10.nov.
Quesadilla
- 6 tk tortilla (kui väike, siis 12 tk)
- 500 g kodust hakkliha
- 1 suur sibul
- 1 purk tomatikastet
- 200 g juustu
- 1 pakk taco maitseainesegu (võib asendada soola, pipra, jahvatatud paprikapulbri ning tšillihelvestega)
- soovi korral tšillipipar juurde
- õli hakkliha praadimiseks
- või quesadilla praadimiseks
- 500 g kodust hakkliha
- 1 suur sibul
- 1 purk tomatikastet
- 200 g juustu
- 1 pakk taco maitseainesegu (võib asendada soola, pipra, jahvatatud paprikapulbri ning tšillihelvestega)
- soovi korral tšillipipar juurde
- õli hakkliha praadimiseks
- või quesadilla praadimiseks
1) Tükelda sibul.
2) Prae sibul koos hakklihaga kuni hakkliha ei ole enam roosa.
3) Lisa tomatikaste, soovi korral tšillipipar.
4) Lisa taco maitseaine või meelepärased maitseained ning sega. Kata kaanega ning lase podiseda 10-15 min tasasel tulel.
5) Kuumuta puhas pann, lisa väike võitükike pannile ning pane üks tortilla. Tortilla peale raputa/pane juustu, seejärel hakklihasegu, jälle juustu ning kata tortillaga. Prae tasasel tulel kuni juust alt on sulanud ning pööra ettevaatlikult teisele poolele.
Peakokk: Gete
Kanakarri riisiga
1 pakk kanafileed
1 sibul
2 küüslaugu küünt
200 g vahukoort
2 sl karripulbrit
1 purk tomatipüreed v tükeldatud/ kooritud/ purustatud tomateid ( mina blenderdan läbi)
1 purk kikerherneid
200 g basmati riisi
1 sibul
2 küüslaugu küünt
200 g vahukoort
2 sl karripulbrit
1 purk tomatipüreed v tükeldatud/ kooritud/ purustatud tomateid ( mina blenderdan läbi)
1 purk kikerherneid
200 g basmati riisi
Keeda riis:
Vala riis sõelale ja loputa jooksva vee all korralikult. Riis on puhas kui vesi on muutunud läbipaistvaks ja nii ei muutu riis kleepuvaks. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett.
Pane riis koos veega potti, lisa sool ning kuumuta keemiseni, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.
Tükelda 1 sibul ja 2 küüslaaugu küünt.
Tükelda kanafilee väikesteks tükkideks ja lisa õli ning prae koos sibula ja küüslauguga läbi.
Samal ajal lisa 2 sl karripulbrit. Prae veel, et karripulber seguneks.
Lisa 1 purk kikerherneid ja 1 purk tomatipüreed. Lase veidi podiseda ja lisa 1 väike vahukoor või kookospiim.
Lase podiseda veel 5 min ja maitsesta soolaga.
Basmati riis keeda eraldi juurde.
Tükelda kanafilee väikesteks tükkideks ja lisa õli ning prae koos sibula ja küüslauguga läbi.
Samal ajal lisa 2 sl karripulbrit. Prae veel, et karripulber seguneks.
Lisa 1 purk kikerherneid ja 1 purk tomatipüreed. Lase veidi podiseda ja lisa 1 väike vahukoor või kookospiim.
Lase podiseda veel 5 min ja maitsesta soolaga.
Basmati riis keeda eraldi juurde.
Peakokk: Nora
Belgia vahvlid
360 g nisujahu
20 g peensuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
70 g sulatatud võid
360 ml petti
2 muna
määrimiseks mahedamaitselist õli
purk nutellat
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool kausis omavahel.
Vispelda teises kausis pett, sulatatud või ja muna, siis sega see kiiresti jahusegu hulka. Vahvlitainas on üsna paks - ja peabki nii olema. Pane vajadusel külmkappi ootele.
Vahvlite küpsetamiseks lülita vahvlimasin sisse. Pintselda kuum vahvlimasin õliga, lisa kulbitäis vahvlitainast igasse vahvliauku. Määri spaatliga laiali, sest tainas on üsna paks ja ise laiali ei valgu. Küpseta umbes 3 minutt, kuni vahvlid on kuldsed ja kenasti läbi küpsenud.
Serveeri nutellaga.
No comments:
Post a Comment