Klassikalised singirullid
Täidis:
peenelt riivitud juustu
peenestatud küüslauku
majoneesi
Pane segu singiviiludele, keera rulli. (Soovi korral lõika kerge nurga all pooleks.)
Hoia serveerimiseni külmkapis.
Suitsukana-riisisalat
Riis frikadellikastmega
Keedetud riis2 dl basmati riisi
3 - 4 dl vett
soola
Vala riis sõelale ja loputa jooksva vee all korralikult. Riis on puhas kui vesi on muutunud läbipaistvaks ja nii ei muutu riis kleepuvaks.
Pane riis koos veega potti, lisa sool ning kuumuta keemiseni.
Kata pott kaanega ja keeda madalal kuumusel kuni vesi on imendunud ja riis on al dente (jälgi pakil märgitud keetmisaega). Ära vahepeal poti kaant kergita.
Sega riis läbi ja serveeri.
Allikas: liisiblogi
IKEA lihapallid ja koorekaste
Lihapallid:500 g veisehakkliha
250 g seahakkliha
1 peenelt hakitud sibul
1 peenestatud küüslauguküüs
100 g riivsaia
1 muna
5 sl e. 0,75 dl täispiima
soola ja musta pipart
Koorekaste:
sorts õli
40 g võid
40 g nisujahu
150 ml köögiviljapuljongit
150 ml veisepuljongit
150 ml vahukoort
2 tl sojakastet
1 tl Dijoni sinepit
Lihapallid
Sega veise- ja sealiha, lisa peenelt hakitud sibul, küüslauk, riivsai ja muna. Sega, siis lisa piim, maitsesta soola-pipraga.
Vormi hakklihasegust väikesed lihapallikesed. Aseta valmis vormitud lihapallid taldrikule, kata kinni ja pane 2 tunniks külmkappi tahenema.
Kuumuta praepannil õli keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, siis pruunista lihapallid tasakesi ümberringi.
Pruunistatud lihapalid tõsta ahjuvormi, kata vorm kaanega. Küpseta kaane all 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Sulata või, vispelda juurde jahu ja kuumuta 2 minutit. Lisa köögiviljapuljong ja veiselihapuljong, vispelda läbi. Siis lisa rõõsk koor, sojakaste ja sinep. Kuumuta kaste keemiseni, siis lase podiseda, kuni kaste pakseneb.
Banaanipirukas
400 g valmis muretainast2-3 banaani
3 sl fariinsuhkrut
2 sl kookoshelbeid
250 g hapukoort
1 muna
Suru muretainas Ø 24-26 cm koogivormi põhjale ja servadele.
Viiluta banaanid, laota tainapõhjale. Sega fariinsuhkur, kookoshelbed, muna ja hapukoor. Kalla vormi.
Küpseta 200kraadises ahjus 30-40 minutit.
Serveeri vanillikastmega.
Vaniljekaste
2 munakollast
2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Sega vahule munakollased ja mõlemad suhkrud. Kuumuta rõõsk koor kuumaks, seejärel vala see ettevaatlikult, ise pidevalt segades, munavahu hulka. Tõsta pott saadud seguga uuesti pliidile ning kuumuta seni, ise pidevalt segades, kuni kaste pakseneb.
No comments:
Post a Comment