Thursday, March 18, 2010

6a

Hakklihasuupiste leivakorvikestes


Tavapärase salati asemel võib leivaümbrised täita ka soolase seguga ning seejärel ahjus valmis küpsetada. Kui valite mõne vedelama täidise, peaksite korvikeste siseküljed läbiligunemise vältimiseks pehme margariiniga sisse määrima.

-
KogusKoostis- ja maitseained
12 viilu Röstsai - või leib

võileivamargariin
TÄIDIS
300 g Hakkliha
1 tk Sibul
1 tk väike kollane paprika
2 dl Maitsestamata jogurt
2 sl Worcestershire'i kaste või tšilliketsup vms.
100 g Riivjuust

sool, pipar

Rulli koorikuta saiaviilud tainarulliga veidi õhemaks ja eemalda nurgad. Määri ühele küljele õhukeselt margariini. Suru viilud muffinipanni pesadesse nii, et margariiniga kaetud pooled jäävad vastu panni. Lõika sibul ja paprika hästi peeneks, sega mikseri tainakonksude abil koos ülejäänud ainetega ühtlaseks mahlaseks seguks. Jaga see leivaümbristesse ning küpseta 175° juures umbes 40 minutit ehk kuni liha on täiesti küps.

Kätlin

Lasanje

Kirsti

Ameerika šokolaadikook

200 g võid

4 muna

2 dl suhkurt

1 dl naturaalset kakaopulbrit

2 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

150 g tumedat šokolaadi

150 g sarapuupähkleid


Šokolaad ja pähklid tuleb hakkida, või sulatada ja jahutada.

Toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks vahustada.

Eelnevalt segatud kuivained sõeluda tainasse vaheldumisi sulatatud või lisamisega ja segada ettevaatlikult alt üles tõstes.

Viimasena lisada pähkli- ja šokolaaditükid.

Kallata tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga voodertatud küpsetusplaadile ja panna eelnevalt 200 kraadini soojendatud ahju ning küpsetada 15-20 minutit - kuni koogisse torgatud puutikk jääb puhtaks(kui ei satu sule šokolaaditüki sisse torkama).

Jahtunud kook lõigata ruutudeks ja puistata üle tuhksuhkru või riivitud šokolaadiga.

Karliisa

No comments:

Post a Comment