Mini-pitsad tortillast
Juustuburger
Kotletid:
500 g lihaveise või rohumaaveise hakkliha
1 väike muna
1 väike sibul
1 sl head ketšupit
2 tl mahedamaitselist sinepit
soola ja musta pipart
juustuviile 15 tk
Serveerimiseks:
8 burgerikuklit (lõikame hiljem pooleks, et jätkuks 15 inimesele)
õhukesi peekoniviile15 tk
lehtsalatit
marineeritud kurki (15 viilu)
tomatit 4 tk
rae õhukesed peekoniviilud pannil krõbedaks. Aseta köögipaberile nõrguma.
Haki sibul hästi peeneks. Klopi muna kergelt lahti, lisa hakitud sibul, sinep ja ketšup. Vala saadud segu hakklihale ning sega korralikult läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi kotletid ning küpseta peekonirasvas pannil.
Minut enne küpsetamise lõppu aseta igale kotletile juustuviil ning kata pann kaanega, et juust sulaks.
Võta burgerikuklid (soovi korral rösti need kergelt grillil või pannil) ja pane iga kukli vahele salatilehed, tomati- ja kurgiviilud, kotlet ning peekoniviilud.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Henriko Gregor
Kõige paremad šokolaaditükkidega küpsised
60 g heledat muscovadot või fariinsuhkrut (kui tumedat suhkrut ei ole, pole tarvis sellepärast küll poodi joosta, kasuta lihtsalt kokku 120 valget suhkrut)
220 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit (võib ka söögisoodat kasutada)
näpuotsaga soola
2 sl külma vett1 sl vaniljesuhkrut100 g šokolaadi (mõrut või piimašokolaadi; vali see, mis meeldib!)
1. Mikserda pehme või suhkrutega kreemiks. Sega jahu küpsetuspulbri (või sooda) ja soolaga. Vala jahu võikreemi juurde, lisa ka kaks supilusikatäit vett ja sega ühtlaseks.
2. Haki šokolaad, aga proovi teha mitte väga peent pudi. Eks seda pudi tekib ikka hakkides, aga mõned veidi suuremad (u 0,5 mm läbimõõduga) tükid võiks ka jääda- need sulavad niiii mõnusaks küpsiste sees. Sega šokolaaditükid taina hulka.
3. Tõsta tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed. Seda on hea tha kahe supilusikaga – võtad ühe supilusikaga kausist tainatörtsu ja teise supilusikaga lükkad selle plaadile. Vormi käega plaadil küpsised veidi ümaramaks ja vajuta madalamaks.
4. Et küpsised vajuvad küpsedes veelgi laiemaks, tuleb nende vahele kindlasti jätta ruumi. Paras on ühel ahjuplaadil küpsetada korraga 7 küpsist. Ma ise küpsetangi kahes jaos: kõigepealt 7 küpsist ja siis ülejäänud 7.
5. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures u 13-14 minutit, kuni küpsised on alt ja külgedelt veidi värvi saanud, aga seest veel pehmed. Küpsetuspulbri mõjul tõusevad küpsised vahepeal ahjus kõrgemaks, see aga hiljem taandub.
6. Tõsta plaat ahjust, lase küpsistel plaadil 10 minutit seista ja tõsta seejärel laiema pannilabida või spaatli abil ettevaatlikult (sest nad võivad esialgu veel pehmevõitu olla) restile jahtuma. Kui sul resti ei ole, lase jahtuda sealsamas ahjuplaadil. Esialgu ahjust võttes tunduvad küpsised väga pehmed, aga muretsemiseks ei ole põhjust – jahtudes nad muutuvad kõvemaks ja mõnusalt muredaks.
⭐︎Kes soovib ja kodus on, võib lisada ka ühe muna (S või M suurus). Aga siis jäta 2 sl vett lisamata.
Allikas: siit nurgast ja sealt nurgast
Peakokk. Johannes
6. okt. - 3. tund
KÜÜSLAUGULEIVAD

