29. sept - 2. tund
Mini-pitsad tortillast
Vaja läheb:
. Väikesed tortillad või lõika suure klaasiga ringid
• Tomatipasta või ketšup
. Riivjuust
. Sink
. Natuke pitsamaitseainet
Tee nii:
1. Pane tortillaringid ahjuplaadile.
2. Määri peale tomatipasta, lisa katteks sink ja puista juust.
3. Küpseta 200 "C juures umbes 5-7 minutit, kuni juust sulab.
Serveeri väikeste ampsudena.
Peakokk: Rome
Juustuburger
stisosad
Kotletid:
500 g lihaveise või rohumaaveise hakkliha
1 väike muna
1 väike sibul
1 sl head ketšupit
2 tl mahedamaitselist sinepit
soola ja musta pipart
4 viilu juustu (nt Cheddar)
Serveerimiseks:
4 burgerikuklit
õhukesi peekoniviile
lehtsalatit
marineeritud kurki
tomatit
Prae õhukesed peekoniviilud pannil krõbedaks. Aseta köögipaberile nõrguma.
Haki sibul hästi peeneks. Klopi muna kergelt lahti, lisa hakitud sibul, sinep ja ketšup. Vala saadud segu hakklihale ning sega korralikult läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Vormi neli kotletti ning küpseta peekonirasvas pannil või kuumal grillil.
Minut enne küpsetamise lõppu aseta igale kotletile juustuviil ning kata pann või grill kaanega, et juust sulaks.
Võta burgerikuklid (soovi korral rösti need kergelt grillil või pannil) ja pane iga kukli vahele salatilehed, tomati- ja kurgiviilud, kotlet ning peekoniviilud.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Henriko Gregor
Kõige paremad šokolaaditükkidega küpsised
200 g toasooja pehmet võid
60 g valget suhkrut
60 g heledat muscovadot või fariinsuhkrut (kui tumedat suhkrut ei ole, pole tarvis sellepärast küll poodi joosta, kasuta lihtsalt kokku 120 valget suhkrut)
220 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit (võib ka söögisoodat kasutada)
näpuotsaga soola
2 sl külma vett
1 sl vaniljesuhkrut
100 g šokolaadi (mõrut või piimašokolaadi; vali see, mis meeldib!)
Tegevuskäik
1. Mikserda pehme või suhkrutega kreemiks. Sega jahu küpsetuspulbri (või sooda) ja soolaga. Vala jahu võikreemi juurde, lisa ka kaks supilusikatäit vett ja sega ühtlaseks.
2. Haki šokolaad, aga proovi teha mitte väga peent pudi. Eks seda pudi tekib ikka hakkides, aga mõned veidi suuremad (u 0,5 mm läbimõõduga) tükid võiks ka jääda- need sulavad niiii mõnusaks küpsiste sees. Sega šokolaaditükid taina hulka.
3. Tõsta tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed. Seda on hea teha kahe supilusikaga – võtad ühe supilusikaga kausist tainatörtsu ja teise supilusikaga lükkad selle plaadile. Vormi käega plaadil küpsised veidi ümaramaks ja vajuta madalamaks.
4. Et küpsised vajuvad küpsedes veelgi laiemaks, tuleb nende vahele kindlasti jätta ruumi. Paras on ühel ahjuplaadil küpsetada korraga 7 küpsist. Ma ise küpsetangi kahes jaos: kõigepealt 7 küpsist ja siis ülejäänud 7.
5. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures u 13-14 minutit, kuni küpsised on alt ja külgedelt veidi värvi saanud, aga seest veel pehmed. Küpsetuspulbri mõjul tõusevad küpsised vahepeal ahjus kõrgemaks, see aga hiljem taandub.
6. Tõsta plaat ahjust, lase küpsistel plaadil 10 minutit seista ja tõsta seejärel laiema pannilabida või spaatli abil ettevaatlikult (sest nad võivad esialgu veel pehmevõitu olla) restile jahtuma. Kui sul resti ei ole, lase jahtuda sealsamas ahjuplaadil. Esialgu ahjust võttes tunduvad küpsised väga pehmed, aga muretsemiseks ei ole põhjust – jahtudes nad muutuvad kõvemaks ja mõnusalt muredaks.
⭐︎Kes soovib ja kodus on, võib lisada ka ühe muna (S või M suurus). Aga siis jäta 2 sl vett lisamata.
Allikas: siit nurgast ja sealt nurgast
Peakokk. Johannes
6. okt. - 3. tund
Kanapasta merevaiguga
2 kanafileed
1 karp merevaiku (mina eelistasin lisanditeta varianti)
400 ml (vahu)koort
Praadimiseks võid
Soola ja pipart maitsestamiseks
Lõika kanafileed väiksemateks tükikesteks ja pruunista võis. Kui kana on küps, lisa koor ja kuumuta segades väiksel kuumusel, kuni see pakseneb. Lisa merevaik ja sega, kuni merevaik on sulanud ja ühtlaselt kastmesse sulandunud. Maitsesta pipra ja soolaga.
Serveeri meelepärase pastaga.
Allikas: merit toimetab
Peakokk. Regan
Kamavaht
4 dl 35% rõõska koort
2 sl suhkrut
4 sl kamajahu
Lisandiks:
siirupit moosi võimustikaid
Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks. Vahetult enne serveerimist lisa kamajahu ja sega õrnalt ühtlaseks.
Jaota magustoidupokaalidesse ja lisa kas moosi, marju
Allikas: nami-nami
Peakokk. Gert
13. okt. - 4. tund
FORELL PRAETUD HAPUSAIAL.
Selleks läheb vaja Fazer-i hapusaia, forelli fileed, marineeritud sibulat, apelsini, lehtsalatit.
Valmistamine: prae pannil hapusai mõlemat poolt kuldpruuniks, lisa praetud saiale lehtsalat, forelli filee, marineeritud sibul ja apelsini lõik.
Soolased pannkoogid
4 dl piima
2 muna
0,25 tl soola
2 dl jahu ( 120 g)
2 sl sulatatud võid
praadimiseks rasvainet
Täidise jaoks:
150 g sinki
150 g (riiv)juustu
3 sl majoneesi
Või midagi muud vastavalt soovile :) Nt hakkliha- enne siis ära praadida
Valmistamine:
Sulata võid. Sega nisujahu soola ja 2 dl piimaga. Lisa pidevalt segades ülejäänud piim, munad ja sulavõi. Täidiseks tükelda sink ja riivi juust, sega majoneesiga. Küpseta ülepannikoogid. Tõsta pannkoogi ühte äärde 1-2 sl täidist, keera kook pooleks ja siis veel kord pooleks. Küpseta mõlemat poolt veel, kuni juust sulanud.
Allikas: kokkamine
Peakokk:
4 dl piima
2 muna
0,25 tl soola
2 dl jahu ( 120 g)
2 sl sulatatud võid
praadimiseks rasvainet
Täidise jaoks:
150 g sinki
150 g (riiv)juustu
3 sl majoneesi
Või midagi muud vastavalt soovile :) Nt hakkliha- enne siis ära praadida
Valmistamine:
Sulata võid. Sega nisujahu soola ja 2 dl piimaga. Lisa pidevalt segades ülejäänud piim, munad ja sulavõi. Täidiseks tükelda sink ja riivi juust, sega majoneesiga. Küpseta ülepannikoogid. Tõsta pannkoogi ühte äärde 1-2 sl täidist, keera kook pooleks ja siis veel kord pooleks. Küpseta mõlemat poolt veel, kuni juust sulanud.
Allikas: kokkamine
Peakokk:
No comments:
Post a Comment