Ülilihtne singi pitsa
Pitsapõhi:
2,5 dl piima
25 g pärmi
3 spl õli
jahu (tunde järgi)
soola
Pitsakate:
ketšup või mõni tomatikaste
300 g singitükke (võib ka nt suitsuvorsti kasutada)
1 suurem purk šampinjone (või 200 g värskeid šampinjone)
150 g sinihallitusjuustu
200 g riivjuustu
pizzamaitseaine
Alusta taignast. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa piima-pärmi segule õli ning seejärel tunde järgi jahu ja soola. Taigen peaks jääma piisavalt pehme ja ei tohiks jääda näppude külge. (Kuna teen pitsat ahjuplaadi peal, siis rullin taigna ahjupaberi peal valmis ja tõstan seejärel selle ahjuplaadile.)
Kata taigen ketšupiga või mõne tomatikastmega ning puista ülejäänud koostisosad sinna peale. Kõige peale riivjuust ja pitsamaitseaine.
Küpseta 200 kraadises ahjus (pöördõhuga), kuni juust on pealt kuldne (~10-15 min). Kui küpsetada kauem, siis läheb põhi liiga krõmpsuks.
2,5 dl piima
25 g pärmi
3 spl õli
jahu (tunde järgi)
soola
Pitsakate:
ketšup või mõni tomatikaste
300 g singitükke (võib ka nt suitsuvorsti kasutada)
1 suurem purk šampinjone (või 200 g värskeid šampinjone)
150 g sinihallitusjuustu
200 g riivjuustu
pizzamaitseaine
Alusta taignast. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa piima-pärmi segule õli ning seejärel tunde järgi jahu ja soola. Taigen peaks jääma piisavalt pehme ja ei tohiks jääda näppude külge. (Kuna teen pitsat ahjuplaadi peal, siis rullin taigna ahjupaberi peal valmis ja tõstan seejärel selle ahjuplaadile.)
Kata taigen ketšupiga või mõne tomatikastmega ning puista ülejäänud koostisosad sinna peale. Kõige peale riivjuust ja pitsamaitseaine.
Küpseta 200 kraadises ahjus (pöördõhuga), kuni juust on pealt kuldne (~10-15 min). Kui küpsetada kauem, siis läheb põhi liiga krõmpsuks.
Allikas: http://mingimango.blogspot.com/
Peakokk: Maris
No comments:
Post a Comment