Monday, November 4, 2013

8a

Paneeritud juust

mozzarella
juust
muna

 

Koorene lõhepasta

Vaja läheb (3-4le):
linguine (või penne) pastat
200g lõhefileed
jupp porrut2dl kohvikoort
oliivõli
sinihallitusjuust

Keeda pasta soolaga maitsestatud veel al dente. Samal ajal kui penne keeb, prae oliivõlis lühikest aega porru ning mõne minuti pärast lisa kuubikuteks tükeldatud lõhe. Prae kuni lõhe on kergelt valmis, lisa kohvikoor , sinihallitusjuust ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soola, sidrunipipra ja vähese sidrunimahlaga. Sega kastme hulka keedetud pasta ning kuumuta paar minutit.

Šokolaadi-kohupiimarull


Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Sulata veevannis olevas anumas tükeldatud šokolaad. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks ja sega juurde sulatatud šokolaad. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega mitmes jaos ülejäänud tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. Kummuta teisele küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Täidise jaoks vahusta 35% koor, sega juurde kohupiim, suhkur, vanillsuhkur ning sulatatud ja nõrutatud kirsid. Määri täidis põhjale, kuid jäta servadest 2 cm vabaks, muidu valgub täidis rullikeeramisel välja. Keera tihedalt rulli ja siis küpsetuspaberisse. Hoia enne serveerimist vähemalt pool tundi külmkapis.

No comments:

Post a Comment