Monday, January 23, 2017

7c vahetus

1.tund  - 27.01


Caesari salat broilerifileega





Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi).  Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.

Allikas: toidutare

 
Peakokk: Sander

Paneeritud kanašnitsel riisiga

200 g riisi

4 kanafileed
soola ja musta pipart
Paneerimiseks: 1-2 dl nisujahu
2 lahtiklopitud muna
2 dl riivsaia
Praadimiseks: õli
Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks eskalopiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga.
Kasta seejärel kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.
Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.
 Allikas. nami-nami

Keedetud riis

Kui kasutad mõõtenõud, arvesta 100 ml riisi sööja kohta. Kuumuta potipõhjas veidi õli, kalla riis sisse ja prae seda keskmisel kuumusel. Kui riis muutub klaasjaks ja mõned terad valgeks, kalla vesi sisse. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett. Maitsesta, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.

Külm kaste

100 g hapukoor
100 g maitsestamata jogurt
100 g majonees
 1 dl õunamahl
 

2 sl ketšupit
pipar
sool



Peakokk: Romet

ŠOKOLAADI-KOHVIKEEKS 

 

150g võid
2 dl suhkrut
2 muna
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanilje ekstrakti
1 tl jahvatatud kardemoni
1 dl mõru kakaod
1 dl külma kanget kohvi
Glasuur:
100g tume sokolaad
0,5 dl vahukoort
sarapuupähkleid

Vahusta või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur, kardemon ja kakaopulber ning lisa tainale vaheldumisi külma kohviga. Vala tainas rasvainega määritud keeksivormi. Küpseta ahjus 175°C juures 40 minutit. Lase jahtuda ning kummuta serveerimisalusele. Glasuuri jaoks sulata šokolaad veevannil, lisa koor ja sega hästi läbi. Kalla šokolaad jahtunud keeksile ning kaunista pähklitega.  

Allikas. Lilia kokkamised 

Peakokk: Henry


 2. tund - 3.veebr.

Saaremaa pannileib

500 g kartulit (nt Laura või Marabel)
100-150 g suitsupekki
1 sibul
2 sl odrajahu
1 suur muna

1 tl soola

Haki sibul ja peekon kuubikuteks. Prae pannil läbi.

Riivi kartulid peene riiviga, aseta puhtale köögirätikule ja pigista kuivemaks (või pigista lihtsalt käte vahel kuivemaks). 

Sega riivitud kartulid, praetud suitsupeekon ja sibul, muna ja odrajahu. Suru küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile.


Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Markus T.

LIHTNE KANAPILAFF

2.5 dl pikateralist riisi ja 5 dl vett

500 g kana kintsu- või rinnafileed
2 sl õli
2 porgandit
2 sibulat
1 kollane või punane paprika
0.5-1 dl kontsentreeritud tomatipastat
5 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit
3-4 sl hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart


Loputa riis külma vee all, pane potti. Lisa vesi ja sool, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni vesi on imendunud.

Lõika kanafileed väikesteks kuubikuteks ning pruunista pannil kuumas õlis. 

Viiluta porgandid õhukeselt, haki sibulad ja paprikakaun. Lisa potti kanatükkide juurde ning kuumuta paar minutit. Lisa tomatipüree, maitsesta soola-pipraga.
Vala peale kuum puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kanaliha on pehme.

Lõpus sega hulka keedetud riis ja hakitud till ning hauta paar minutit üheskoos. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.



Allikas: nami-nami
Peakokk: Lauri O.


Banaani-kookose pannkoogid



Banaanid saab eduakalt ka pannkookidesse panna, nagu tõestas tänahommikune katsetus.

Kookoshelbed muutsid taina küll pisut pudisemaks ja seetõttu ka pannkookide keeramine oli esmapilgul pisut raskendatud, aga samas täiesti teostatav.


1 muna
2 küpset banaani
2 dl piima
50 g kookoshelbeid
75 g nisujahu
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
praadimiseks õli

Suru banaanid kahvliga püreeks, lisa ülejäänud ained ja klopi tainas ühtlaseks. Kuumuta pannil õli ja küpseta väiksed pannkoogid.


Karamellkaste

2 dl 35% rõõska koort
2 sl pruuni suhkrut
3 sl valget suhkrut
1 sl võid
1 tl vanillsuhkrut
Sega koor pruuni ja valge suhkruga. Tõsta kastrul pliidile ning keeda madalal temperatuuril aeg-ajalt segades 10-15 minutit või kuni segu paksenemiseni. Lisa või ja vanillsuhkur ning sega läbi. Lase jahtuda.

Allikas:kokkamine

Peakokk: Oskar


3. tund - 10. veebr.

Juusturullid

 

Saiataigen
2,5 dlpiima
25 g pärmi
0,5 tl soola
0,75-1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
1 muna
75 g rasvainet
5-6 dl jahu

* Sega pärm käesooja piimaga, lisa sool, suhkur ja muna.
* Sõelu hulka jahu, sõtku tugevalt, kuni taigen on ühtlane ega jää enam kausi servade külge kinni. Viimasena lisa rasvaine.
*Sõtku tainas ühtlaseks.
* Kata kauss kile või rätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
* Sõtku kerkinud taigen veelkord läbi.

HEA NIPP!
Aseta pärmitaignaga kauss suuremasse nõusse, kuhu pane soe vesi. Siis püsim temperatuur kausi ümber ühtlaselt soe, tekitades sobiva keskkonna pärmiseente arenguks.

Vahele:
50 g sulatatud võid
100 g juustu
Määrimiseks: 
1 muna

*Kuumuta ahi 220 kraadini
*Rulli saiataigen taignarulliga jahusel pinnal ristkülikukujuliseks
*Määri sulatatud või pintsliga ühtlaselt taigna pinnale. Puista peale riivjuust.
*Keera taigen pikemast küljest rulli.
*Lõika taignast u 3 cm laiused tükid.
* Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata puhta rätikuga ja jäta kerkima.
*Määri kerkinud saiad munaga.
*Küpseta 10-15 minutit


Peakokk: Gregor

Chilli con carne


See Mehhikost pärit vürtsikas hakkliharoog on populaarne üle maailma.
 sai
400 g veisehakkliha
2 sibulat
1 tšillikaun
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
3sl tomatipastat
2 küüslauguküünt
400 g tomatikastmes valgeid konservube
1 dl vett
0,5 tl musta pipart
soola
1 tl paprikapulbrit
Kuumuta hakitus sibul õlis kollakaks.
Lisa pannile hakkliha ja pruunista aeg-ajalt segades.
Lisa tomatipasta, pressitud küüslauk, kuumuta veel veidi.
Tõsta segu potti ja lisa sellele purustatud tomatid, võimalikult peeneks hakitud tšillikaun ja vesi, hauta umbes 5 minutit.
Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Lisa oakonserv ja hauta veel 5 minutit.
Serveeri saiaga.

Peakokk: Triinu


Tiramisu


200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)

Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.

Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.




Peakokk: Märten

No comments:

Post a Comment