Monday, September 15, 2025

8. b

14. nov. 


Juustunaan

45 ml käesooja vett
2 tl suhkrut
2 tl kuivpärmi
200 ml käesooja piima
200 ml maitsestamata jogurtit
4 sl õli
3 küüslauguküünt
500 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola

Täidis:
umbes 75 g riivitud mozzarella juustu
40 g riivitud parmesani 

Segage kausis käesoe vesi, pärm ja suhkur. Laske 5 min seista kuni pinnale kerkivad väikesed mullikesed.
Segage juurde piim, jogurt, õli, hakitud küüslauk, jahu ja küpsetuspulber ja sool. Segage kuni tainas lööb käte küljest lahti.
Kummutage tainas jahusele lauale ja sõtkuge jahuste kätega umbes 3 minutit, kuni tainas on ühtlane. Tõstke tainas tagasi kaussi ja laske toatemperatuuril umbes tund aega kerkida kuni tainas on kahekordistunud.

Jaotage nüüd tainas 10ks võrdseks osaks. Rullige need kergelt jahusel laual piklikeks tükkideks, tõstke iga tüki keskele mozzarellajuust ja parmesanitüüpi juust. Tõstke tainaääred keskele kokku ja veeretage käte vahel pallikesed. Vajutage tainapallike käte vahel lamedamaks. Nii, et see oleks umbes 15 cm pikk. Praadige õlisel pannil mõlemalt poolt 2-3 minutit. 

Peakokk: Karoliina

Kanakarri

500 g kana kintsuliha (kondita ja nahata)
2 sl õli
1 suur sibul
6 küüslauguküünt, purustatud
1 tl soola
3 sl karripulbrit
0,25 tl jahvatatud ingverit
400 g purustatud tomateid
400 ml kookospiima
3 loorberilehte
50 g punaseid läätsi

serveerimiseks värsket basiilikut ja riisi (200 g)

Keeda riis:
Vala riis sõelale ja loputa jooksva vee all korralikult. Riis on puhas kui vesi on muutunud läbipaistvaks ja nii ei muutu riis kleepuvaks. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett.
Pane riis koos veega potti, lisa sool ning kuumuta keemiseni, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.

Pane hautamispannile õli ning hakitud sibul. Hauta sibulat paar minutit ning lisa purustatud küüslauk. Hauta veel paar minutit ning lisa suupärasteks tükkideks lõigatud kana, sool, karripulber ja ingveripulber. Kuumuta segu paar minutit ja lisa tomatid ning kookospiim. Sega ühtlaseks ning lisa läätsed ja loorberilehed. Hauta roog valmis (30-40 min) ning lõpuks maitsesta vajadusel soolaga. Serveeri kohe koos keedetud riisi ja hakitud basiilikuga.

Allikas: mymom
peakokk: Frida

Mustikaskoonid sidrunikreemiga


6 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
0,75 tl soola
1,5 sl mooniseemneid
75 g võid
3 dl piima
200 g mustikaid
0,75 dl sidrunikreemi (lemon curd)

Pane ahi 250 kraadi peale sooja.

Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja mooniseemned, sega läbi. Lisa tükeldatud külm või ja näpi kiiresti puruseks seguks. Lisa piim ja sega kõik tainaks, see jääb natuke nätskeks ja kleepuvaks.

Sega mustikad sidrunikreemiga.

Tõsta tainast märja lusikaga 12 portsu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võta abiks teine märg lusikas ja silu pätsikesed ühtlasemaks. Vajuta iga pätsi keskel õõnsus ja täida see mustikaseguga. Suru mustikaid kergelt tainasse, et nad küpsemise ajal pealt plehku ei paneks.

Küpseta skoone ahju keskmisel siinil 13–14 minutit, kuni need on servadest kenasti pruunikad. Parimad ahjusoojalt koos külma piimaga.

Allikas: toidutare
Peakokk: Amanda



26. sept.


Kana-quesadilla

11 pehmet nisutortiljat
200 g riivitud juustu
tükk grillkana - näiteks
2 suurt grillitud kanakoiba
1 punane sibul
1 punane paprika
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:
salsa-kastet

Kuumuta pann ja aseta sellele üks tortilja. Puista peale õhuke kiht riivitud juustu, tükeldatud grillkanaliha, hakitud sibulat ja paprikat. Maitsesta soola-piparaga ning aseta peale veel veidi riivjuustu. Kata teise tortiljaga ja suru kergelt kokku.
Kuumuta minut aega, siis keera ringi ja kuumuta veel minut aega.
Korda sama ülejäänud tortiljadega.
Serveerimiseks lõika tortilja sektoriteks ja paku koos salsa-kastmega.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Karoli

Makaronid juustuga ehk Mac ´n´ cheese

2 sl Farmi võid
2 sl jahu
500 g piima
0,5 sibulat
näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
200 g Farmi köögi toorjuustu
300 g pastat
135 g suitsupeekonit
soola, pipart
100 g riivitud juustu (lisaks veidi peale raputamiseks)

Kastme valmistamiseks sulata või potis, lisa segades juurde jahu ning kuumuta paar minutit. Seejärel lase veidike jahtuda. Tõsta pott uuesti tulele ning lisa piim, pool sibulat ja riivitud muskaatpähkel. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades seni, kuni kaste muutub paksemaks. Seejärel võta kastmest sibul ja lisa piimale juurde toorjuust. Lase juustul ära sulada. Maitsesta soola ja pipraga.
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis vastavalt pakendil märgitud ajale, Seejärel nõruta. Prae pannil peekon küpseks ning lisa see siis kastmele.

Sega valmiskeedetud pasta kokku juustukastmega, lisa kergelt segades sisse riivitud juust. Aseta pastasegu vormi, raputa peale veidi riivitud juustu ning küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit. Lase veidi jahtuda ning serveeri.

Peakokk: Ingrid



Patuselt hea juustukook Domino küpsistega, mis valmib 13 minutiga

Põhi:
1 pk (180g) šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Kate:
800 g toorjuustu, toasooja
200 g valget šokolaadi
100 g piimašokolaadi
1 pk (175g) domino küpsiseid

Purusta küpsised peeneks. Sulata või ning lisa segades küpsisepurule. Suru küpisepõhi küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22cm) põhjale.

Sulata šokolaadid veevannil. Mikserda toorjuust lahti ning lisa (ise mikserdades) sulatatud šokolaad. Mikserda seni, kuni šokolaad on segunenud. Haki küpsised väiksemateks tükkideks ning sega sisse toorjuustutäidisele. Aseta täidis küpsisepõhjale ning lase külmas taheneda vähemalt 4 tundi. (Meie paneme korraks sügavkülma). 
Serveermisel võid peale raputada kakaopulbrit ja riivitud šokolaadi.

Peakokk: Vanessa

No comments:

Post a Comment