Friday, January 29, 2021

7.d poisid

12. veebr.

Mozzarella-juustupulgad/pallid


Ribadeks lõigatud mozzarellat või mozzarellakirsid
Riivsai
2 muna
2 spl vett
Küüslaugupulbrit
Jahvatatud musta pipart
Jahu
Küpsetamiseks taimeõli

Sega riivsaia sisse küüslaugupulber ja pipar. Munad sega läbi vähese veega. Kata juust jaguseguga ning seejärel munaga. Pärast seda rulli juustu riivsaias, uuesti munas ja korra veel riivsaias. Nii saab juustupulk mõnusa paksu kooriku, mis küpsedes läheb eriti krõbedaks.
Paneeringuga juustupulgad tõsta külmikusse tahenema vähemalt kuueks tunniks. 
Küpseta juustupulgad tulikuumas taimeõlis kuldpruuniks. Ära pane potti korraga mitut juustupulka, sest nii võivad need üksteise külge kleepuda.

Allikas: sõbranna
Peakokk: Kenno Kevin


Vürtsikad pihvid praekartulitega


2 pakki (2x400 g) hakkliha 
2 purki (2x380/230 g) eelkeedetud kikerherneid 
2 sibul 
4 küüslauguküünt 
2 sl õli 
3 tl garam masala maitsesegu 
2 tl paprikapulbrit 
4 sl tomatipüreed 
4 tl tšillipastat või tšillipulbrit
2 sl muna 
Praadimiseks:
 õli 

Tõsta hakkliha lõiketeraga köögikombaini. Loputa ja nõruta kikerherned ning töötle koos hakklihaga ühtlaseks massiks. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Kuumuta sibulat ja küüslauku koos maitseainetega õlis. Tõsta korraks jahtuma. Pane koos tomatipüree, tšillipasta ja munaga köögikombaini. Surista läbi. Vormi niiskete käte vahel väikesed pihvid ning prae need õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Allikas: prismamarket
Peakokk: Henri

Banaani-šokolaadisigarid


150 g Tume šokolaad
4 tk Suur banaan 
1 pk Santa Maria täisteratortiljad, suurus M (8tk)
1 tk Muna 


1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sulata tükeldatud šokolaad potis madalal kuumusel.
2. Koori banaanid, lõika väiksemateks tükkideks ja sega šokolaadiga läbi. Tõsta umbes 2 sl täidist tortilja keskele ja keera see tihedalt rulli. Tõsta pontsakad rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või -plaadile ja pintselda lahtiklopitud munaga üle. Küpseta 15–20 minutit.
3. Söö koos vanillijäätise, vahtrasiirupi, vahukoore või šokolaadikastmega. Või kõigi neljaga korraga!

Allikas: toidutare


ŠOKOLAADIVULKAANID (FONDANT)


170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna


Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. 
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. 
Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*
Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Mikk


5.veebr.

Mehhiko terav kana kikerhernestega



600g kana kintsuliha
1 purk, 400 g, kikerherneid
1 spl õli
2 punast sibulat
1 küüslauguküüs
1 magus punane paprika
1/4 tl jahvatatud musta pipart
1/2 tl kurkumit
1 väike kuivatatud tuline punane tšilli või 1 tl tšillihelbeid
400g tükeldatud tomatid
2 spl tomatipastat
0,2 l kanapuljongit
2 spl hakitud värsket koriandrit
1 spl hakitud tüümiani
Nachod

Lõika kana kintsulihast kuubikud ja pruunista pannil.
Lisa hakitud küüslauk, sibul, paprika ning maitsesta soola ja pipraga ning kurkumiga.
Kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks ning lisa tomatipasta ja tšillihelbed, mõne minuti pärast lisa purustatud tomatid (parima tulemuse saab kui kasutada San Mazzo tomateid) ja kanapuljong.
Keeda kõik kokku, kuni segu muutub parajalt tummiseks ning siis lisa nõrutatud kikerherned.
Proovi, kui kikerherned on piisavalt pehmed, siis ongi valmis, puista peale värske koriander ja tüümian.
Serveeri oma lemmik tortillade, nachode või tacodega. Soovikorral võid lisada riivjuustu, maitsestamata jogurtit, hapukoort või mida iganes kodus kapis leidub ja mille järele isu on.

