Monday, October 28, 2019

5d

17. veebr. - 3. tund

Caesari salat broilerifileega

Valmistusaeg: 20-40 min

7 viilu saia
erinev värske salat (rooma salat, lollo rosso, rukola, lehtsalat) 
300 g kirss- või tavalised tomatid 
4 tk broilerifilee 
Sool 
Must pipar 
0.5 dl Oliiviõli (praadimiseks) 
50 g Parmesan 
Caesari salatikaste

PEALE
Parmesan

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista riivjuustuga.

Allikas: toidutare
Peakokk: Marelle

Kiire kanakarri

200 g riisi
600 grammi kondita kanatükke, kasuta kas fileed või kondita kintsuliha
2 supilusikat õli
1 ½ teelusikat karripulbrit (nii tuleb suhteliselt väheterav roog)
1 supilusikas suhkrut
2 supilusikat rosinaid
1 peeneks hakitud sibul
200 milliliitrit kanapuljongit
200 milliliitrit kookospiima
100 grammi viilutatud shampinjone
soola ja pipart

Kuumuta kõrge äärega pannil või potis õli ja pruunista selles kana. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa karri ja sega, prae veel umbes minut. Sega hulka rosinad ja suhkur. Tõsta pann tulelt ära.
Teisel pannil prae umbes viis minutit peenekshakitud sibulat ja seeni. Lisa seened ja sibul kanatükkidele, kalla peale kookospiim ja puljong. Maitsesta soola ja pipraga.

Keeda karrit madalal kuumusel umbes 40 minutit ja serveeri basmati riisiga.

Allikas: hea maitse

Keedetud riis

Kui kasutad mõõtenõud, arvesta 100 ml riisi sööja kohta. Kuumuta potipõhjas veidi õli, kalla riis sisse ja prae seda keskmisel kuumusel. Kui riis muutub klaasjaks ja mõned terad valgeks, kalla vesi sisse. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett. Maitsesta, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.

Peakokk: Laura


Kaerahelbeküpsised
100 gr võid
2 muna
0,5 dl suhkrut
0,5dl fariinsuhkrut
3 tl vaniljesuhkrut
200-250 gr kaerahelbeid


Vahusta munad ja suhkrud, lisa kaerahelbed ja sulatatud või. Lase külmkapis taignal veidi tõmmata, küpseta 180° ahjus kuni pätsid on helepruunid. Lase küpsistel peale ahjust võtmist veidi taheneda enne kui küpsetuspaberilt eemaldad, muidu võib juhtuda, et murenevad katki.

Allikas: roosamanna

Kamavaht vaarikatega

400 g kohupiima

1- 1,5 dl piima
4 sl suhkrut
4 sl kamajahu
4-5 dl vaarikaid

Hõõru kohupiim ühtlaseks. Lisa piim, suhkur ja kama, klopi vahule. Tõsta magustoidupokaalidesse ja kata pealt vaarikatega.



Peakokk: Miia



16.dets. - 2. tund

Miniburgerid 

12 kuklit
500 g Kodune hakkliha
1 tk Muna
1 tl Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
LISAKS
Ketšup või tomatikaste
Jääsalat
100 g viile Juust 


Pihvide tarvis sega hakkliha ja lahtiklopitud muna, maitsesta soola ja pipraga.
Vormi hakklihasegust väikesed lamedad pätsikesed, prae need pannil õlis mõlemalt poolt küpseks.
Pane burgerid kokku. Lõika kuklid pooleks. Määri alumisele poolele ketšupit või tomatikastet, laota sellele mõned jääsalatilehed. Lisa pihvike ja siis juustuviil. Kata ülemise kuklipoolega. Soovi korral kinnita burgerid kokteilitikkudega.

Allikas: toidutare
Peakokk: Kätriin


Ahjukartulid

14 kartulit
1 - 2 tl soola
2 - 3 sl õli

Pane ahi 200-kraadi peale kuumenema. Koori ja pese kartulid. Kuivata kartulid puhta köögirätiga ja lõika kaheks või kolmeks tükiks. Sega kartulid soola ja õliga läbi. Kui ahi on kuum, küpseta kartuleid 40- 60 minutit või kuni need on seest pehmed ja pealt krõbedad ja tumedamad kuldpruunid.

