Tempura sushirullid
1 tassi (2,5 dl) sushi riisi
1,5 tassi (3,75 dl) vett
0,75 spl riisiäädikat
3- 4 nori lehte
200 g kanafileed
kurk
200 g toorjuustu
Tempura segu:
0,5 tass jahu
0,5 tass vett
0,5 muna
0,5 tass riivsaia või panko riivsaia segu
Serveerimiseks:
sojakastet
Lihtne magushapu kana
1-2 sl õli500 g kanafileed
2 punast paprikat
1 sibul
400 g tomatipüreed või purustatud tomateid
3 sl palsami-, veini- või linnaseäädikat
4 sl tumedat muscavado pruuni suhkrut
2 purustatud küüslauguküünt
227 g purk tükeldatud konservitud ananassi
peotäis india pähkleid soovi korral
Serveerimiseks:
200 g riisi
Keeda riis:
Vala riis sõelale ja loputa jooksva vee all korralikult. Riis on puhas kui vesi on muutunud läbipaistvaks ja nii ei muutu riis kleepuvaks. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett. Pane riis koos veega potti, lisa sool ning kuumuta keemiseni, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.
Lõika kana, paprikad ja sibul kas ribadeks või väikesteks (ca 1,5 cm) tükkideks.
Kuumuta suur (vokk)pann tuliseks, siis lisa õli ja kuumuta veel veidi. Lisa kanatükid ja prae segades 2-3 minutit.
Lisa sibul ja paprika ja prae veel mõned minutid, sega pidevalt. Lisa pannile tomatipüree, äädikas, suhkur ja küüslauk. Lase kastmel podiseda 8-10 minutit, kuni kaste pakseneb.
Sega juurde nõrutatud ananassikonserv ja kuumuta läbi.
Lisa kuival pannil röstitud pähklid ja serveeri.
Teevi cinnabon
Mozzarella suupisted kirsstomatite ja basiilikuga
Juustupulgad
Makaronid kana-koorekastmes
300 g makarone (penne, fusilli)400 g kanafileed või kintsuliha
2 sl õli
2 küüslauguküünt
soola ja musta pipart
4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu
peotäis hakitud värsket basiilikut või peterselli
Lõika kana rinnafilee või kintsuliha väikesteks tükkideks või peenikesteks ribadeks. Haki küüslauk. Riivi vajadusel juust. Haki basiilik või rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, et saaks sinna hiljem makaronid lisada.
Kuumuta suurel paksupõhjalisel praepannil õli keskmisel kuumusel. Lisa jaokaupa kanatükid (kõike korraga lisades jahtub pann liialt maha) ning prae segades, kuni kanatükid on kenasti jumekad.
Maitsesta soola-pipraga, siis lisa pannile küüslauk ja prae veel minut aega.
Nüüd kalla pannile rõõsk koor, sega läbi, alanda kuumust ja jäta kaste podisema. (Kui kasutad kuivatatud basiilikut, siis lisa see ka nüüd).
Keeda makaronid samal ajal al dente. Kui makaronid on valmis, siis kurna ja lisa kohe kana-koorekastme hulka, lisa ka juust ja basiilik. Sega õrnalt läbi, lase veel mõned minutid haududa ja serveeri.
Serveerimisel puista peale veel värsket peterselli ja riivitud juustu, soovi korral jahvata veskist veidi musta pipart ka juurde.
Allikas: Nami-nami
Mandlikorvikesed jogurtikreemiga
160 g jahu
60 g mandlijahu
50 g suhkrut
110 g külma võid
Tibake soola
Täidiseks
150 ml vahukoort
380 g kreeka jogurtit
1 spl vahtrasiirupit
24 värsket vaarikat
Korvikeste jaoks
Sega omavahel jahud, suhkur ja näpuotsatäis soola.
Kui sul on lõiketeradega köögikombain, siis kasuta seda, et väikesteks kuubikutes lõigatud või kiiresti jahuga ühtlaseks töödelda.
Kui sul ei ole köögikombaini, siis haki või noaga kiiresti jahuga ühtlaseks.
Kui taigen jääb mõnusalt kokku, siis suru see ühtlaseks palliks. Kui mitte, siis lisa 1 tl jääkülma vett ning töötle kiiresti ühtlaseks.
Jaga taigen 12 võrdseks osaks ning suru õhukese kihina muffinivormi põhja ning äärtele nii, et taigen ulatub umbes 1 mm üle iga augu ääre.
Tõsta vorm vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Küpsetamiseks eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kasuta taigna paigal hoidmiseks küpsetuskive või kuivatatud ube ning küpseta 15 minutit. Seejärel eemalda kivid ning küpseta veel 10 minutit kuni taigen on krõbe ja kuldne.
Lase korvikestel vormis umbes 10 minutit jahtuda, seejärel tõsta need vormist välja
Täida korvikesed jogurtikreemiga.
Kaunista värskete vaarikatega.
Allikas: kahvliga







No comments:
Post a Comment