Kodujuustu pirukad
- 300 g Tere kodujuust 4,0%
500 g lehttainast - 100 g hakitud sinki
- 50 g riivitud Parmesani
- 2 sl hakitud päikesekuivatatud tomateid
- 2 sl hakitud tüümiani
- määrimiseks muna
Sega omavahel koostisained. Täida vormid kolmveerandi ulatuses tainaga. Küpseta 190 kraadi juures 20 minutit.
Peakokk: Eliise
Allikas: www. tere. eu
Lihapallid kastmes
400 g hakkliha
soola,pipart
1 keskmine sibul
2 keskmist keedetud kartulit
1 dl koort
1 muna
2 spl võid
veidi puljongit või vett
Riivi keedetud kartulid ja sega hakklihasse, lisa peenestatud sibul, veid koort ja vett ning muna ja sõtku tihke mass.
Vormi märgade kätega väikesed pallid ja prae kuumas rasvas ühtlaselt pruuniks.
Tõsta pallid teise nõusse, praerasvasse raputa jahu, pruunista ja lisa vähehaaval kuum vesi ning maitseained. Keeda 8-10 minutit. Lõpuks lisa kastmesse ülejäänud koor.
Tõsta praetud pallid kastmesse ja kuumuta keemiseni. Lisandiks sobivad keedetud kartulid, spagetid ja värskekapsa salat.
MAASIKAKREEM
4 dl vahukoort
2 spl suhkrut
4 dl maasikaid
2 tl vaniljesuhkrut
2 spl želatiini
Pane želatiin 8 spl külma veega paisuma. Tükelda maasikad. Vahusta vahukoor suhkruga. Lisa vahustatud koorele maasikad. Sulata veevannil želatiin. Lisa sulatatud, veidi jahtunud želatiin peene joana maasikavahule. Sega ettevaatlikult ühtlaseks. Valmis segu tõsta väikestesse vormidesse ja pane jahedasse tarretuma. Tarretunud kreem löö vormist välja, serveeri sobiva kastmega.
Peakokk: Kerstin
No comments:
Post a Comment