7.veebr.
Caesari salat saiakorvikestes
(12 korvikest)
12 viilu kandilist röstsaia
1 dl oliivõli
2 küüslauguküünt
pisut soola
rooma salatit
Felix Caesar salatikastet
2 dl värskelt riivitud parmesani
200 g kirsstomateid
Korvikeste tegemiseks lõika saiadel ääred ära. Sega kokku oliivõli, purustatud küüslauguküüned ning maitsesta kergelt soolaga. Määri saiad küüslaugumaitselise oliivõliga ning suru muffinipanni pesadessse. Küpseta 170C ahjus 5‐10 minutit või kui saiad muutuvad kuldseks. Jahuta! Rebi rooma salat suupärasteks tükkideks, sega kokku caesari kastmega ning täida jahtunud saiakorvikesed salatiga. Riivi peale parmesani ning kaunista poolitatud kirsstomatiga.
Allikas: felix
Peakokk: Markus
PIKKPOISS MUNAGA
Krõbedad ahjukartulid
Salat
Belgia vahvlid
2 muna
4 dl jahu
2 dl suhkrut
2 tl küpsetupulbrit
3 dl piima
200 g võid, sulatatuna
2 tl vanillisuhkrut
Serveerimiseks: maasikaid, jäätist või muud meelepärast!
1. Eralda munakollane –valgest.
2. Sega kuivained omavahel. Lisa segades juurde munakollane, piim ja sulatatud või.
3. Vahusta munavalge mikseriga tugevaks vahuks ning lisa seejärel ettevaatlikult segades taina hulka. Lase tainal umbes 15 minutit külmkapis pakseneda.
4. Kuumuta vahvlimasin kuumaks. Nirista vahvliraudadele pisut õli ja võid ning laota tainas õhukese kihina peale (jaota tainas silma järgi neljaks) ning küpseta paar minutit. Meisterda vahvliraudade vahel järgemööda kõik vahvlid valmis. Serveeri meelepäraste lisanditega.
31. jaan.
LIHTNE SELJANKA
240 g suitsuvorsti (nt Maks & Moorits Moskva täissuitsuvorst)
260 g viinereid (nt Maks & Moorits väike viiner)
2 marineeritud kurki
200 g teravat tomatikastet
1 l puljongit
4 kartulit
soola ja must pipar
hakitud värsket tilli
hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:
hapukoort
Koori kartulid ja tükelda kõik tükeldamist vajavad komponendid.
Kuumuta poti põhjas õlis sibul klaasjaks. Lisa tükeldatud suitsuvorst ja viinerid, siis mõne aja pärast kurk ja tomatikaste. Kuumuta segades läbi, siis lisa kartulid ja kuum vesi või puljong. Keeda, kuni kartul on pehme.
Lisa hakitud maitseroheline ja lase supil hetk maitsestuda, vajadusel lisa ka soola-pipart. Serveeri hapukoorega.
Allikas: nami-nami
KANAPADA SEENTE JA HAPUKOOREGA + keedukartul
12 kartulit
400 g kanafileed
1 sibul
200 g värskeid seeni -
nt šampinjone
1-2 sl õli
1 sl nisujahu
2 dl vett
1 sl sojakastet
0.5 tl sidrunipipart
1 tl kuivatatud basiilikut
1 kollane või punane paprika
150 g hapukoort
Keeda kartulid.
Lõika kanafileed ribadeks. Viiluta kooritud ja poolitatud sibul ja šampinjonid.
Kuumuta sibulat ja seeni pannil õlis. Tõsta potti.
Pruunista pannil kanatükid ja lisa samuti potti. Puista juurde nisujahu. Lisa vesi ja maitsesta sojakastme ja sidrunpipraga. Hauta umbes 5 minutit.
Lisa paprikatükid ja hauta veel 5-10 minutit, kuni kana ja paprika on küpsed.
Sega juurde hapukoor, kuumuta läbi ja maitsesta.
Allikas: nami-nami
KARAMELLIKISSELL
0.5-1 dl keeva vett
1 l piima
5 sl (triiki!) kartulitärklist ja 0.5 dl külma vett
Serveerimiseks:
4 sl meelepärast moosi
Pruunista suhkur kuival pannil helepruuniks, lisa ettevaatlikult keev vesi ja kuumuta, kuni karamell lahustub.
Lisa kuum piim, sega ühtlaseks. Lisa külma veega segatud tärklis, kisselli hoolega segades. Kuumuta keemiseni, siis tõsta kohe tulelt.
Lase enne serveerimist jahtuda. Sega kisselli aeg-ajalt, et vältida nn naha teket.
Serveeri moosiga.
50 g presspärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g sulatatud võid
3 dl toasooja piima
1 tl soola
500-600 g nisujahu
Täidis:
60 g suitsuvorsti või 100 g suitsupeekonit
120 g hakkliha
100 g keedetud riisi
2 keedetud muna
1 sibul
200 g hapukoort
soola-pipart
Taigna jaoks lahusta pärm käesoojas vees. Lisa juurde sulatatud või ja piima segu. Maitsesta soolaga. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida kuni tainas on kahekordne.
Täidise jaoks , keeda hakkliha kuni see omandab halli värvuse, kurna. Tükelda ja prae sibul klaasjaks, prae kergelt läbi hakitud suitsuvorst või -peekon. Sega omavahel hakkliha, praetud sibul, suitsuvorst või -peekon, keedetud riis, hakitud keedetud munad ja hapukoor. Maitsesta soola-pipraga.
Allikas: Liisi toidublogi
Peakokk: Rainer
KRÕBE KANA MAGUSHAPUS KASTMES
Magushapu kaste:
2 sl seesamiõli
2 sl päevalilleõli
1 suurem sibul
3 erivärvilist paprikat
5 talisibulat (heledat osa)
1 tl peenelt hakitud ingverijuurt
10 sl ketšupit (1,5 dl)
3-4 sl riisiäädikat
4 sl suhkrut
5 sl heledat sojakastet
1 tl soola
5 dl kanapuljongit
2 sl maisitärklist
Paneerimiseks:
100-150 g kartulitärklist
200 g (basmati)riisi
Keeda riis.
Klopi munavalged, peenestatud küüslauk ja sojakaste* omavahel. Kalla kanatükkidele ja lase kanal vähemalt tund aega maitsestuda.
Valmista samal ajal kaste. Koori sibul, lõika 1 cm tükkideks. Lõika paprikad ja talisibulad õhukesteks ribadeks.
Kuumuta sügavas pannis õli.
Võta kanatükid marinaadist välja, veereta neid hoolikalt kartulijahus**, üleliigne jahu raputa maha.
Kastme valmistamiseks kuumuta vokk- või praepannil seesami- ja päevalilleõli. Prae sibulaid mõni minut, kuni need pehmenema hakkavad.
Lisa ingver, talisibul ja paprika, prae veel 2 minutit.
Sega juurde ketšup, äädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis. Kalla pannile kanapuljong, maitsesta soolaga ja lase vaikselt podisedes pakseneda.
Vahepeal prae kanatükke kuumas õlis umbes 10 minutit, kuni need on pruunistunud ja krõbedad.
Vahetult enne serveerimist sega kanatükid magushapu kastme sisse.
Peakokk: Kristo
No comments:
Post a Comment