Tuesday, November 9, 2010

8a

Ceasari salat

Peakokk Karina

Sirli pähklikook

Koostisosad:
1pakk tordipulbrit (450g)
veerand klaasi vett
kolmveerand klaasi piima
pool klaasi pähkleid
vormi määrimiseks õli
kaunistuseks tuhksuhkrut, šokolaadi, pähkleid või mandleid

Valmistamine:
Pane ahi soojenema, temperatuurinupp kleera 150 C-ni.
Vala tordipulber kaussi ja lisa vesi. Sega, kuni vesi on pulbrisse imbunud. Lisa piim ja sega tainas ühtlaseks. Sega hulka hakitud pähklid või mandlid, mõned jäta kaunistamiseks.
Määri küpsetusvorm õliga kokku, vala üleliigne õli ära ja siis vala tainas vormi. Küpseta alguses 10-15 minutit 150 C juures, siis 20-25 minutit 200 C juures. Võta pikk puutikk ja torka see koogi sisse. Kui tainas tiku külge ei jää, on kook valmis. Kui jääb, küpseta veel 5 minutit ja proovi uuesti.
Kui oled koogi ahjust välja võtnud, lase sellel vormis veidi jahtuda ning kummuta siis vaagnale. Kaunista tuhksuhkru, pähklite ja šokolaadilaastudega.













Peakokk Laura

No comments:

Post a Comment