Monday, September 22, 2025

8. c

 29. sept.

Caesari salat

Salatisegu 800 g -
 Kanafilee 560 g 
Kirsstomatid 20 tk - 
sai 440 g 
Parmesan 160 g 
Küüslauk 2 nelki 
Taimeõli 2 spl - 
Sool maitse järgi - 
Jahvatatud must pipar maitse järgi 
KASTE: 
Oliiviõli 120 ml 
Parmesan 40 g - 
Munad 2 tk 
Sinepit 4 tl - 
Küüslauk 2 nelki - 
Suhkrut 2 tl - 
Soola 1 t

1. Lõika leib väikesteks kuubikuteks.
Pange pannile veidi õli, pange kooritud ja purustatud küüslauguküüs. Pange viilutatud leib, segage. Prae krutoonid väikseimal tulel kuni krõbedaks. Neid tuleb aeg-ajalt segada. Kui küüslauk hakkab põlema, eemaldage see.
2. Lõika kanafilee väikesteks sama suurusega medaljonideks. Soola ja pipart neid.
Prae filee pannil väikese koguse taimeõliga mõlemalt poolt kuni kuldpruunini. Eemaldage valmis filee pannilt ja jahutage.
3. Vahustamisklaasis murra ettevalmistatud muna, aseta Parmesan, sinep, suhkur, sool, õli ja hakitud küüslauk.
Lühikeste impulssliigutustega klopi kõik koostisosad kuni kastmeni. See osutub mitte eriti paksuks, kuid siiski pisut paksemaks kui vesi.
4. Lõika jahutatud filee väikesteks tükkideks.
Plaadi põhjas rebige salati lehed. Vala salat kastmega.
Korraldage kanatükid ja tükeldatud tomatid.
Pange krutoonid ülevalt. Piserdage riivitud parmesaniga.
kokkuvõtteks valage kogu salat uuesti kastmega ja segage.

...........................
KANANAGITSAD
Koostisosad:
Kanafilee – 500 g
Munad – 2
Riivsai (suured) – 100 g
Taimeõli – 300 ml
Paprika – 1 tl
Kurkum – 0,5 tl
Must pipar ja sool – maitse järgi
Samm-sammult retsept:
1.Lõika filee suurteks ja üsna paksudeks tükkideks.
2.Klopi munad kahvli või vispliga ühtlaseks, lisa sool.
3.Valmistage kaks paneeringut: esimene-jahu, sool, pipar; teine – kreekerid, paprika, kurkum.
Nõuanne: kui valate segud konteineritesse, võite tükid lihtsalt sees raputada – nii langeb paneering ühtlasemalt.
4. Rulli fileetükid kõigepealt vürtsidega jahus, seejärel kasta munataignasse ja puista riivsaiaga.
5. Soojendage õli. Krõbeda kooriku jaoks peaks sellest piisama-tükke saab praadida fritüüris või sügaval pannil.
6.Kastke tükid 4-5 minutiks kuuma õli sisse. Seejärel pange need salvrätikule, et eemaldada liigne rasv.
Tähtis: ärge koormake panni üle! Prae 2-4 tükki korraga, muidu õli jahtub ja koorik ei muutu krõbedaks.
Peakokk: Kristina

Juustušnitsel tartarkastme ja rukola-tomatisalatiga
Lõika juust pikuti pooleks.
Pane ühte kaussi 
30 g jahu  ja näpuotsatäis  soola 
Teise kaussi löö katki  kaks    muna,  vispelda need ühtlaseks. Kolmandasse kaussi vala  riivsai.  Paneeri  juustu  kõigepealt jahus, siis tõsta  munasegusse ning viimasena  riivsaia  sisse. Veendu, et kogu  juust  on ilusti paneeritud, vastasel juhul võib see praadides välja voolata!
Pane ühte kaussi 30 g jahu ja näpuotsatäis soola . Teise kaussi löö katki kaks muna, vispelda need ühtlaseks. Kolmandasse kaussi vala riivsai. Paneeri juustu kõigepealt jahus, siis tõsta munasegusse ning viimasena riivsaia sisse. Veendu, et kogu juust on ilusti paneeritud, vastasel juhul võib see praadides välja voolata!
Lisa pannile  õli  nii, et põhi oleks kaetud ning prae  juustu  mõlemalt poolt umbes  5 minutit, kuni see on ilus kuldne, krõbe ja seest pehme.
Lisa pannile õli nii, et põhi oleks kaetud ning prae juustu mõlemalt poolt umbes 5 minutit , kuni see on ilus kuldne, krõbe ja seest pehme.
Kastme jaoks sega kokku  kurgi-sinepisalat, majonees  ning  
125 g hapukoor.  Maitsesta  soola  ja  pipraga. 
Kastme jaoks sega kokku kurgi-sinepisalat, majonees ning 125 g hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga.
Salati jaoks haki  tomat  ja sega  rukolaga. 
 Maitsesta  poole sidruni mahla  ja  soolaga. 
Salati jaoks haki tomat ja sega rukolaga. Maitsesta poole sidruni mahla ja soolaga.
Serveeri  juustušnitsel tartarkastme  ja  rukola-tomatisalatiga.
Head isu!
Serveeri juustušnitsel tartarkastme ja rukola-tomatisalatiga.
Head isu! 
Allikas: cleankitchen

Peakokk: Liisi


Belgia vahvlid 

180 g nisujahu
10 g peensuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
35 g sulatatud võid
180 ml petti
1 väike muna
määrimiseks mahedamaitselist õli
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool kausis omavahel. 
Vispelda teises kausis pett, sulatatud või ja muna, siis sega see kiiresti jahusegu hulka. Vahvlitainas on üsna paks - ja peabki nii olema. Pane vajadusel külmkappi ootele. 
Vahvlite küpsetamiseks lülita vahvlimasin sisse. Pintselda kuum vahvlimasin õliga, lisa kulbitäis vahvlitainast igasse vahvliauku. Määri spaatliga laiali, sest tainas on üsna paks ja ise laiali ei valgu. Küpseta umbes 3 minutt, kuni vahvlid on kuldsed ja kenasti läbi küpsenud.   
Serveeri pähkli-šokolaadikreemi, karamelliseeritud banaanide, vanillijäätise ja  karamelliseeritud maapähklipuruga.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Melissa


No comments:

Post a Comment