Thursday, February 2, 2012

7b

Caesari salat kanalihaga




Hästi toitev ja rammus salat, mis täidab kiiresti kõhtu.

KogusKoostis- ja maitseained
100 g Kirsstomatid
1 pea Rooma salat
400 g Grillkana
1 dl Krutoonid
KASTE
50 g riivitud parmesani
0.6 dl Majonees
1 küüs Küüslauk
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar
0.15 dl Palsamiäädikas


Sega juust, majonees, purustatud küüslauk, äädikas ja maitseained kastmeks. Ühenda kausis poolitatud tomatid, rebitud salat, kanatükid ja krutoonid (krutoonide valmistamiseks tõsta viis kuubikuteks lõigatud saiaviilu ahjupannile, raputa üle 3 sl oliiviõli, 1 tl soola ja 0,5 tl musta pipraga. Küpseta 200 °C juures 5–8 minutit)

Lisa kaste ja lase veidi maitsestuda.












Peakokk: Caroly

Alllikas: toidutare


Porgandipüreesupp juustuste saiakuubikutega



Allikas: 100 rooga

Lihtne porgandisupp saab põnevat lisamaitset jupikesest värskest ingverist ja kookospiimast.

4 -le

KogusKoostis- ja maitseained
5 dl vesi
6 tk porgand
200 g kartul
0.5 tk porru
1 küüs Küüslauk
1 tl Karripulber (soovi korral)
1 tl sool
2 cm jupp värske ingver

must pipar
200 g Kookospiim
SERVEERIMISEKS

värskeid koriandi- või petersellilehti
SAIAKUUBIKUD
3 suurt viilu täistera röstsai
1 spl õli (ja tükk võid)
0.5 tl Paprika (jahvatatud, soovi korral)
1 dl riivjuust


Valmistusaeg:

1. Koori ja tükelda kartulid, porgandid, küüslauk ja ingver. Puhasta ja viiluta porru. Pane tükeldatud köögiviljad koos veega keema ja keeda umbes 20 minutit, kuni köögivilja on pehmed. Püreeri supp saumikseriga ja lisa kookospiim, maitseained ning kuumuta keemiseni.
Serveeri juustuste saiakuubikute ja värske maitserohelisega.

2. Saiakuubikute tegemiseks lõika saiaviiludel ääred ära ja tükelda need väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil võist ja õlist segu ja küpseta saiakuubikud kuldpruuniks. Sega veel soojad saiakuubikud riivjuustuga ja soovi korral paprikapulbriga.
















Peakokk: Emma

Allikas:toidutare






Kohupiima-kirsikook



Tainas:
1 pakk Erika tordipulbrit (Vilma)
150g võid
Täidis:
400g rasvatut kohupiimapastat
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 purk (460g) kirsikompotti või 3 dl külmutatud kirsse
Kuumuta ahi 200 kraadini. Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks. Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Nõruta kompotikirsid, külmutatud kirsid sulata ja nõruta. Sega kirsid kohupiima hulka. Puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta ahjus 30 minutit. Enne lahti lõikamist jahuta täielikult.


Peakokk: Gerli
Foto: Birgit

























No comments:

Post a Comment