Sunday, January 19, 2025

7.a grupp

 1. tund - 24. jaan.

Pärmi-lehttaigna juusturullid - 7,8 punkti

500g pärmi-lehttaigent

200 g sulatatud juustu

200g riivjuustu

1 muna

Rulli taigen ristkülikukujuliseks ja määri sellele sulajuust. Riputa peale riivjuustu ning rulli taigen kokku. Lõika ~2 cm paksused rullid ning laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi muna lahti ning määri rullis munaga kokku. Peale võid riputada seesamiseemneid. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Peakokk: Andrus




Magushapu kana munanuudlitega - 8,6 punkti

400g munanuudleid

800 g Rannamõisa jahutatud kanakintsuliha

soola, pipart

maisitärklist (paneerimiseks)

1 sibul, hakituna

3 küüslauguküünt, peeneks hakituna

Pöidlaotsa suurune jupp ingverit, hakituna

1 paprika, tükeldatuna

1 porgand, riivituna

seesamiseemneid

Kaste:

3 sl riisiäädikat

4 sl pruuni suhkrut

50 g sojakastet

6 sl tomatiketšupit

50 g magusat tšillikastet

ca 50 ml vett

Munanuudlid valmista vastavalt pakil olevale õpetusele.

Tükelda kanaliha, maitsesta kergelt soola ja pipraga ning paneeri seejärel lihatükke maisitärklises. Kuumuta pannil õli ning prae kanaliha kõrgel kuumusel läbi. Tõsta pannilt. Samale pannile lisa sibul, küüslauk, ingver, paprika ja porgand ning kuumuta keskmisel kuumusel läbi. Tõsta pannile tagasi kana ning sega kõik läbi. Sega kokku kastmeained, vajadusel maitsesta täiendavalt. Vala kaste pannile ning kuumuta läbi, lisa vajadusel vett, kui segu liialt pakseneb. Maitsesta lõplikult ning serveeri koos keedetud riisi ja peale puistatud seesamiseemnetega.

Allikas: linnuliha

Peakokk: Ian


Kaerahelbekook - 7,8 punkti

Jälgi hoolega küpsetamisaega ja -temperatuuri, sest üleküpsetamisel muutub kook kõvaks ja kuivaks.

4 muna
3 dl suhkrut
2 dl õli 
8 dl kiirkaerahelbeid
4 sl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit 
3-5 sl kakaopulbrit

Vispelda munad suhkruga. Lisa õli, kaerahelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu ja vastavalt

maitsele kakaod, sega ühtlaseks. Vala tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud suuremasse

neljakandilisse ahjuvormi (või väiksele ahjuplaadile) ning tasanda. Küpseta 200° juures 15 minutit. Lõika soojalt lahti.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Stig



2. tund - 31. jaan.

Kanawrap - 8,5 punkti


14 väikest tortillat
400g  Merevaiku
300 g kanafileed
paprika
14 hapukurgiviilu
salatilehti 14 tk
200 gr riivjuustu
soola, pipart, broilerimaitseainet
õli kana praadimiseks


Tükelda kanafilee, prae pannil ja maitsesta soola, pipra ja broilerimaitseainega.
Määri tortillale merevaiku.  Tükelda paprika.
Pane tortilla keskele riivjuustu peale salatileht (või kaks). Laota salatilehele kanatükke, paprikatükke (soovi korral) ja kurgiviile. 
Murra tortilla kokku järgmiselt: kõigepealt keera keskele kokku üks alumine äär, seejärel keera selle ääre peale vasakpoolne äär ja viimasena keera kõige peale parempoolne äär, nii et moodustuks taskulaadne tortilla. Suru kergelt , et servad ilusti kokku jääksid.

Peakokk: Otto


Makaronivorm hakklihaga - 7,6 punkti

4 dl makarone (või 6-7 dl keedetud makarone)
250-350 g (soovitavalt mitte väga rasvast) hakkliha
1 sibul
1-2 küüslauguküüs
1 sl õli
0.5-1 tl paprikapulbrit
0.5 tl soola
1 tl kuivatatud basiilikut
Peale:
5-6 dl piima
2 suurt muna
0.5 tl soola
2 dl riivitud juustu
värsket hakitud tilli või muud maitserohelist


Keeda makaronid rohkes vees peaaegu ‘al dente’. Nõruta.
Prae sibul õlis kergelt läbi, lisa küüslauk ning prae veel paar minutit pidevalt segades. Lisa hakkliha ning pruunista ümberringi. Maitsesta soola, paprika ja basiilikuga.
Sega suures võitatud ahjuvormis keedetud makaronid ja praetud hakklihasegu.
Sega piim, munad ja sool, soovi korral lisa hakitud maitserohelist. Vala hakklihale ja makaronidele.
Puista peale riivitud juust.
Küpseta 200kraadise ahju allosas umbes 45 minutit, kuni roog on pealt kaunilt kuldne.

Peakokk: Rasmus


Tiramisu - 9,5 punkti

200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)


Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.

Peakokk: Henri


3. tund  - 7.veebr.

No comments:

Post a Comment