26.sept.
Kana-takod - 9 punkti
11 taco-taskut4 suitsukana koiba
frillice't, jääsalatit või muud krõmpsuvat lehtsalatit
3 hakitud tomatit
2 dl Salsa-kastet
200 g riivitud juustu
200 g hapukoort
avokaadodippi
Kuumuta ahi 180 °C. Võta taco-taskud karbist välja ning laota üksteise kõrvale ahjuplaadile. Kuumuta 5-10 minutit.
Samal ajal puhasta kanaliha luudelt ning ribasta.
Aseta kanaliharibad taco-taskutesse, lisa ribastatud salatilehed, hakitud tomat, salsa-kaste, riivitud juust, hapukoor ja kiire avokaadodipp.
Allikas: nami-nami
Kiire avokaadodipp
1 pakk Santa Maria guacamole maitseainesegu
Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi ning uurista viljaliha kaussi. Tambi viljaliha katki, lisa guacamole maitseainesegu ja sega ühtlaseks.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Laura
Täidetud paprikad hakklihaga- 8,5 punkti
6 väiksemat (piklikku) paprikat
1 suur sibul
400 g hakkliha
2 purustatud küüslauguküünt
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
soola ja musta pipart
200 g hapukoort (nt Saare)
3-4 sl hakitud värsket peterselli
Lõika tavalistel paprikatel 'kaas' pealt ära, piklikel külje pealt väike viil ära. Eemalda seemned.
Peenesta äralõigatud paprikatükid ja sibul, prae tasasel tulel õlis umbes 10 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Tõsta kuumust, sega juurde hakkliha ja küüslauk. Pruunista hakkliha pidevalt segades, seejärel maitsesta soola, pipra a tomatipastaga. Kuumuta läbi. Lisa hapukoor, kuumuta segu läbi, lisa hakitud petersell.
Täida paprikad hakklihaseguga ning tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.
Serveeri kuumalt või külmalt värske salatiga.
Nipid ja soovitused:
Kui soovid pehmemaid paprikaid, siis kasuta piklikke paprikaid või pane puhastatud paprikad enne täitmist 5-10 minutiks keeva vett.
Kui Sulle meeldivad tihkema sisuga paprikad, siis võid lisada hakklihale praadimise ajal lusikatäie jahu. Siis ei ole roog enam gluteenivaba.
No comments:
Post a Comment