Singi- juustupirukas
Vaja läheb riivjuustu, pärmi-lehtainast jat pizzakatet.
Rulli tanas, aseta peale tükeldatud sink ja riivjuust, keera rulli. (Võid lõigata ka tükkideks.)
Küpsetad senikaua kuni pirukas on kuldpruuni välimusega.
Peakokk: Kristo
Pasta köögiviljakastmega
500 g makarone
200 g riivjuustu
300 g juurikaid ja köögivilju (külmutatud köögiviljad.
muskaatpähkel
maitseained ka.
Peakokk: Hendrik
Kuninganna Kohupiimakook mustikate ja vaarikatega
Koostis:
Põhi:
100 g toasooja võid
85 g suhkrut (1 dl)
1 suurt muna
175 g nisujahu (u 3 dl)
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
Kate:
400 kuni 470 g kohupiima
200 g hapukoort
85 g suhkrut (1 dl)
3 suurt muna
1 tl vanillisuhkrut
200 g vaarikaid
100 g mustikaid
Valmistamine:
Valmista kõigepealt põhi. Selleks pane või, suhkur, jahu+küpsetuspulber+sool köögikombaini ja töötle puruseks. Lisa muna, sega veel veidi. Võta tainas köögikombaini kausist välja, suru ühtlaseks palliks ning seejärel suru kätega 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja umbes 3 cm ulatuses ka servadele.
Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja munad ühtlaseks (soovitavalt mikseriga, siis jääb tulemus kohevam).
Määri pool kohupiimakreemist koogivormi, siis laota peale vaarikad ja mustikad. Kata ülejäänud kohupiimakreemiga.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni täidis on enam-vähem hüübinud ja pealt kergelt kuldne.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda - siis on kooki parem serveerida.
Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Peakokk Maris
No comments:
Post a Comment