küüslauku
õli
soola
Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool. Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga. Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Gert
Kanapasta merevaiguga (TEHKE KODUS)
400 g pastat (keeda al dente)
2 kanafileed1 karp merevaiku (mina eelistasin lisanditeta varianti)
400 ml (vahu)koort
Praadimiseks võid
Soola ja pipart maitsestamiseks
Lõika kanafileed väiksemateks tükikesteks ja pruunista võis. Kui kana on küps, lisa koor ja kuumuta segades väiksel kuumusel, kuni see pakseneb. Lisa merevaik ja sega, kuni merevaik on sulanud ja ühtlaselt kastmesse sulandunud. Maitsesta pipra ja soolaga.
Serveeri meelepärase pastaga.
Allikas: merit toimetab
Peakokk: Regan
Meie tegime selle asemel tunnis:
Krõbedal lehttainapõhjal õunakook (tart)
400 g lehttainast või pärmi-lehttainast (külmutatud)
4 õuna
4-5 sl suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli (mitte kuhjaga)
Laota lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase sulada. Kui kasutad plaatidena müüdavat tainast, siis tõsta need lihtsalt tihedasti üksteise vastu, võid ühenduskohti kergelt kokku sõrmedega kokku vajutada. Lõika noaga servadesse veidi vähem kui sentimeetri laiune "raam", nii et päris läbi tainast siiski ei lõika. Tükelda õunad ja laota tainale, nii et “raam” jääb vabaks. Puista õuntele kaneel ja suhkur. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 min, kuini õunad pehmed ning tainas krõbe ja kuldpruun.
Raputa enne söömist peale veel tuhksuhkrut, kui soovid. Vaniljekaste või -jäätis sobivad ka siia superhästi, aga pole kohustuslikud.
Retsepti päritolu: mariliisilover.com Toidublogi "Siit nurgast ja sealt nurgast"
Kamavaht
8dl 35% rõõska koort6 sl suhkrut
8 sl kamajahu
Lisandiks:
moosi või mustikaid
Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks. Vahetult enne serveerimist lisa kamajahu ja sega õrnalt ühtlaseks.
Jaota magustoidupokaalidesse ja lisa kas moosi, marju.
Allikas: nami-nami
Peakokk. Gert
13. okt. - 4. tund
FORELL PRAETUD HAPUSAIAL

Fazer-i hapusaia,
forelli fileed,
marineeritud sibulat,
apelsini,
lehtsalatit
Valmistamine:
prae pannil hapusai mõlemat poolt kuldpruuniks,
lisa praetud saiale lehtsalat,
forellifilee, marineeritud sibul ja apelsini lõik.
Soolased pannkoogid
6 dl piima3 muna
0,45 tl soola
3 dl jahu ( 120 g)
3 sl sulatatud võid
praadimiseks rasvainet
Täidise jaoks:
200 g sinki
200 g (riiv)juustu
4 sl majoneesi
Sulata võid. Sega nisujahu soola ja poole piimaga. Lisa pidevalt segades ülejäänud piim, munad ja sulavõi. Täidiseks tükelda sink ja riivi juust, sega majoneesiga. Küpseta ülepannikoogid. Tõsta pannkoogi ühte äärde 1-2 sl täidist, keera kook pooleks ja siis veel kord pooleks. Küpseta mõlemat poolt veel, kuni juust sulanud.
Allikas: kokkamine
Peakokk: Germo
Banaani-šokolaadiruudud
200 g tumedat 70% šokolaadi170 g võid
100 g (pruuni) suhkrut
2 suurt muna
2 hästi küpset banaani
1 sl vanillisuhkrut
100 g nisujahu
1 sl kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Murra šokolaad tükkideks, pane koos võiga paksupõhjalisse väiksemasse potti ning sulata tasasel tulel ühtlaseks - sega päris tihti! Kui šokolaad on sulanud, siis sega hulka suhkur ja tõsta pott tulelt.
Lase veidi jahtuda, siis klopi ükshaaval juurde munad, seejärel lisa vanillisuhkur ning kahvliga katki surutud banaanid.
Sega jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool omavahel, siis sega kuivained šokolaadisegu hulka. Sega õrnalt ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20x20 cm koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kuivanud, aga seest veel mahlane ja niiske. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Kendrik Maikel







No comments:
Post a Comment