Friday, November 17, 2017

5b

18.mai

Lavaširullid

1 lavaš
merevaik
lehtsalat
singiviilud
riivjuust


Laota lavaš laiali. Määri üsna mõnus paks kiht merevaiku peale. Laota salatilehed laiali. Kata meeldiva kattega ja kõige peale ribasta värske kurk. Keera võimalikult tihedalt kokku ja tee rull sobivateks tükikesteks. Lase enne serveerimist veidi külmkapis seista. 

Peakokk: Mariko


Pasta Bolognese

500 g Spagetid
2 tl õli
seller
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE

50 g (riivitud) Parmesani juustu

Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud seller, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.

Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud (Parmesani) juustuga.

Allikas: toidutare
Peakokk: Anette


Väikesed lehttaignaküpsetised nutellaga

 pärmi-lehttainast
 nutella kreemi
määrimiseks muna

Rulli pärmi-lehttainas lahti, määri pealt nutellaga. Tükeld pähklid hästi peeneks ja puista nutellale. Rulli tainas mõlemalt poolt keskele kokku, kuni jääb kaks kõrvuti rulli. Lõika sellest õhukesed viilud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.Küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit kuni kringlikesed on pealt kuldpruunid.

Peakokk: Pille-Riin


4.mai

Härmavilja pitsapirukad

Härmavilja Minifrikadellid
Härmavilja Kodune pärmi-lehttaigen
Mozzarella
Ürdiõli
Kirsstomatid
Basiilik
Pipart
Soola
Natukene jahu

Raputa lõikelauale natukene jahu ja tõsta Härmavilja Kodune pärmi-lehttaigen lõikelauale.
Lõika noaga taignast parajad tükid ja rulli need õrnalt taignarulliga üle.
Tõsta taignatükile Härmavilja Minifrikadellid.
Lõika mozzarellast parajad tükid ja lõika kirsstomatid pooleks.
Aseta mozzarella ja tomatid minifrikadellide vahele.
Lisa basiilikut ja tilguta peale ürdiõli.
Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pirukad ahjuplaadile.

Tõsta pitsapirukad ahju 180 kraadi juures 15 minutiks.

Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Kärt

Lihtne ja kiire Caesari salat kanafileega

250 g Jääsalat
6 tk Röstsai
400 g Kanafilee
100 g Riivitud juust
10 tk Kirsstomat
400 g Ceasari salatikaste


Tükelda lehtsalat ning jääkapsas väiksemaks ning lao kihtidena kaussi või taldrikule
Poolita kirsstomatid 
Prae kanafilee mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola, pipra ja näputäis kanamaitseainega
Lõika saiaviiludest 1 cm suurused kuubikud ning küpseta 180 kraadi juures paar minutit
Kui kuubikud on võtnud kuldkollaka tooni, jahuta paar minutit ning tõta salatile
Kalla salat üle Ceasari salatikastmega

Kaunista või sega hulka riivjuustu või Parmesani juustu laastudega.

Allikas: maitsed
Peakokk: Maarit

Toorjuustu-šokolaadi keeks

Taigen:
275g nisujahu
1 tl kuhjaga küpsetuspulbrit
30g kakaopulbrit
250g võid
200g tumedat šokolaadi
350ml piima
300g suhkrut
2 muna

Toorjuustutäidis:
200g toorjuustu
60g suhkrut
1 munakollane

Sulata või koos šokolaadiga. Sega jahu, kakao ja küpsetuspulber. Sega piim suhkruga.
Lisa šokolaadi- ja võisegule munad, siis piimasegu ja siis kuivained. Tainas peab olema pehme.
Toasoe toorjuust segada suhkru ja munakollasega(mitte mikseriga). Määri keeksi vorm kokku võiga ja puista üle jahuga. Kalla pool taignast vormi ja pane toorjuustu kreem sinna sisse nii et kreem ei puutuks vormi seinu ja see järel ülejäänud pool šokolaadi tainast. Pane ahi 160 kraadi juurde ja küpseta keeksi 60-70 minutit. Seest peab niiske jääma.

Peakokk: Miia




2.veebr.

