Thursday, January 29, 2015

6a poisid (3. tund)

 Juustuspiraalid

  • 500g lehttaigent
  • 250 g pitsakatet
  • 200g riivitud juustu
  • 15 sl. ketšupit
  • pitsa maitseainet
  • basiilikut
  • muna määrimiseks
Rullida lehttaigen jahusel laual ristküliku kujuliseks. Ketšupi hulka segada maitseained ja tükeldatud basiilik ning määrida see lehttaignale, sinna peale asetada pitsakate ning riivitud juust. Rullida laiemast otstast kokku, lõigata viiludeks, määrida pealt munaga ning küpsetada 200 kraadises ahjus u. 15 minutit.
 

Peakokk: Rauno

Sealiha ploomikastmes

 

3 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
500 g Sealiha
2 sl Maisitärklis
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
3 sl Ploomikaste
1 sl Sojakaste
2 tl Hoisin-kaste
SERVEERIMISEKS

Riis (keedetud)
Kuumuta vokkimispannil 1sl õli ja prae selles hakituid küüslauku ja viilutatud sibulat. Tõsta taldrikule. Lõika liha ristikiudu õhukesteks ribadeks ja veereta lihatükke maisitärklises. Pane pannile ülejäänud õli ja kuumuta. Pruunista liha kahes jaos, maitsesta soola ja pipraga. Vala küpsenud lihale ploomikaste, sojakaste, hoisin-kaste, sibul ja küüslauk. Sega läbi ja serveeri kohe keedetud riisiga. 
Allikas: toidutare 
 
Peakokk: Josep

Riisi-mousse vaarikatoormoosiga

 


Kasuta selles kaunis prantsuspärases magusroas külmutatud vaarikaid või valmis vaarikamoosi. kerge ja lahe, samas kaunis maius sobib hästi jõuluõhtuks, kui pärast rammusat praadi kõhus enam palju ruumi pole.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 5 portsjonit
RIISI-MOUSSE
1 dl Pudruriis
1 dl Vesi
5 dl Piim
1.5 dl Vahukoor
2 tl Vanillsuhkur
1 spl Suhkur

Sool
VAARIKATOORMOOS
1 dl Suhkur
300 g Külmutatud vaarikad
1. Valmista kõigepealt riisi-mousse ehk -vaht.

2. Pane riis kastrulisse, kalla vesi peale ja keeda segades, kuni vesi imendub riisi.

3. Lisa piim ja näpuotsaga soola.

4. Keeda 30-40 minutit väikesel tulel aeg-ajalt segades. Jäta jahtuma.

5. Vahusta koor suhkrutega ja sega jahtunud pudru hulka. Jaga riisivaht klaasidesse.

6. Purusta vaarikad suhkruga ja tõsta vahu peale 
Allikas: toidutare 
 
Peakokk: Harald

No comments:

Post a Comment