4 dl Makaronid
1.5 l Vesi
1.5 tl Sool
1 tk Sibul
300 g Hakkliha
1 sl Õli
0.5 tl Must pipar
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
0.5 tl Sool
KASTE
5 dl Piim
200 g Riivjuust (või Merevaik)
2 tk Muna
1 tl Ürdisool
Pane suurde potti vesi ja sool, kuumuta keemiseni. Lisa makaronid ja keeda peaaegu pehmeks (al dente), jälgides keetmisaega pakendilt. Haki sibul. Kuumuta pannil õli, pruunista sibulat ja hakkliha väikesel tulel, kuni sibul muutub klaasjaks. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Kastme valmistamiseks kalla piim väiksese kastrulisse. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ja võta tulelt. Lisa vähehaaval juust, sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Klopi hulka munad, maitsesta ürdisoolaga.
Pane makaronid ja hakkliha kihiti rasvainega määritud ahjuvormi(desse), kalla peale juustukaste. Küpseta 175 kraadi juures 1 tund.
Allikas: toidutare
Peakokk: Anzelika
Šokolaadi-banaanikeeks
250g jahu
100g sokolaadi
30g kakaopulbrit
3 banaani
15cl õli
3 muna
4 spl piima
100 g suhkrut
pool pk kuivpärmi
2 näpuotsaga soola
Riivi šokolaad, viiluta banaanid. Sega jahu, pärm ja näpuotsaga soola kokku. eralda munakollased valgetest ja vahusta kollased suhkruga, lisa õli kogu aeg vahustades, siis jahusegu. kui segu on ühtlane, lisa sokolaad, kakao, piim ja banaanid. vahusta munavalged soolaga ja lisa ettevaatlikult eelnevale segule, vala segu vormikoogi või keeksivorm, küpseta 10min 180 kraadi juures, alanda kuumust 150-le ja küpseta 35minutit. eemalda vormist ja lase jahtuda, võid kaunistada tuhksuhkruga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Meeli
No comments:
Post a Comment