2 pk (a 500 g) valmisrullitud
pärmi-lehttainast
250 g tugevamaitselist suitsusinki
200 g riivjuustu
(100 g sinihallitusjuustu)
1 punane ja
1 kollane paprika
värsket peterselli
Määrimiseks:
1 muna
- Pane ahi 225 kraadi juurde soojenema
- Rulli üks lehttaignapakk ahjuplaadi suuruseks ning tõstaküpsetuspaberiga kaetud plaadile
- Lõika sink ja puhastatud paprikad kuubikuteks. Laota tainale pool riivjuustust, seejärel singikuubikud, paprikakuubikud ja hakitud petersell. Puista peale ülejäänud riivjuust ja pudendatud sinihallitusjuust (kui kasutad seda)
- Rulli ka teine taignapakk plaadisuuruseks, tõsta täidis peale.
- Lõika tainaääred noaga sirgeks ja vajuta kahvliga kokku.
Mehhiko kanasupp
Mehhikopärane punane kanasupp ehk
caldo de pollo rojo valmib hõlpsalt ja vähestest
toiduainetest. Ära unusta supi kõrvale pakkuda lisandeid.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori ja haki sibul ning küüslauk.
Puhasta tšilli seemnetest ja haki. Kuumuta pannil õli ning hauta
selles sibul, küüslauk ja tšilli madalal kuumusel pehmeks (5–7
minutit). Lisa vürtsköömned ja tomatid koos vedelikuga. Püreesta
segu kannmikseris või saumikseriga täiesti ühtlaseks.
2. Vala potti. Lisa nii palju kanapuljongit, kui paksu suppi soovid. Lase keema. Tükelda kanafileed ja lisa supisse. Hauta madalal kuumusel 15 minutit, kuni kana on küps.
3. Tõsta pott tulelt ja sega hulka laimide mahl. Serveeri lisandeid väikestes kausikestes, et iga sööja saaks neid vastavalt oma maitsele supile juurde panna.
2. Vala potti. Lisa nii palju kanapuljongit, kui paksu suppi soovid. Lase keema. Tükelda kanafileed ja lisa supisse. Hauta madalal kuumusel 15 minutit, kuni kana on küps.
3. Tõsta pott tulelt ja sega hulka laimide mahl. Serveeri lisandeid väikestes kausikestes, et iga sööja saaks neid vastavalt oma maitsele supile juurde panna.
1 tk | Mugulsibul | |
4 küünt | Küüslauk | |
1 kaun | Punane tšilli | |
2 sl | Oliiviõli | |
1 tl | Vürtsköömen (jahvatatud) | |
400 g | Kooritud ploomtomat (konserv) | |
8 dl | Kanapuljong | |
2 tk | Kanafilee | |
2 tk | Laim | |
Sool | ||
LISANDID![]() |
||
Tortilja | ||
Avokaado (tükledatud) | ||
Laim (sektoriteks lõigatud) | ||
Punane sibul (rõngasteks lõigatud) | ||
Koriander (värske, hakitud) |
Peakokk: Margarete
Allikas: toidutare
Soe šokolaadikook jäätise ja kirsimoosiga
- Vahusta munad ja suhkur tugevalt.
- Sulata šokolaad ja või, jahuta, lisa vaikselt segades munast ja suhkrust saadud massile.
- Rahulikult segades lisa ka jahu.
- Vala saadud mass väikestesse vormidesse.
- Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit
- Serveeri jäätise ja kirsimoosiga.
Peakokk: Rahel
No comments:
Post a Comment