21. märts
Isetehtud küüslauguleivad dipiga
Viilutatud tumedat leiba (16 viilu)Küüslauku
Soola
Hapukoort
Pipart
Tilli
Oliiviõli
Lõika leivast sobivad tükid (võib ka osta kohe viilutatud leiva, siis on tükke kergem lõigata).
Purusta küüslauk küüslaugupressiga.
Sega küüslaugu hulka natukene soola.
Määri leiva tükid küüslauguga.
Lisa ahjuplaadile natukene oliiviõli.
Tõsta leivad ahju 225 kraadi juures umbes 20 minutiks.
Dipikastme valmistamiseks sega kokku hapukoor, sool ja pipar.
Dipikastmele lisa juurde hakitud tilli.
Pannkoogilasanje maitserohelisega
Vilma Ülepannikoogijahu1L vett
1 keskmine sibul
1 küüslauguküüs
500g hakkliha
Sool
Pipar
1 pakk tomatipüreed
1 pakk riivjuustu
Maitseroheline
Sega Ülepannikoogijahule 1L vett ja lase veidike taignal paisuda.
Kuumuta pann ja valmista ülepanni pannkoogid.
Haki 1 keskmine sibul ja 1 küüslauguküüs ning prae pannil koos 500g hakklihaga.
Maitsesta soola ja pipraga ning vala peale 1 pakk tomatipüreed ja kuumuta.
Lao pannkoogid 24cm koogivormi nii, et iga kihi vahele läheb hakkliha, riivjuustu ja maitserohelist.
Pane lasanje koos koogivormiga 180 kraadisesse ahju ja küpseta kuni riivjuust on sulanud.
Allikas: retseptisahtel
Peakokk:
Ahjusoojad šokolaaditükkidega küpsised
150 g pehmendatud võid80 g pruuni suhkrut
2 tl vanilje ekstrakti
1 L suuruses muna
225 g jahu
1/2 tl söögisoodat
1/4 tl soola
200 g šokolaaditükke
Eelsoojenda ahi 190 kraadini.
Sega 150 g pehmendatud võid ja 80 g pruuni suhkrut kuni on ühtlane kreemjas segu.
Lisa segule 2 tl vanilje ekstrakti ja 1 L suuruses muna ning sega.
Sõelu 225 g jahu, 1/2 tl söögisoodat ja 1/4 tl soola segusse ning segage.
Lisa 200 g šokolaaditükke ja sega põhjalikult.
Tõstke terve segu küpsetuspaberile ja sõtkuge segu kätega või spaatliga ühtlaselt laiali.
Kasutage küpsisevorme ja tehke sobiva kujuga küpsised.
Tõsta küpsised 8-10 minutiks ahju küpsema ja küpseta kuni küpsised on ilusad helepruunid ja katsudes on keskelt natukene pehmed.
Lase küpsistel natukene jahtuda.
Allikas: retseptisahtel
Peakokk:
No comments:
Post a Comment