Thursday, September 21, 2017

5a poisid

1.tund - 28.sept.

Tikuvõileivad



14 viilu leiba 
1 paprika
1 viinamarjakobar
200 g juustu
200 g sinki
2 tomatit
24 tikku
100 g võid

Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka paprika, singi- ja juustuviilud väikesteks ruutudeks. Aseta singiviil , paprika ja juust tiku abil  leivale.

Peakokk: Lauri

Pastaroog


300 g pastat
200 g kanafileed
200g purustatud tomateid
200 g juustu
1 sibul
1 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Tükelda kanafilee.
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa kanatükid ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-kanasegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.






Peakokk: Sebastian

MÕNUSAD ŠOKOLAADIMUFFINID


2 muna
125 g fariinsuhkrut (Dansukker)
135 g nisujahu
3 sl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut (Dansukker)
150 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
50 g sulatatud võid
100 g jämedalt hakitud šokolaadi

Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale küpsetuskindlaid tordikaunistusi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.

Allikas: nami-nami


Peakokk: Martin


2. tund - 5.okt.

Lihtsad kommid

1/2 tordipõhja
200 g šokolaadikreemi (1/2 topsi Nussat)
25 g võid
1 sl vett
kookoshelbeid

Murra tordipõhi tükkideks
Sega juurde šokolaadikreem, pehme või ja vesi
Sega saadud massi mikseri taignalabidaga, kuni segu on ühtlane.
Aseta segu 15 minutiks külmikusse.
Veereta segust ümmargused kommid

Pooli neist veereta kakaos, pooli kookoshelvestes.

Peakokk: Kevin Marcus


Ameerikapärased šokolaadiküpsised



200 g  sulatatud margariini  
200 g  tumedat šokolaadi  
5 dl  nisujahu  
2 sl  kakaopulbrit  
1.5 tl  küpsetuspulbrit  
0.5 tl  soola  
2 dl  suhkrut  
1 dl  fariinsuhkrut  
2  muna  

Sulata margariin. Purusta šokolaad ja sulata sellest 50 g margariinis. Sega kakaopulber, küpsetuspulber ja sool nisujahuga kokku. Lisa veidi jahtunud margariini-šokolaadisegule suhkur ja sega. Lisa pidevalt segades ükshaaval munad. Lisa jahusegu ja šokolaadipuru osade kaupa tainale ja sega ühtlaseks. Tõsta lusikaga suuremapoolsed pätsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta ruumi kerkimiseks. Küpseta ahju keskmises osas 200 kraadi juures umbes 10 minutit.
Tõeliselt šokolaadised šokolaadiküpsised

Allikas: prisma
Peakokk: Ron


Šokolaadiküpsised

100 g võid
3 dl suhkrut
2 muna
50 g šokolaadi
2 sl kakaopulbrit
1 tl vanillsuhkrut
4 dl nisujahu

1 dl pähkleid

Hõõru või suhkruga kohevaks, lisa tugevalt kloppides munad. 
Sulata šokolaad veevannis ja lisa või-munasegule. 
Sega kuivained omavahel ja lisa koos sulatatud šokolaadiga munavahule. 
Veereta tainast kastanisuurused pallikesed ja aseta ahjuplaadile. 
Vajuta pallikesed kergelt lapikuks ja suru igale küpsisele pähkel. 
Küpseta 175º C juures ahjus 10-15 minutit.

 Allikas: toidutare

Peakokk : Kenter



3. tund - 19.okt.
Makaronisalat


400g makarone
400 g poosuitsuvorsti
5 muna
1 pikk värske kurk
1 suur õun
4dl hapukoor
4 dl majonees 
sool

1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud rohkes vees pehmeks, kalla sõelale nörguma ja loputa külma veega.
2. Keeda munad ja peenesta need kahvliga.
3. Haki salatiained kuubikuteks.
4. Sega kausis majonees ja hapukoor,maitsesta salatimaitseaine või aroomisoola ning tükeltatud tilliga.

5. Kalla kaste salatiainetele ja sega läbi. Kui salat jääb kuiv, lisa veel veidi majoneesi või koort ja maitseaineid.

Peakokk: Gerret




Marjajook jogurtiga


10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut


Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.

Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.

Peakokk: Karl-Ottomar

No comments:

Post a Comment