31. märts - 3.tund
Krõbedad kartulikotletid
1 kg muredaid ehk pudrukartulit
2 muna
150 g juustu
50 g parmesani
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 spl hakitud peterselli
1 spl hakitud tilli
¼ tl riivitud muskaatpähklit
4 spl tärklist
soola
musta pipart
õli praadimiseks
Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda kuni need on pehmed. Siis suru need pudrunuia või läbi kartulipressi ühtlaseks tükkideta pudruks. Lase täielikult jahtuda.
Haki sibul hästi peeneks ja prae pannil õlis klaasijaks. Riivi juustud, haki küüslauk hästi peeneks. Tõsta kõik koostisained kaussi, maitsesta soola ja musta pipraga ning sõtku ühtlaseks massiks. Vormi nendest ümmargused pallid ja suru lapikuks kotletiks. Prae kuumal pannil mõlemalt poolt kuldseks.
Serveeri soojalt koos hapukoore kastmega, kuhu lisa värsket maitserohelist ja hakitud küüslauku.
Allikas: pvs
KÜLM HAPUKOOREKASTE
2 dl hapukoort1 tl suhkrut
1 tl ürdisoola
1 tl sinepit
1 sl apelsinimahla või sidrunimahla
hakitud värsket tilli
Sega kõik ained omavahel. Lase kastmel umbes 10 minutit külmkapis tõmmata.
Allikas: nami-nami
1 kurk
3 tomatit
Kanawrap
Vana kooli kohupiimapontšikud
300 g teralist kohupiima2 suuremat muna
suhkrut maitse järgi (pane 2 kuhjaga spl, kes armastab magusamat, paneb rohkem)
6-7 kuhjaga supilusikatäit jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soovi korral sidrunimahla või riivitud sidrunikoort
näpuotsaga soola
Pudel õli friteerimiseks
Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Lisa munavahule juurde kohupiim, sega ning lisa siis jahu. Tainas peab olema piisavalt paks (selline, et ei vaju kausis laiali). Vajadusel lisa jahu.
Kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Liiga kuum ei tohiks õli ka olla, siis on oht, et pontšikud jäävad seest tooreks. Vormi kahe teelusika abil võimalikult ühtlased ja tilkadeta pallid ning küpseta kuuma õli sees mõlemalt poolt.
Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga õlist välja, aseta majapidamispaberile nõrguma.
Serveerimisel puista peale ohtralt tuhksuhkrut.
Allikas: tuuli retseptid
Peakokk: Siim
24. märts - 2. tund
Isetehtud küüslauguleivad dipiga
Viilutatud tumedat leiba (15 viilu)Küüslauku
Soola
Hapukoort
Pipart
Tilli
Oliiviõli
Lõika leivast sobivad tükid (võib ka osta kohe viilutatud leiva, siis on tükke kergem lõigata).
Purusta küüslauk küüslaugupressiga.
Sega küüslaugu hulka natukene soola.
Määri leiva tükid küüslauguga.
Lisa ahjuplaadile natukene oliiviõli.
Tõsta leivad ahju 225 kraadi juures umbes 20 minutiks.
Dipikastme valmistamiseks sega kokku hapukoor, sool ja pipar.
Dipikastmele lisa juurde hakitud tilli.
Allikas: retseptisahtel
JUUSTUPALLID
Klassikalised küpsetatud juustupallid. Serveerida soojalt ja juurde sobib näiteks küüslaugukaste või mõni muu hea dipp.
450 g juustu
2 muna
20 g jahu (ca 2spl)
pipart
1 tl paprikapulbrit
riivsai
Juust riivida ning segada juurde munad, jahu ja maitseained, vajadusel võib ka soola lisada. Vormida massist pallid ning veeretada palle riivsaias.
Lase õli kuumaks ja lisa 5 palli ettevaatlikult õli sisse, et ei pritsiks õli. Nüüd oota kuni pallid tulevad õli pinnale ujuma ja siis lase neil õrnalt pruunistuda ning eemalda. Pane pallid algul paberist köögirätikule, kus saab üleliigne õli paberi sisse minna. Serveeri soojalt koos kastmega.
Allikas: Liilia kokkamised
Koorene suitsukanapasta
400 g penne rigate makaronekeetmiseks soolaga maitsestatud vett
Kaste:
veidi oliiviõli
1 suurem sibul
1 tavaline punane paprika või 2 piklikku punast paprikat
300 - 400 g puhastatud suitsukana
1-2 hakitud küüslauguküünt
4 dl kohvikoort või vahukoort või toidukoort
5 sl (maitsestatud) sulatatud juustu
hakitud värsket peterselli või murulauku
musta pipart
Kuumuta pannil veidi õli. Lisa hakitud sibul ja paprika, maitsesta kergelt soolaga ja prae mõned minutid.
Lisa puhastatud ja tükeldatud suitsukana ja hakitud küüslauk. Prae veel mõned minutid.
Lisa rõõsk koor ja lase podiseda mõned minutid, siis sega juurde sulatatud juust. Maitsesta kaste soola, pipraga.
Kastme valmistamise ajal keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Kurna, sega koorese kanakastme hulka. Puista peale maitseroheline.
Serveeri kohe.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Sebastian
Kohupiima-virsikukook
Peakokk: Ramon
Küüslauk 2 küünt
Basiilik, värske 2 punti
Punased kirsstomatid 250g
Oliiviõli
Must pipar
Sool
Mozzarella 250g
Palsamiäädikas 30g
Tume ciabatta (terve) 2 pakki, 600g
Haki basiilik ja küüslauk väikesteks tükkideks.
Lõika kirsstomatid pooleks ja sega kokku basiiliku, balsamico ja poole küüslaugu kogusega. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Tükelda mozzarella.
Lõika saiast sentimeetri paksused viilud. Sega kokku paar supilusikat oliiviõli ja teine pool küüslaugu kogusest .
Määri saiapooled kokku oliiviõli-küüslaugu seguga.
Kuumuta pann keskmisele kuumusele ning lisa sinna saiad. Prae 3-4 minutit mõlemalt poolt kuldseks.
Serveeri krõbedad bruschettad marineeritud kirsstomatite ja mozzarellaga.
Allikas: clean kitchen
No comments:
Post a Comment