Sunday, December 9, 2018

9c

14.dets.

Bruchetta





* Basiilik
* Tomat
* Sool
* Pipar
* Oliiviõli
* Sai (Nt. Ciabatta või pikk prantsuse sai )

Tükelda tomatid pisikesteks tükkideks ja pane need kaussi, lisa sinna basiilikulehti. Lisa oliiviõli, sool ja pipar, kõike pane tunde järgi ( mitte liiga palju ). Lõika sai viiludeks ja aseta ahjuplaadile. Igale saiale vala hästi natuke oliiviõli ning pane ahju ( umbes 175-200 kraadi ). Hoia saiu ahjus kuni nad on kuldpruunid. Ja kõige lõpuks, kui saiad on ahjust välja tulnud pane saiadele kate (tomati, basiiliku, oliivõli, soola ja pipra segu). 

Peakokk: Anni


Kana-teriyaki wrap



2 tk broilerifilee
0.5 dl teriyaki kaste
1 sl õli
4 tk nisuortilja
jääsalat või lehtsalat
100 g (kirss)tomat
SERVEERIMISEKS
Magus tšillikaste
Sega ribadeks lõigatud broilerifilee teriyaki kastmega ja lase veidi maitsestuda. Kuumuta pannil õli ning pruunista selles fileeribad. Aseta igale soojendatud tortiljale salatileht, kanaliha ja tükeldatud tomatit. Keera tihedalt rulli ning lõika diagonaalselt pooleks. Serveeri magusa tšillikastmega.

Allikas: toidutare
Peakokk: Brita



MÕNUSAD ŠOKOLAADIMUFFINID



2 muna
125 g fariinsuhkrut (Dansukker)
135 g nisujahu
3 sl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut (Dansukker)
150 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
50 g sulatatud võid
100 g jämedalt hakitud šokolaadi

Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale küpsetuskindlaid tordikaunistusi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Marit A.



No comments:

Post a Comment