Soojad ahjusaiad singi-majoneesikattega
12 saiaviilu
võid
2 keskmist tomatit
12 singiviilu
2 muna
5 sl riivjuustu
5 sl majoneesi
soola
pipart
4 petersellioksa
Sega riivjuust majoneesi ja lahtiklopitud munaga. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud sink ning maitsesta soola ja pipraga. Määri saiad võiga ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta saiadele tomatirattad ja singi-majoneesisegu.
Haki petersell ja puista võileibadele. Küpseta ahjus 200 kraadi juuses 15-20 min või seni kuni saiad muutuvad pealt kuldpruuniks.
Peakokk: Annabel
Pasta bolognese
1 sl oliivõli
2 peekoniviilu
1 kuhjaga tl punet
1 keskmine sibul
1 küüslauguküüs
1 sellerivars
1 porgand
300 g hakkliha
1 purk -400 g purustatud tomateid
300 g spagette
100 g parmesani (riivitud)
soola pipart
pihutäis värsket basiilikut
Kuumuta pannil oliivõli, lisa peekoniribad,pune ja prae kuni peekon on kergelt pruunikas. Lisa sibul, küüslauk, porgand ja seller ja prae umbes 7 minutit kuni aedviljad on pehmed ja õrnalt kuldsed. Lisa hakkliha, purustatud tomatid ja 400 ml vett. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa hakitud basiilik. Sega ja lase keema tõusta. Seejärel lase madalal tulel kaaneall umbes 1 tund podiseda. Sega aeg-ajalt. Tõsta tulelt ning lisa vajadusel soola ja pipart. Sega sisse pool riivjuustust ja veel basiilikut.
Pasta valmistamiseks keeda spagetid soolaga maitsestatud vees. Kurna ja tõsta tagasi potti. Lisa kaste. Serveeri ülejäänud juustuga ja nirista peale veidi oliivõli.
Peakokk: Gerli
Lumepallisupp
Magustoidu klassika lapsepõlvest.
800 ml piima
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Eralda munavalged ja munakollased. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa 0,5 dl suhkurt ja jätka mikserdamist kuniks oled saanud tugeva vahu.
Pane piim potti ja kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja tõsta munavalgevaht lusikatäite kaupa piima sisse.
Keera pallidel teist külge ja kasta neid piima sisse, u. 2-3 minutit. Tõsta pallid vahukulbiga eraldi kaussi.
Klopi munakollased ülejäänud suhkruga lahti. Sega 3-4 spl kuuma piimaga ja kalla segu potti ülejäänud piima sisse. Kuumuta madalal tulel pidevalt segades kuniks segu pakseneb (4-5 minutit). Kalla magustoiduvormidesse ja tõsta peale lumepallid.
Allikas: Perenaine.ee
Peakokk:Mariliis
No comments:
Post a Comment