Friday, October 11, 2013

8b

  Roheline jäätee ingveriga


Ingveriga jääteed võid valmistada ka musta tee baasil. Üldse sobivad jääteeks pea kõik teesordid ja ka taimeteed.
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostis Koostis- ja maitseained
1 spl Roheline tee (puru)
3 dl Vesi (kuum)
1 tl Ingver (riivitud)
0.5 tk Laim
1 spl Mesi

Vesi

Jääkuubikud
1. Riivi ingver ja aseta koos teepuruga potti.
2. Vala peale kuum vesi ja lase teel tõmmata.
3. Kurna tee, maitsesta meega ja lase jahtuda.
4. Vala tee suurde kannu, lisa laimiviilud, jää ja vastavalt maitsele vett.
Kogus 1 liiter.
NIPP!
Kuumutades pääseb ingveri maitse paremini esile, kuid siiski võid ingveriviile lisada ka juba valmis jääteesse.



Allikas: toidutare




Õpetaja Aive vale Caesari salat

Neljale kuni kuuele.

200 g jääsalatit, hiina kapsast, rukolat vms
1 pikk värske kurk
2-3 keskmist tomatit 
 2 kanafileed 
300 g suitsupeekonit 
veerand melonit 
5 viilu saia 

 Kaste:
2 sl Ceasari salatikastet
1 apelsini värskelt pressitud mahl
 majoneesi

Küpseta kanafileed pannil.
Lõika saiaviilud kuubikuteks ja rösti ahjus koos oliivõli ja meelepärase ürdiseguga. Prae peekoniribad krõbedaks. Rebi jääsalatist, hiina kapsast vms tükikesed ja lao vaagna põhjale salatipadjaks.Pane järgmiseks kihiks viilutatud kurk ning lõigatud tomat. Raputa peale pisut soola, pipart. Nüüd lao kuubikuteks lõigatud praetud kana ja melon. Viimaseks kihiks jääb krõbedaks praetud peekon. Sega majoneesist, salatikastmest ja apelsinimahlast kaste ning vala salatile. Puista üle röstitud saiakuubikutega.

















Peakokk: Kateriine

Pasta kreveti-koorekastmes


Selles pastaroas võid kasutada nii kooritud kui ka koorimata krevette. Viimastega on rohkem tegemist, kuid nad on ka maitsvamad.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori krevetid, kui need on koorimata. Puhasta küüslauk ja lõika õhukesteks viiludeks, kuumuta kergelt kastruli põhjas õlis. Lisa koor ja tükeldatud basiilik. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Jäta 1 dl keeduvedelikku alles. Kalla kõrvale pandud keeduvesi kastmesse. Kuumuta kastet segades veel minutit-kaks, maitsesta soola ja Cayenne´i pipraga. Viimaks sega hulka nõrutatud krevetid ( ära enam keeda, sest krevetid muutuvad muidu kummiseks ). Serveeri äsjakeedetud pastat koos krevetikastme ja värske salatiga, soovi korral ka rukolaga.

Allikas. Toidutare
Peakokk: Margaret

Hõrgutav õuna-kohupiimakook


Tõeliselt mahlane ja pehme kook on igati oma nime vääriline ja lausa sulab suus. Kogus 20 kuni 24 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min40 min + 40–45 min ahjus


Koostis Koostis- ja maitseained
PÕHI
200 g Või
2.5 dl Suhkur
2 tk Munakollane
7.5 dl Nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
3 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Õunamahl
TÄIDIS
6 tk Õun (suur)
500 g Kohupiim
200 g Toorjuust
2 tk Muna
2 dl Suhkur
3 tl Õunamahl
3 sl Kartulijahu
3 tl Vanillsuhkur
2 tk Munavalge
1. Vahusta või ja suhkur, lisa munakollased ja vahusta. Lisa küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu. Sega tainasse õunamahl.

2. Hõõru kohupiim ja toorjuust pehmeks, klopi hulka munad ja suhkur. Lisa kartulijahu ja vanillsuhkur, sega hulka õunamahl.

3. Vahusta munavalged ja sega täidisesse.

4. Võta umbes neljandik põhjatainast purukatte jaoks.

5. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgemate äärtega ahjuplaadi (30 x 40 cm) põhja ja äärtele. Määri täidis põhjale.

6. Koori ja viiluta õunad ja laota täidisele, suru pisut sisse. Pudista kõrvaletõstetud tainas peale. Küpseta 180-kraadise ahju allosas 40–45 minutit. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Kadi Riin


No comments:

Post a Comment