Wednesday, April 20, 2011

5a

Munarull

2 sl margariini, 200 g sinki, 6 muna, 1 dl jahu, 5 dl piima, 150 g riivitud juustu, 1dl hakitud tilli või murulauku või rohelist sibulat, soola, musta pipart.

Kata suure kõrgeäärelise ahjuplaadi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Määri paber pehme margariiniga. Tükelda sink. Vahusta munad, lisa jahu, piim, juust, sink, väheke soola-pipart, ja hakitud maitseroheline. Sega korralikult läbi. Vala tainas ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit ehk kuni muna on hüübinud ja pealispind pruunistunud. Võta munaplaat ahjust ja kummuta küpsetuspaberigakaetud lauale, nii et pruunistunud pool jääb alla. Keera paberi abil rulliks, alustades laiemast servast. Paki munarull tihedalt paberisse, liitekoht allpool, ning hoia kuni lauale viimiseni jahedas. Vahetult enne serveerimist lõika viiludeks.

peakokk Ann

Prantsuse ahjubroiler

1 kg broileri rinnafilee, 1 tl soola, 1/4 musta pipart, 1-2 spl värsket sidrunimahla, 2 dl vahu- või kohvikoort, 2 spl sinepit, 1 spl kartulijahu, poole sidruni riivitud koor, 2 dl tugeva maitselist riivjuustu, toiduõli vormi määrimiseks

Pane broilerifileed rasvainega kergelt üle määritud ahjuvormi ja maitsesta soola ja pipraga. Tilguta lihale sidrunimahla - jälgi , et mahla jaguks kõigile tükkidele. Sega eraldi kausis vahukoor, sinep, kartulijahu, sidrunikoor ja riivjuust kastmeks. Kalla kaste liha peale. Küpseta ahjus 200 juures 35-40 min. Serveeri riisi ja värske salatiga.

Peakokk Agnes

Banaanikeeks

2 banaani (mida küpsemad seda parem)
175grammi võid
1,5dl suhkrut
2 muna
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
0, 5 tl jahvatatud kaneeli

Määri keeksivorm seest võiga (kui kasutad silikoonist vormi, siis seda pole määrida vaja).
Pusta vormi seest riivsaiaga üle. Pani ahi 180 kraadi juurde soojenema. Püreesta banaanid kahvliga. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Sega omavahel küpsetuspulber,jahu, vanillisuhkur ja kaneel, lisa tainale. Viimaks sega purustatud banaanid. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta ahjus 40-50 minutit. Kontrolli küpsust tikuga - kui keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks, on maius valmis. Vastasel juhul küpseta veel veidi. Lase vormis jahtuda 10-20 minutit ja kummuta siis välja.

peakokk Kettli

No comments:

Post a Comment