Thursday, January 26, 2012

5 c

Pitsa


Kiire pitsatainas valmib ilma pärmita, sellegipoolest ei jää maitseomadused päris pitsataignale alla. Lihtsalt aega kulub tunduvalt vähem. Retsept pärineb 100 Rooga ``Pitsaraamatust`` ja

5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl vett

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, lisa või ja näpi sõrmedega ühtlaseks puruks. Vala vähehaaval juurde vesi, samal ajal tainast sõtkudes. Taigen on valmis, kui see on ühtlane, sile ja rullitav. Muidugi võib selle taigna ka köögikombainis valmistada, aga mul seda võimalust hetkel pole. Jaga taigen pooleks ning rulli jahusel laual suurteks ümmargusteks pitsapõhjadeks. Tõsta rullitud taigen jahuga üleriputatud ahjuplaadile, kata marinara kastmega, lisa juust ning meelepärane kate. Küpsetamiseks kasuta ahju altkuumust ja temperatuur keera maksimumini (250 kraadi). Nii küpseb pitsapõhi krõbedaks ja kate jääb mõnusalt mahlane.

pitsapõhi
sibul
2oog hakkliha
pipart, soola
3 sl ketšupit või tomatikastet
2 väiksemat konservkurki
1tl pitsamaitseainet
100g juustu

*haki sibul
*pane pann sooja.tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse praadimislabida või kahvli abil selle eest, et ei jääta suuri lihatükke.
*praadimise ajal sega ja pööra hakkliha tükikesi pannil
*kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakkitud sibul.maitsesta soola ja pipraga.
*aseta pitsataigen ahjupannile ningmääri neile tomatikastet.
*jaota põhjale hakkliha-sibula segu ning raputa peale pitsamaitseainet.
*viiluta konservkurk ja jaota pitsale.
*riivi juust ja puista kõige peale.küpseta ahjus, kuni juust on sulanud.


Jäätisekokteil



500g jäätist.
1 liiter mahla.
2 sl suhkurt.

*kalla plastmassist kannu või plenderisse piim,lisa suhkur.
*vahusta mikseriga või pane plender käima.
*edasi vahustades lisa mahl.
*kalla klaasidesse,serveeri kõrrega.





























No comments:

Post a Comment