Tuesday, January 27, 2015

6c poisid (3. tund)

Elegantne suvesalat

Efektsetes suvevärvides taldrikutäis elegantselt käharaid-kaharaid salatilehti lausa kutsub sööma.


1 pea Lollo rosso või friseesalat
1 tk Punane sibul
1 tk Värske kurk
250 g Kirsstomat
KOORENE SIDRUNIKASTE
1 tl Riivitud sidrunikoor
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 küüs Küüslauk
2 tl Sinep
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Hapukoor

1. Sega kokku kastmeained.

2. Viiluta sibul ja kurk. Poolita soovi korral tomatid. Rebi salatilehed väiksemaks. Sega salatiained ja nirista peale kaste.

Allikas. toidutare
Peakokk: Aiko

Juustukaste

4 dl Piim
1 sl Jahu
3 dl Riivjuust

Muskaatpähkel (riivitud, soovi korral)
80 g Või
Valmistusviis
Sulata poti põhjas või, lisa jahu ja sega pidevalt.
Lisa kuum piim, esialgu vähehaaval. Keeda umbes 3 minutit, kastet vispliga pidevalt segades.
Lisa riivjuust, sega kuni juust on sulanud, ÄRA KEEDA!
Maitsesta vajadusel soola ja riivitud muskaatpähkliga. 
Allikas: toidutare

Juustuga lihapallid

 
500 g hakkliha
100 g riivitud juustu
3 viilu sepikut (saia või 2 spl riivsaia)
veidi vett
1 muna
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 tl soola
pipart
peterselli

Pane sepikuviilud vette paisuma. Lisa hakklihale muna, riivitud juust, kuivemaks pigistatud ja pudiks tehtud sepik, riivitud sibul, purustatud küüslauk, hakitud petersell ja maitseained ning sega ühtlaseks massiks. Veereta märgade käte vahel väikesed pallikesed ning prae kuumal õlisel pannil (keskmisel kuumusel) kuldpruuniks.

Paeakokk:Arlin

Vanaema kohevad pannkoogid

 



Eralda munakollased ja -valged. Klopi rebud suhkruga lahti, lisa keefir või hapupiim, sool ja vähehaaval ka söögisoodaga segatud jahu. Vahusta eraldi munavalged ning lisa tainale, tõsta ettevaatlikult segamini. Küpseta väikesed pannkoogid, serveeri jäätise, moosi või suhkruga.
Kogustest valmib ca 30 pannkooki.
Allikas: toidutare
Peakokk:Janari
 

No comments:

Post a Comment