1. tund - 24. jaan.
Pärmi-lehttaigna juusturullid - 7,8 punkti
500g pärmi-lehttaigent
200 g sulatatud juustu
200g riivjuustu
1 muna
Rulli taigen ristkülikukujuliseks ja määri sellele sulajuust. Riputa peale riivjuustu ning rulli taigen kokku. Lõika ~2 cm paksused rullid ning laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi muna lahti ning määri rullis munaga kokku. Peale võid riputada seesamiseemneid. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Peakokk: Andrus
Magushapu kana munanuudlitega - 8,6 punkti
400g munanuudleid
800 g Rannamõisa jahutatud kanakintsuliha
soola, pipart
maisitärklist (paneerimiseks)
1 sibul, hakituna
3 küüslauguküünt, peeneks hakituna
Pöidlaotsa suurune jupp ingverit, hakituna
1 paprika, tükeldatuna
1 porgand, riivituna
seesamiseemneid
Kaste:
3 sl riisiäädikat
4 sl pruuni suhkrut
50 g sojakastet
6 sl tomatiketšupit
50 g magusat tšillikastet
ca 50 ml vett
Munanuudlid valmista vastavalt pakil olevale õpetusele.
Tükelda kanaliha, maitsesta kergelt soola ja pipraga ning paneeri seejärel lihatükke maisitärklises. Kuumuta pannil õli ning prae kanaliha kõrgel kuumusel läbi. Tõsta pannilt. Samale pannile lisa sibul, küüslauk, ingver, paprika ja porgand ning kuumuta keskmisel kuumusel läbi. Tõsta pannile tagasi kana ning sega kõik läbi. Sega kokku kastmeained, vajadusel maitsesta täiendavalt. Vala kaste pannile ning kuumuta läbi, lisa vajadusel vett, kui segu liialt pakseneb. Maitsesta lõplikult ning serveeri koos keedetud riisi ja peale puistatud seesamiseemnetega.
Allikas: linnuliha
Peakokk: Ian
Kaerahelbekook - 7,8 punkti
Jälgi hoolega küpsetamisaega ja -temperatuuri, sest üleküpsetamisel muutub kook kõvaks ja kuivaks.
4 muna
3 dl suhkrut
2 dl õli
8 dl kiirkaerahelbeid
4 sl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
3-5 sl kakaopulbrit
Vispelda munad suhkruga. Lisa õli, kaerahelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu ja vastavalt
maitsele kakaod, sega ühtlaseks. Vala tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud suuremasse
neljakandilisse ahjuvormi (või väiksele ahjuplaadile) ning tasanda. Küpseta 200° juures 15 minutit. Lõika soojalt lahti.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Stig
2. tund - 31. jaan.
14 hapukurgiviilu
salatilehti 14 tk
200 gr riivjuustu
soola, pipart, broilerimaitseainet
õli kana praadimiseks
Tükelda kanafilee, prae pannil ja maitsesta soola, pipra ja broilerimaitseainega.
Määri tortillale merevaiku. Tükelda paprika.
Pane tortilla keskele riivjuustu peale salatileht (või kaks). Laota salatilehele kanatükke, paprikatükke (soovi korral) ja kurgiviile.
Murra tortilla kokku järgmiselt: kõigepealt keera keskele kokku üks alumine äär, seejärel keera selle ääre peale vasakpoolne äär ja viimasena keera kõige peale parempoolne äär, nii et moodustuks taskulaadne tortilla. Suru kergelt , et servad ilusti kokku jääksid.
Makaronivorm hakklihaga - 7,6 punkti
250-350 g (soovitavalt mitte väga rasvast) hakkliha
1 sibul
1-2 küüslauguküüs
1 sl õli
0.5-1 tl paprikapulbrit
0.5 tl soola
1 tl kuivatatud basiilikut
Peale:
5-6 dl piima
2 suurt muna
0.5 tl soola
2 dl riivitud juustu
värsket hakitud tilli või muud maitserohelist
Tiramisu - 9,5 punkti
200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)
Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.
3. tund - 7.veebr.
No comments:
Post a Comment