Paneeritud juust
mozzarellajuust
muna
Koorene lõhepasta
Vaja läheb (3-4le):linguine (või penne) pastat
200g lõhefileed
jupp porrut2dl kohvikoort
oliivõli
sinihallitusjuust
Keeda pasta soolaga maitsestatud veel al dente. Samal ajal kui penne keeb, prae oliivõlis lühikest aega porru ning mõne minuti pärast lisa kuubikuteks tükeldatud lõhe. Prae kuni lõhe on kergelt valmis, lisa kohvikoor , sinihallitusjuust ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soola, sidrunipipra ja vähese sidrunimahlaga. Sega kastme hulka keedetud pasta ning kuumuta paar minutit.
Šokolaadi-kohupiimarull
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
175 g | Tume šokolaad | |
5 tk | Muna | |
2 dl | Suhkur | |
KOHUPIIMATÄIDIS | ||
200 g | Kohupiim | |
2 dl | Rõõsk koor 35%-line | |
1 dl | Suhkur | |
1 tl | Vanill- või vanilliinsuhkur | |
200 g | Kirsid (ka külmutatud) | |
Kakaopulber (pealepuisteks) | ||
Tuhksuhkur (pealepuisteks) |
Sulata veevannis olevas anumas tükeldatud šokolaad. Eralda
munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga heledaks
vahuks ja sega juurde sulatatud šokolaad. Vahusta munavalged kõvaks
vahuks ja sega mitmes jaos ülejäänud tainasse. Vala tainas
küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile ning küpseta 180-kraadises
ahjus 15 minutit. Kummuta teisele küpsetuspaberile ja lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta 35% koor, sega juurde kohupiim, suhkur,
vanillsuhkur ning sulatatud ja nõrutatud kirsid. Määri täidis põhjale,
kuid jäta servadest 2 cm vabaks, muidu valgub täidis rullikeeramisel
välja. Keera tihedalt rulli ja siis küpsetuspaberisse. Hoia enne
serveerimist vähemalt pool tundi külmkapis.
No comments:
Post a Comment