Friday, March 19, 2010

7a

Spagetipirukas
Neljale
Valmistusaeg: 30min +25 min ahjus.
Maksumus: 70.-
Seda vahvat pirukat tasub teha peenikestest makaronitoodetest. Hästi sobivad spagetid või ka nuudlid, mis on eelmisest toidukorrast üle jäänud.
PÕHI:
250-300g keetmata spagette või muid.
Peenikesi makaronitooteid
2 muna
1 sl õli
1tl soola
TÄIDIS:
300g hakkliha
0,5 sl õli
2 küüslauguküünt
200g suvikõrvitsat
1 punane paprika
2 tl kuivatatud basiilikut
1 dl riivitud juustu
1 tl jahvatatud paprikat
näputäis soola ja musta pipart
törts sojakastet
3 dl kohvikoort
3 muna

Keeda ja jahuta pasta. Sega külma keedetud pasta hulka õli ja munad, maitsesta soolaga. Tõsta segu õliga määritud ahjuvormi ja tasanda. Pruunista hakkliha pannil õlis. Lisa purustatud küüslauk, viilutatud suvikõrvits ja paprika ning hauta 3-4 min. Maitsesta soola, pipra, paprikapulbri, sojakastme ja basiilikuga, hauta veel 2-3 min. Sega lõpuks hulka koor ja munad. Vala täidis põhjale, riputa peale riivjuust ning küpseta 200kraadises ahjus 25min. Serveeri värske salatiga.

Liisi


Talupoja kartulipirukas


Põhi:

3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
125g võid
3-4sl külma vett

Täidis:

8 keedetud kartulit
1sl võid, sulatatuna
1dl kuuma piima
150g singitükke
1 muna
soola, pipart

Kate:

100g riivitud juustu
2 muna
200g hapukoort

Põhja valmistamine:

Põhja jaoks sega jahu, küpsetuspulber ning või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ning sõtku tainaks. Aseta taigen 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja natuke ka äärtele. Eelküpseta 175 kraadi juures 10 min .

Täidise valmistamine:

Keeda kartulid ja tambi pudrunuiaga puruks, lisa ülejäänud ained. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta täidis eelküpsetatud põhjale. Raputa üle riivjuustuga ning kata pirukas hapukoore-muna seguga. Küpseta 175 kraadi juures ~ 30 min kuni pirukas on omandanud kuldse jume.

Puuviljapüree vanillikastmega

kiivid
õunad
magus vaniljemaitseline kaste (Ekströms)
piim
kummikommid

Koori õunad ja kiivid , mikserda püreeks . Vanillipulber sega piimaga kuni segu pakseneb . Kaunista kummikommidega .

Karina

No comments:

Post a Comment