Allikas: nami-nami 

Peakokk: Mairon

Kana-kikerhernekarri



jupike ingverit, hakituna
2 sl rohelise sibula valget osa, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
2 tl tšillipipart, hakituna
1 paprika
550 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
2 sl karripulbrit
3 dl kreemjat kookospiima
2 dl puljongit
suur peotäis spinatilehti
150 g keedetud kikerherneid
1 sl sojakastet
soola, pipart
175 g munanuudleid

Kuumuta pannil õli, lisa hakitud ingver, roheline sibul, küüslauk, tšilli ja paprika. Tükelda kanatükid ning tõsta samuti pannile küpsema. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa segades karripulber. Vala pannile kookospiim ja puljong ning lase madalal kuumusel haududa ca 20 minutit. Umbes 5 minutit enne valmimise lõppu lisa spinatilehed, kikerherned ja sojakaste.

Vahepeal keeda soolaga maitsestatud vees valmis munanuudlid, selleks kulub ca 4-5 minutit. Nõruta nuudlid ning sega karrirooga. Maitsesta lõplikult.

Allikas: linnuliha

Peakokk: Taaniel

Kamavaht



kaheksale

800 g kohupiimapastat
400 ml vahukoort
6 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
6 spl kamajahu
2 tl pressitud sidrunimahla

Vahusta mikseriga vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, sega hulka kohupiim ja kamajahu. Piserda kamavahule maitse täiustamiseks hulka sidrunimahla. Jaga kamavaht kausikestesse ja serveeri.

Allikas: kokkama
Peakokk: Uku





Kaneelised kanapoolkoivad


1,2 kg Rannamõisa Jahutatud broileripoolkoibi
1-1,5 tl kaneeli
ca 2 tl soola
1 tl musta jahvatatud pipart
4 purustatud küüslauguküünt
1 sibul
3 dl keeva vett
300 g tomatipasta
1 sl erinevaid kuivatatud ürte

Kuivata kanapoolkoivad majapidamispaberiga. Sega omavahel kaneel, sool ja pipar ning hõõru saadud seguga kokku kanapoolkoivad. Kuumuta õli pannil ning pruunista koivad igast küljest, selleks kulub ca 4-5 minutit (kuumuta koibi pannil mitmes jaos, vastasel juhul jääb pann liiga kitsaks ning praadimise asemel hakkavad koivad hauduma).
Seejärel võta pott ja pane sinna ca 2 sl õli. Lisa purustatud küüslauguküüned ja hakitud sibulatükid ning prae keskmisel kuumusel õlis klaasjaks. Seejärel lisa keev vesi, tomatipasta ja kuivatatud ürdid. Lisa eelnevalt pruunistatud broilerikoivad ja hauta madalal kuumusel ca 35-40 minutit. Maitsesta lõplikult.

Allikas: linnuliha


SÕIR- juustu valmistamise õpituba






500 g lahjat kohupiima
1 l piima
50 ml sulavõid
1 muna
1 tl soola
1-2 tl köömneid või küüslauku või tšillipulbrit

Kuumuta piim keemiseni, lisa kohupiim ja jätka nõrgal tulel kuumutamist pidevalt segades, kuni eraldub vadak (rohekas vedelik).
Kalla kohupiimamass sõelale nõrguma.


Sulata keedunõu põhjas või. Lisa nõrgunud kohupiim ja kuumuta pidevalt segades, kuni moodustub ühtlane tomp.
Lõpuks hõõru lahtiklopitud muna kohupiimamassi hulka ja maitsesta soola ja köömnetega (meie tegime veel küüslaugu- ja tšillimaitselise).
Kuumuta segu veel paar minutit (keeta ei tohi).
Pane kuum sõiramass sobiva suurusega kaussi või sõelale, lase jahtuda ning tõsta külmkappi tahenema.

No comments:

Post a Comment