Lehttaigna korvikesed singi-juustu täidisega




24 tk

500 g pärmi-lehttainast
150 g singikuubikuid
2 dl riivjuustu
1,5 dl hapukoort
2 muna
1 tl jahu
0,5 tl soola


Täidise jaoks klopi lahti munad, lisa hapukoor, jahu ja sool. Puista juurde singikuubikud ja riivjuust. Rulli lehttaigen õhukeseks ja lõika 7x7 cm ruudud. Pane taignaruudud 24-auguga metallist  muffinivormi (vormi ei pea määrima) ja aseta igasse taignakorvi täidis. Küpseta 200 kraadises ahjus kuni lehttaigen on krõbe ja täidis hüübinud (u. 10 minutit).

Allikas: Katrini retseptid



Peakokk: Emili


Peekoni-koorekaste spagettidega



Salat
2 tomatit
kurk
100g hapukoort
100 g majoneesi

250 g Spagetid

Kaste
150 g suitsupeekon
1 tk Harilik sibul
1 sl Jahu
5 dl Rõõsk koor 10%
Sool
SOOVI KORRAL
100 g Kukeseen
0.5 tk Seenepuljongikuubik

Tükelda sibul ja peekon kuubikuteks. Pruunista peekonit, kuni rasv on eraldunud. Pane pannile sibul (ja tükeldatud seened), pruunista tugevalt. Puista hulka jahu ja sega läbi. Viimaks vala peale koor (kui kasutad puljongikuubikut, lahusta see koores). Lase tasasel tulel podiseda,
kuni kaste omandab kollaka jume (vähemalt 15 minutit). Vajadusel maitsesta soolaga. 
Samal ajal, kui kaste valmib, keeda spagetid rohkes soolakas vees. 

Serveeri pastat kuumalt kastmega ja salatiga.

Allikas: toidutare
Peakokk: Kärt


Pannkoogid



2 banaani
toormoos
nutella


2 muna
5 dl piima
näpuotsaga soola
1/3 dl rafineerimata roosuhkrut
2,5-3 dl nisujahu
25 g võid


Klopi vispliga munad vahule, lisa sool, suhkur ning piim ja klopi edasi. Lisa järk-järgult nisujahu, samal ajal tainast segades. Sulata või ning lisa see viimasena tainasse. Küpseta (pannkoogi)pannil suured ja krõbedad pannkoogid. Serveeri soojalt koos (toor)moosiga.

Allikas: Aet köögis



Peakokk: Kristal Maria


24.nov.

Singirullid küüslaugu-juustutäidisega

125 g viilutatud sink
250 g Riivjuust

3 küünt Küüslauk (hakitud)
1 dl Majonees
sool, pipar

Sega riivitud juust, küüslauk, majonees ja maitseained. Laota singiviilud lauale, tõsta igale viilule lusikaga juustu-küüslaugumassi ja keera singiviilud rulli. Pane paariks tunniks külmikusse.

Allikas: toidutare
Peakokk: Hanna Liis

Koorene kanapasta

400 g Kanafilee
400 g Penne pasta
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juust
  Kanamaitseaine
  Basiilik

Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor minutiks
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust 
Serveeri basiilikulehtedega

Allikas: maitsed
Peakokk: Loore-Liise


Kookospallid

300 g kookoshelbeid
2 sl maisitärklist
1 sl sidrunimahla
1 tl vanillsuhkrut
400 g suhkruga kondenspiima

Kaunistamiseks
50 g tumedat šokolaadi
nonparelle

1. Pane kaussi kookoshelbed, maisitärklis,sidrunist pressitud mahl ja vanillsuhkur,sega suure lusikaga hästi läbi. Lisa kondentspiim ning sega puhaste kätega ühtlaseks taignaks.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Veereta taignast märgade kätega pallid ning lao need paarisentimeetriste vahedega ahjuplaadile.
3. Küpseta 175 kraadi juures 20 min.või kuni pealispind on kergelt pruunistunud. Tõsta koogilabidaga restile jahtuma.
4. Sulata tükkideks murtud kuuma vette asetatud kausis. Tilguta kahvliga igale pätsile veidi sulašokolaadi ning raputa kohe peale ka nonparelle (enne, kui šokolaad tahkub). Lase restil veidi jahtuda).

Peakokk: Birgit

No comments:

Post a Comment