Tuesday, January 12, 2010

8b retseptid

20. okt. 2009

menüü:

20. dets. 2009


Kohupiima virsikukook

või 125 g
suhkur 1 dl
muna 1 tk
jahu 3 dl
küpsetuspulber 1 tl
kohupiim 250g hapukoor 250 g
suhkur 1 dl
muna 2 tk
tärklis 2 sl
1 suur purk virsikukompotti

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, jahu ja küpsetuspulber. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 min. Nüüd lao virsikud põhjale. Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja hapukoor ning kõige lõpuks tärklis. Vala segu virsikutele ja küpseta veel 30 min.
Valmistamisaeg: 40-60 min.

www.toidutare.ee//retsept.php?id=5669

Krabinuudli saiatort

1 röstisai
200-300 g krabinuudleid
1 paprika (värv vali ise)
½ värsket kurki
2-3 marineeritud kurki
3 keedetud muna
500 g hapukoort
1 pakk võideksit (taluvõi)
maitseroheline (till, petersell, jne...)
sool

Tordi valmistamiseks kasuta päevalille või madalat lauapärlit 2,0 l (sobivad ka teised nõud).
Lao munaviilud vormi põhja, kaunistuseks maitse roheline munade vahele. Vaheldumisi tükeldatud paprika,tükeldatud marineeritud kurk. Nüüd tükelda röstsai kuubikuteks, lisa juurde krabinuudlid, tükeldatud värske kurk, maitserohelist, soola, 500g hapukoort ja üks pakk sulatatud võid. Kõik ained segada omavahel eraldi kausis ja suruda tihedalt silikoonkaabitsaga munadele. Sulge kaas, lase õhk välja ja pane 15 min. sügavkülma. Lase tordil kukkuda alusele ja ongi valmis !

Üleküpsetatud sealiha keedukartulite ja gratineeritud porganditega

Seakaelakarbonaad
Toiduõli
Majonees
Riivjuust
Õun
Maitsestamiseks sool, pipar

Lõika liha ristikiudu viiludeks. Prae kuumal pannil õlis. Praetud pool maitsesta soola pipra seguga. Sega riivjuust majoneesiga. Koori õun, eemalda südamik ja tükelda ratasteks. Pane preatud lihalõigule õunaratas, aseta sellele teelusikatäis riivjuustu-majoneesisegu ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 6 minutit.

Aseta kooritud kartulid keema soolaga maitsestatud keeva vette. Eemalda vahtu. Valmis kartulitelt kurna vesi. Auruta kaaneta pliidil. Pane kartulitele puhas rätt (tõmbab niiskuse sisse) ja kaas peale serveerimiseni.

Koori porgandid ja tükelda (lainelise rauaga) ratastek.s Prae poti põhjas võis, lisa veidi vett ja hauta kaane all peaaegu valmis. Lisa suhkrut või mett ja veidi soola, hauta pehmeks. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.

Serveerimine
Aseta eelsoojendatud praetaldrikule keedukartul, selle najale toetuma üleküpsetatud sealiha ja kõrvale gratineeritud porgandid. Puista peale triibuna hakitud peterselli.

No comments:

Post a Comment