Kaloririkas, ent maitsev juustuamps. Eriti hästi sobib mõni kõvem juust, nt Saaremaa Kadaka suitsumaitselised juustud.
Kogus: neljale
Koostis:
400 g juustu
2 lahtiklopitud muna
riivsaia
praadimiseks õli
Valmistamine:
Lõika juust umbes sentimeetripaksusteks viiludeks. Kasta juustuviilud lahtiklopitud munasse*, seejärel veereta hoolega riivsaias, nii et juustuviil oleks ümberringi riivsaiaga kaetud.
Prae kiiresti kuumal pannil õlis.
Juustušnitsel on parim kuumalt, kohe peale valmistamist. Kõrvale paku värsket salatit ja nt majoneesi-hapukoorekastet.
* Soovi korral kasta juustuviil esmalt jahusse ja alles siis munasse.
Peakokk: Mona
Koorene kana-pastaroog
|
Valmistusaeg:
Pane vesi keema, lisa sool. Keevale veele lisa pasta (keetmisaega vaata pakendilt).Prae õlis paprika, päikesekuivatatud tomatid, tükeldatud kanafilee ja porru. Lisa sool ja pipar (maitsesta kanafilee liha üldmaitseainega).Kaste:
Kuumuta piim, lisa merevaik. Sega aeglselt nõrgal kuumusel. Maitsesta kaste. Lisa kana koos paprika, päikesekuivatatud tomatite japorruga. Sega. Kurna pasta.
Serveerimisel aseta pasta taldrikule ja lisa kaste. Soovi korral lisa riivjuustu.
Originaalretsepti allikas: www.toidutare.ee
Peakokk: Triine
Mascarpone kook vaarikatega
Lihtsa vaevaga valmiv hõrk mascarpone-kook, mille täidises võid kasutada ka tavalist kohupiima või ricotta’t. Valmista samal päeval, kui serveerid, nii maitseb kook kõige paremini.
|
Näpi või ja tordipulber ühtlaselt tükiliseks. Sega omavahel mascarpone, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning lisa vaarikad. Puista 2/3 purutainakogusest küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vala vormi mascarpone-segu ja puista peale ülejäänud puru. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Enne lahtilõikamist lase koogil täielikult jahtuda.
Kogustest saab 10 koogitükki
Allikas: 100 rooga
No comments:
Post a Comment