JUUSTUPALLID
Klassikalised küpsetatud juustupallid. Serveerida soojalt ja juurde sobib näiteks küüslaugukaste või mõni muu hea dipp.
õli
450g juustu
2 muna
20g jahu (ca 2spl)
pipart
1 tl paprikapulbrit
riivsai
450g juustu
2 muna
20g jahu (ca 2spl)
pipart
1 tl paprikapulbrit
riivsai
Juust riivida ning segada juurde munad, jahu ja maitseained, vajadusel võib ka soola lisada. Vormida massist pallid ning veeretada palle riivsaias. Ajada õli kuumaks ning küpsetada õlis kuldpruuniks. Kuna mul kodus hetkel fritüüri pole, siis lasin potis õlil kuumaks minna ja tegin seal sees. Lase õli kuumaks ja lisa 5 palli ettevaatlikult õli sisse, et ei pritsiks õli. Nüüd oota kuni pallid tulevad õli pinnale ujuma ja siis lase neil õrnalt pruunistuda ning eemalda. Pane pallid algul paberist köögirätikule, kus saab üleliigne õli paberi sisse minna. Serveeri soojalt koos kastmega.
Allikas: Liilia Kokkamised
Peakokk: Karl Oliver
Pelmeenid juustukastmes
Vaja läheb:
350 g meelepäraseid lihaga pelmeene
1,5 l vett pelmeenide keetmiseks
80-100 g sinihallitusjuustu
2-3 sl nisujahu
50 g võid
7 dl piima
150g suitsupeekoniviile
soola
toiduõli
- Aja vesi keema, keeda seal pelmeene 8-9 minutit, kuni need hakkavad pinnale tõusma. Lisa keeduvette veidi soola ja kokkukleepumise vältimiseks tilk toiduõli. Kui pelmeenid valmis, kurna.
- Valmista kaste. Sulata või, sega hulka nisujahu ja kalla hulka piim. Sega pidevalt ja jälgi, et tükke sisse ei tuleks. Peenesta sinihallitusjuust kastmesse ning lase see keema. Kui sinihallitusjuust tundub liiga võõra maitsega, kasuta tavalist juustu.
- Kalla pelmeenid ahjuvormi ning aja ühtlaselt laiali.
- Kalla pelmeenidele sinihallitusjuustu kaste.
- Lõpuks keera peekoniviilud rulli ninglao sinihallitusjuustu kastmele. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit või kuni peekon on küpsenud ja kaste on muutunud mõnest kohast pruunikaks.
KUI SOOVID ISE PELMEENE VALMISTADA...
Klassikalised pelmeenid
Isevalmistatud pelmeenid on tunduvalt maitsvamad ja
mahlasemad kui poest ostetud. Pelmeene tasuks süüa koos puljongiga, kuhu
on ohtralt puistatud rohelist sibulat ja muud maitserohelist.
Valmistusaeg: 20-40 min+ 30 minutit taina tahenemiseks külmkapis
|
Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks. Sega sibul hakkliha, soola ja pipraga
Allikas: toidutarening klopi puljongit lisades ühtlaseks massiks. Taina jaoks tee jahuhunniku sisse süvend ning löö sinna muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja veega, et moodustuks tihke ja ühtlane tainas. Keera tainapall kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi 6–7 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele teelusikatäis täidist ja pigista ääred kinni. Valmis pelmeene hoia jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks. Kuumuta potis puljong ja keeda pelmeene paar minutit, kuni nad tõusevad pinnale. Serveerides tõsta kausi põhja veidi puljongit, puista sinna ohtralt maitserohelist ning tõsta kõige peale pelmeenid. Paku juurde hapukoort. Peakokk: Kermo |
2 muna
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0.5 liitrit piima (või piima ja mineraalvett pooleks)
0.5 tl soola
2.5 dl jahu (st 1 klaas)
2 sl õli
Vahusta munad ja suhkur kergelt, lisa piim ja sool. Seejärel pidevalt segades jahu ja lõpuks õli. Las tainal seista 0.5-1 tund. Küpseta.
Serveerijäätise ja moosiga.
Peakokk: Markus
No comments:
Post a Comment