Kerge suitsukanasalat
1 tk Suitsukanakoib koos kintsuga
300 g Konservananass (tükeldatud)
1 puhmas Jääsalat
1 pott Basiilik
avokaado
kurk
2 dl Majonees
Sool
Must pipar
Haki kanakoivalt eemaldatud liha suupärasteks tükkideks. Nõruta ananass, kuid hoia alles umbes 0,5 dl mahla. Rebi suurde kaussi jääsalat ja basiilik. Lisa kurgi-, avokaado- ja ananassitükid ning tükeldatud suitsukana. Jahvata peale 0,25 tl jagu pipart ja sega salat kergelt läbi. Kastmeks sega majonees 0,5 dl konservananassi vedelikuga ja lisa vajadusel soola. Nirista kaste salatile ja jahvata peale veel paar keerdu pipart. Serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kretel
Koorene kanapasta kirsstomatitega
2-le sööjale
200 g kanafileed
200 g (penne) makarone
6 kirsstomatit
2 küüslauguküünt
2 dl kohvikoort
soola
pipart
1 tops Merevaigu juustu
praadimiseks õli
serveerimiseks parmesanilaaste ja värskeid ürte
Valmistamine:
Prae kanafilee küpseks ja tükelda suupärasteks tükkideks.
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Tükelda tomatid ja pruunista pannil õlis 2-3 minutit. Lisa purustatud küüslauk , eelnevalt tükeldatud kanafileetükid ja kohvikoor ja sulajuust. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa keedetud makaronid ja sega läbi. Serveerides puista peale parmesanilaaste ja värskeid ürte.
Allikas: Liisi toidublogi
Peakokk:Kätlin
PRANTSUSE ŠOKOLAADIKOOK
200 g tumedat šokolaadi
200 g Saaremaa 82% võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
200 g vahukoort
200 g kohupiimapastat
100 g vaarikaid
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad - justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama! Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Merily
5.02
SINGI-JUUSTUPIRUKAS
450 g nisujahu
225 g võid
2-4 sl külma vett
1 tl soola
2 tk munakollast
Täidis:
110 g riivitud juustu
340 g sinki
55 g sulatatud võid
85 g kuubikuteks lõigatud saia
3 sl hakitud murulauku või tilli
1 tk suur küüs küüslauku
3 dl hapukoort
0.5 tk sidrunit (mahl)
1 tk muna
musta pipart
Valmista tainas ja hoia pool tundi külmas.
Rulli tainast 2 ristkülikut (üks veidi suurem).
Tõsta väiksem tainatükk ahjuplaadile, torgi kahvliga läbi ja hoia 20 minutit jahedas.
Küpseta 15 minutit 200-kraadises ahjus. Lase jahtuda.
Sega täidiseained ja pane eelküpsetatud plaadile.
Tõsta peale teine (suurem) tainaplaat. Suru tainaservad kokku.
Soovi korral kaunista tainaplaat peenikeste tainaribadega.
Hoia 20 minutit külmas, seejärel küpseta ahjus kuldpruuniks (20 minutit).
Allikas: Nami-nami
Peakokk:Mesike
PITSA
Hapukooretainaga pitsapõhi
Selle tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke. Tänu oma krõbedusele jäävad pitsaääred veel eriti head.
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Allikas: linnuliha
1 sibul
300 g hakkliha
2 hapukurk
väike ananassikonserv
4-5 spl tomatipastat või ketšupit
1 tl pitsamaitseainet
riivjuustu
Määri eelküpsetatud taignale tomatipasta. Prae pannil läbi sibul ja hakkliha, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud ananass jahapukurk. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures .
Peakokk:Keidi
Sidrunikreem
200 g maitsestamata toorjuustu
200g Kreeka jogurtit
200 g vahukoort
1 sidrun
suhkur
vaniljesuhkur
100 g vaarikaid
Sega toorjuust ja jgurt. Vahusta vahukoor vähese suhkruga.pressi sidrunimahl.Sega kõik koostisained kokku ja maitsesta.
Kaunista vaarikatega.
Peakokk: Maris
18.12
Soe lehtkapsa-peekonisalat
150 g Ameerikapärast toorsuitsupeekonit
2 sl külmpressoliiviõli
1 sl palsamikreemi
meresoola
1 pakk Seasisefilee toorsuitsupeekoniga küpsetuskarbis
Lõika peekon ribadeks ja pruunista kuumal pannil, lisa ribadeks lõigatud lehtkapsas ja kuumuta kergelt läbi. Maitsesta näpuotsatäie soola ja palsamikreemiga. Serveeri soojalt koos ahjust tulnud seasisefileega.
Allikas: rakvere
Peakokk: Karoliine
Kartulikotletid
4 suurt kartulit (u 700 g)
1 väike sibul
1 tl soola
2 sl hapukoort
2 sl nisujahu
1-2 muna
1 tl köömneid
Paneerimiseks:
nisujahu
Praadimiseks:
võid ja õli
Keeda kartulid koorega pehmeks. Koori ja aja läbi hakkmasina koos tükeldatud sibulaga. Lisa ülejäänud ained ja sega hoolega. Vormi kotletid ja veereta jahus.
Küpseta või-õli segus helepruuniks - pööra kotletid ringi alles siis, kui alumine pool on kenasti pruunistunud.
Serveeri näiteks toorsalati ja hapukoorega.
Allikas: nami-nami
Juustukaste
Rõõsk koor
juustukastmepulber
Peakokk: Mesike
Lihtsad šokolaadiküpsised
USA ülipopulaarsed küpsised on nüüd ka meil lemmikuks saanud. Küpsiseid on lihtne valmistada ja need näevad eriti head välja siis, kui need teha hästi suured.
225 g küpsetusmargariini
5 dl Dansukkeri Valget suhkrut
2 muna
klopitakse vahule
Sinna juurde segatakse
6 dl nisujahu
1 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
150 g tükeldatud tumedat šokolaadi
50 g peeneks hakitud pähkleid
Kuumutage ahi 175 °C.
Rullige ja tükeldage taigen 2 cm paksusteks ning 2 cm pikkusteks tükkideks.
Veeretage neist pallid ja laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage u. 12-15 minutit.
Allikas: Dansukker
Rummipallid
400 g biskviiti
100 g tumedat šokolaadi
75 g võid
2 sl kakaod
100 g kondenspiima
100 g hapukoort
2 ml RUF rummiessentsi (üks pudelike)
Kaunistamiseks kookoshelbeid, natuke vahukoort ja hapukat moosi.
Sulata potis või ja tume šokolaad. Pudista biskviit kaussi ja lisa kakao. Lisa biskviidile šokolaadi-võisegu ja sega hoolikalt läbi. Nüüd võib lisada ka hapukoore ja kondenspiima ning rummiessentsi, väga oluline on kõik ühtlaseks massiks segada. Tee massist endale meelepärased pallikesed ja kata neid kookoshelvestega. Lõika kääridega pallikeste külgedele sälgud ja suru pallid natuke lapikumaks. Kaunista vahukoore ja törtsu moosiga. Ma küll seekord kasutasin vahukoore asemel tordist üle jäänud kohupiima-toorjuustu-vahukoore kreemi. Rummipallid muutuvad seistes aina paremaks, seega võiksid need üleöö külmkapis seista, enne söömist.
Allikas: Kaju köök
Peakokk: Keidi
No comments:
Post a Comment