Kanatakod
Pesto-pasta
- karulaugu ja india pähklitega
- peterselli ja mandlitega
PESTO ALLA GENOVESE EHK KLASSIKALINE BASIILIKUPESTO
100 g värskeid basiilikulehti
1-2 küüslauguküünt
50 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid
soovi korral veidi sidrunimahla
1-1.5 dl külmpressitud oliiviõli
4 sl riivitud parmesani
meresoola
soovi korral musta pipart
Peenesta basiilikulehed, kooritud ja poolitatud küüslauguküüned ja röstitud piiniaseemned kas köögikombainis või uhmris. Lisa edasi segades 1 dl oliiviõli.
Sega juurde riivitud juust ning vajadusel veel oliiviõli. Soovi korral maitsesta soola, pipra ja tilga sidrunimahlaga.
Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.
Nipid ja soovitused:
Kui soovid, võid küüslauguküüned esmalt kuumal pannil kergelt läbi röstida - siis on need veidi mahedama maitsega.
Piiniaseemnete röstimiseks kuumuta neid kuumal kuival pannil paar-kolm minutit, kuni seemned on kuldsed. Väldi kindlasti nende liigset pruunistumist, see teeb maitse mõruks! Aseta need taldrikule jahtuma, sest kuumal pannil küpsevad need edasi. Jahuta enne pestole lisamist!
Šokolaadi rullbiskviit vaarikatega
4 muna1½ dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
¾ dl kakaopulbrit
1½ tl küpsetuspulbrit
Vahele
2 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
2 dl vaarikaid
Peale
tuhksuhkrut, kakaopulbrit
1 dl vaarikaid
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kõik kuivad ained ja lisa läbi sõela vahule. Sega ettevaatlikult läbi ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 8 minutit.
Kummuta küps põhi küpsetuspaberi peale, kuhu on riputatud natuke suhkrut. Eemalda kuum küpsetuspaber ja lase põhjal jahtuda.
Vahusta koor ja puista peale vaarikad. Ära äärtele täidist pane, muidu valgub see rulli keerates välja.
Keera küpsetuspaberi abil tugevaks rulliks, nii et liitekoht jääks koogi alla. Keera fooliumisse ja tõsta külma.
Puista kook üle tuhksuhkru ja kakaopulbriga ning serveeri koos vaarikatega.
Singi- juustutäidisega pannkoogid
Lasanje
Tiramisu
KRÕBEDAD JUUSTUPALLID
1 muna
1 sl nisujahu
soovi korral hakitud küüslauku või veidi paprikapulbrit
vajadusel soola
riivsaia
frittimiseks õli
Serveerimiseks:
20% Saaremaa hapukoort või meelepärast hapukooredippi
Riivi juust peene riiviga, hõõru sisse lahtiklopitud muna ja jahu. Sega hästi läbi, vajadusel maitsesta soolaga ning soovi korral lisa vürtse (küüslauk, paprikapulber vms).
Vormi juustusegust väikesed pallid ja veereta neid riivsaias. Küpseta rohkes kuumas õlis ümberringi kuldseks.
Serveeri kuumalt koos hapukoore või hapukooredipiga.
Peakokk: Lisete K.
Friikartulid
Lõika kooritud kartulid kangideks (kuivata majapidamispaberi vahel). Aja õli kuumaks (kellel ei ole fritüüri, võib seda teha potis kaane all). Õliga tuleb olla ettevaatlik, liialt kuumana võib see minna põlema. Õli temperatuuri võib kontrollida kas spetsiaalse kraadiklaasiga (temperatuur ei tohi ületada 180°C) või siis saiatükiga: kui paned saiatüki õlisse ja see läheb umbes minuti jooksul tumepruuniks, on õli paraja kuumusega. Pane kartulid kuuma õli sisse ja küpseta, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lõpus maitsesta soola ja pipraga.
Allikas: toidutare
Kananagitsad
3 kanarinda
1 tassitäis riivsaia
1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
100 g võid
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika kanarind käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.
3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.
Allikas: delfi
Salat
Paprika
100 g riivjuustu
maitseaineid
Peakokk: Eva-Lotta
Piparkoogimuffinid
100 g Toasoe või
1.5 dl Suhkur
3 tk Muna
2 dl Nisujahu
2 spl Piparkoogimaitseaine
1.5 tl Küpsetuspulber
1 dl Maitsestamata jogurt
KATE
100g vahukoort
100 g kohupiimapastat
1 spl suhkrut
1. Hõõru või ja suhkur kreemiks. Lisa ükshaaval munad, iga muna järel läbi segades.
2. Sega omavahel kuivained, puista või-suhkrukreemile ja sega läbi. Lisa ka jogurt, sega.
3. Vooderda muffiniplaat muffinipaberitega, täida need kolmveerandi ulatuses tainaga.
4. Küpseta 175 kraadi juures 10 minutit.
5. Vahusta suhkur ja koor, lisa kohupiim. Kaunista muffinid kreemiga, tordipritsi või nurka tehtud augukesega kilekotti kasutades. Kaunista muffinid soovikohaste lisanditega.
No comments:
Post a Comment