad





6 viilu leiba 
1 paprika
8 viilu sinki
8 suurt juustuviilu
24 viinamarja
24 tikku
veidi pehmet võid
Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka paprika, singi- ja juustuviilud väikesteks ruutudeks. Aseta singiviil, paprika, viinamari ja juust tiku abil  leivale.


Täidetud munad


8 muna
100 g juustu
2 sl võid
4 sl majoneesi
1 paprika
peterselli
Keeda munad kõvaks, jahuta.
Riivi juust peene riiviga
Lõika munad pikuti pooleks.
Hõõru või, munakollased, majonees ja riivjuust ühtlaseks seguks.
Lõika muna alumiselt poolelt ära väike viiluke, siis seisab muna taldrikul paigal.
Täida munad seguga, kaunista paprikatüki ja petersellilehega.


Burger

12 tk eelküpsetatud pihvid (näiteks Rakvere pihvid)
Kaste:
1 dl kvaliteetset majoneesi
1 dl hapukoort
2 sl head ketšupit
Serveerimiseks:
12 väikest täisterakuklit
12 viilu juustu
pikk kurk
3 tomatit
lehtsalatit

Pruunista pihve keskmiselt kuumal pannil õli sees paar minutit mõlemalt poolt  Viiluta tomat ja kurk, sega kokku kaste ja viiluta juust. Lõika kuklid pooleks ja  kata saiapoolikud kastmega, lisa alumisele poolele salatileht, kotlet, juust, kurk, tomat ning tõsta peale ülemine pool. Vajuta burger kergelt kokku ja kinnita grilltikuga. Toimi samuti teiste burgeritega ja serveeri.

Peakokk: Victoria


Küpsisetort

1 pakk tavalisi kandilisi küpsiseid
1 dl moosi
200g hapukoort
1 dl marju (vaarikad)
50 g šokolaadi Bitter (ilma lisanditeta)

* Lao taldrikule 4 küpsist, määri nendele pool moosist.
* Lao nendele veel neli küpsist ja määri nendele ülejäänud moos.
* Murra ülejäänud küpsised tükkideks ja sega hapukoorega.
* Tõsta küpsise-koore segu ühtlase kuhjana tordile.
* Pane marjad tordi peale.
* Murra šokolaad tükkideks ja pane kilekotti.
* Täida kauss võimalikult kuuma kraaniveega ja aseta šokolaad koos kilekotiga otsapidi vette.
* Kui šokolaad on täiesti sulanud, siis nirista šokolaad sigri-migri triipudena tordile.
* Pane tort külmkappi.

Peakokk: Kenneth



5. nov.

Juustu-singi mini pankoogid

6-8 spl jahu
3 muna
0,5 liitrit piima
1 spl suhkrut
natuke soola

Täidis:
150 gr sinki
150 gr riivjuustu
2-3 dl majoneesi
 

Tükelda sink väikesteks kuubikuteks. 

Pane munad kaussi ja klopi natuke. Järgmisena lisa piima ,ning lisa sool ja suhkur.

Siis tuleb lisada jahu kui sa jahu lisad sega samal ajal. Tainas on valmis!

Lisa õli või võid - oma valik.

Pane pannile väikestes kogustes tainast ,et tekiksid väiksed pannkoogid. Kui oled pannkooki mõlemalt poolt pööranud siis lisa juust ja singikuubikud.

Soovi korral määri soojale pannkoogile majoneesi. Lisa riivjuustu ja singikuubikuid. Serveeri!

Peakokk: Aale


Keedetud riis

300 g riisi

Vala riis sõelale ja loputa jooksva vee all korralikult. Riis on puhas kui vesi on muutunud läbipaistvaks ja nii ei muutu riis kleepuvaks. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett.

Pane riis koos veega potti, lisa sool ning kuumuta keemiseni, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.



PANEERITUD KANAŠNITSEL

6 kanafileed
soola ja musta pipart

Paneerimiseks:
2-3 dl nisujahu
3 lahtiklopitud muna
3 dl riivsaia

Praadimiseks:
õli

Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks tükiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. 
Paneeri seejärel kanafilee: kasta kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.
Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.

Allikas: nami-nami


Kamavaht

8dl 35% rõõska koort
6 sl suhkrut
8 sl kamajahu
Lisandiks:
vaarikaid, mustikaid või moosi

Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks. Vahetult enne serveerimist lisa kamajahu ja sega õrnalt ühtlaseks.
Jaota magustoidupokaalidesse ja lisa kas moosi, marju. 

Allikas: nami-nami


Lihtsad kommid


1/2 tordipõhja
200 g šokolaadikreemi (1/2 topsi Nussat)
25 g võid
1 sl vett
kookoshelbeid

Murra tordipõhi tükkideks
Sega juurde šokolaadikreem, pehme või ja vesi
Sega saadud massi mikseri taignalabidaga, kuni segu on ühtlane.
Aseta segu 15 minutiks külmikusse.
Veereta segust ümmargused kommid
Pooli neist veereta kakaos, pooli kookoshelvestes.

Peakokk: Rodion

No comments:

Post a Comment