23. veebr. 2024
100 g toasooja võid
4 keedetud muna
soola
hakitud murulauku või peterselli või rohelist sibulat
Sega pehme või, hakitud munad ja hakitud murulauk või petersell. Maitsesta soolaga ja klopi puulusikaga ühtlaseks.
vürtsikilu konserv
rukkileib
Puhasta kilud. Määri leibadele munavõi, lõika leib vajaliku suuruse ja kujuga tükkideks. Aseta nendele kilu ja kaunista rohelise sibulaga.
Kamakreemivõileivad
saia2 dl vahukoort
4 tl kamajahu
suhkrut maitse järgi
vaarikaid (või muid marju) kaunistamiseks
50 g haput moosi
vaarikaid (või muid marju) kaunistamiseks
50 g haput moosi
Lõika saiast väikesed kettad. Kasuta klaasi või piparkoogivorme.
Kata saiaviilud moosiga
Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde kamajahu.
Tõsta kamakreem lusikaga saiadele.
Kaunista marjadega.
Küüslauguleivad
viilutatud tumedat leiba
küüslauku
õli
soola
küüslauku
õli
soola
Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool.
Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga.
Prae pannil või laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.
No comments:
Post a Comment