Elegantne suvesalat
Efektsetes suvevärvides taldrikutäis elegantselt käharaid-kaharaid salatilehti lausa kutsub sööma.
1 pea | Lollo rosso või friseesalat | |
1 tk | Punane sibul | |
1 tk | Värske kurk | |
250 g | Kirsstomat | |
KOORENE SIDRUNIKASTE | ||
1 tl | Riivitud sidrunikoor | |
1 tk | Sidrun (värskelt pressitud mahl) | |
1 küüs | Küüslauk | |
2 tl | Sinep | |
0.5 dl | Oliiviõli | |
0.5 dl | Hapukoor |
1. Sega kokku kastmeained.
2. Viiluta sibul ja kurk. Poolita soovi korral tomatid. Rebi salatilehed väiksemaks. Sega salatiained ja nirista peale kaste.
Allikas. toidutare
Peakokk: Aiko
Juustukaste
4 dl | Piim | |
1 sl | Jahu | |
3 dl | Riivjuust | |
Muskaatpähkel (riivitud, soovi korral) | ||
80 g | Või |
Valmistusviis
Sulata poti põhjas või, lisa jahu ja sega pidevalt.
Lisa kuum piim, esialgu vähehaaval. Keeda umbes 3 minutit, kastet vispliga pidevalt segades.
Lisa riivjuust, sega kuni juust on sulanud, ÄRA KEEDA!
Maitsesta vajadusel soola ja riivitud muskaatpähkliga.
Sulata poti põhjas või, lisa jahu ja sega pidevalt.
Lisa kuum piim, esialgu vähehaaval. Keeda umbes 3 minutit, kastet vispliga pidevalt segades.
Lisa riivjuust, sega kuni juust on sulanud, ÄRA KEEDA!
Maitsesta vajadusel soola ja riivitud muskaatpähkliga.
Allikas: toidutare
Juustuga lihapallid
500 g hakkliha
100 g riivitud juustu
3 viilu sepikut (saia või 2 spl riivsaia)
veidi vett
1 muna
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 tl soola
pipart
peterselli
Pane sepikuviilud vette paisuma. Lisa hakklihale muna, riivitud juust, kuivemaks pigistatud ja pudiks tehtud sepik, riivitud sibul, purustatud küüslauk, hakitud petersell ja maitseained ning sega ühtlaseks massiks. Veereta märgade käte vahel väikesed pallikesed ning prae kuumal õlisel pannil (keskmisel kuumusel) kuldpruuniks.
Allikas: Köögitoimkond
Paeakokk:Arlin
Vanaema kohevad pannkoogid
4 tk | muna | |
4 sl | suhkur | |
1 l | keefir või hapupiim | |
1 tl | sool | |
6 dl | nisujahu | |
1 tl | Söögisooda | |
praadimiseks võid või õli | ||
SERVEERIMISEKS | ||
vanillijäätist, moosi või suhkrut |
Eralda munakollased ja -valged. Klopi rebud suhkruga lahti,
lisa keefir või hapupiim, sool ja vähehaaval ka söögisoodaga segatud
jahu. Vahusta eraldi munavalged ning lisa tainale, tõsta ettevaatlikult
segamini. Küpseta väikesed pannkoogid, serveeri jäätise, moosi või
suhkruga.
Kogustest valmib ca 30 pannkooki.
Kogustest valmib ca 30 pannkooki.
Allikas: toidutare
No comments:
Post a Comment