HAKKLIHA-VÄRSKEKAPSAHAUTIS

400 g kodust või veisehakkliha
1 sl õli
1 sibul
veidi vett
1 kg värsket kapsast
2 porgandit
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli või tilli

Kuumuta potis veidi õli, lisa peeneks lõigatud kapsas ning jämedalt riivitud porgand. Kuumuta minut aega, siis lisa kuum vesi*, kata pott kaanega ning hauta kapsas valmis. Sega aeg-ajalt.
Prae pannil sibul ja hakkliha läbi, lisa peaaegu valmis kapsale. Hauta valmimiseni. Maitsesta soola, pipra ja rohke peterselliga.

Lisandiks kartulid.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Kristiin



Šokolaaditükkidega imehead muffinid

2 suurt muna
125 g võid 
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima 
110-120 g šokolaaditükke (võib kasutada valget, tumedat või piimašokolaadi või siis kõiki koos)

PEALE
toorjuustukreem
vaarikad


Vahusta toasoe või suhkrutega kreemjaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber ning sõelu need siis või-munasegu hulka. Sega kergelt läbi, seejärel lisa piim ja sega tainas kiirelt ühtlaseks. Viimsena lisa jämedalt hakitud šokolaaditükid ja jaga tainas muffinipesadesse. Puista igale muffinile näputäis pärlsuhkrut. Küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit (muffinid peavad olema kuldpruunid ja keskele torgatud tikk peab jääma puhtaks).

Allikas: tasubiseteha


Toorjuustukreem

300 g toorjuustu
120 g toasooja pehmet võid
80 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti

Mikserda toorjuust, pehme või ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Lisa tuhksuhkur ja vahusta, kuni kreem on ühtlane. Pane kreem pritskotti ning kaunista koogikesed kreemi ja vaarikaga.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Eva-Lotta



11. nov. - 1. tund
KANA-QUESADILLA




8 pehmet nisutortiljat
200 g riivitud juustu
tükk grillkana - näiteks
2 suurt grillitud kanakoiba
1 punane sibul
1 punane paprika
soola ja musta pipart

Serveerimiseks:
salsa-kastet

Kuumuta pann ja aseta sellele üks tortilja. Puista peale õhuke kiht riivitud juustu, tükeldatud grillkanaliha, hakitud sibulat ja paprikat. Maitsesta soola-piparaga ning aseta peale veel veidi riivjuustu. Kata teise tortiljaga ja suru kergelt kokku.
Kuumuta minut aega, siis keera ringi ja kuumuta veel minut aega.
Korda sama ülejäänud tortiljadega.
Serveerimiseks lõika tortilja sektoriteks ja paku koos salsa-kastmega.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Triinu K.




Salaamipitsa



2,5 dl vett
5,5-6 dl jahu
25 g pärmi
2 sl mett
3 sl oliivõli
2 tl soola

Kate:
2 pakki Talleggi keedusalaamit
8 sl tomatikastet
1 paprika
200 g kirsstomateid
200 g riivjuustu

Sulata pärm käesoojas vees. Lisa sool ja mesi (võib soovi korral asendada suhkruga). Lisa jahu ja sõtku ühtlaseks. Viimasena lisa õli ja sõtku veel, kuni tainas tuleb ilusti kausi küljest lahti. Vormi tainas palliks, pane kaussi, mille katad puhta köögirätikuga, ja pane sooja kohta seisma, kuni tainas on kerkinud vähemalt kahekordseks. Sõtku jahusel pinnal läbi ja vormi palliks. Lase pallil veel kerkida, siis venita kerkinud pall lamedaks kettaks – kõigepealt laual, hiljem käte vahel. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pane peale pitsakate. 
Pitsapõhjale määri esmalt tomatikaste, siis laota peale salaami, seejärel viilutatud paprika, poolitatud tomatid ning viimaks riivjuust. 
Küpseta u 15 minutit 200-kraadises ahjus. 

Peakokk: Maarja


PRANTSUSE ŠOKOLAADIKOOK




200 g tumedat šokolaadi
200 g Saaremaa 82% võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
jäätis
200 g vaarikaid

Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad - justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama! Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.

Serveeri jäätise ja vaarikataga.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Grete








No comments:

Post a Comment