7 muna
100 g juustu
2 sl võid
4 sl majoneesi
1 paprika
peterselli
- Keeda munad kõvaks, jahuta.
- Riivi juust peene riiviga
- Lõika munad pikuti pooleks.
- Hõõru või, munakollased, majonees ja riivjuust ühtlaseks seguks.
- Lõika muna alumiselt poolelt ära väike viiluke, siis seisab muna taldrikul paigal.
- Täida munad seguga, kaunista paprikatüki ja petersellilehega.
Peakokk: Rasmus
Karlssoni lihapallid tomatikastmes keedukartuliga
500 g | Veisehakkliha | |
1 tl | Hakklihamaitseaine | |
1 sl (kuhjaga) | Jahu | |
1 tk | Muna | |
Õli praadimiseks | ||
KASTE | ||
1 küüs | Küüslauk | |
2 sl | Õli | |
400 g | Purustatud tomatid | |
200 g | Tomatipasta | |
0.25 tl | Must pipar | |
1 tl | Tüümian (kuivatatud või hakitud) | |
1 tl | pune (kuivatatud või hakitud) | |
0.5 tl | Sool | |
1 tk | Sibul | |
1 -1,5 sl | suhkur |
Haki küüslauk ja sibul ning prae need paksupõhjalises kastrulis läbi, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid koos maitseainetega ning lase vaiksel tulel podiseda kaane all. Samal ajal valmista hakklihast ja maitseainetest tainas ning vormi väiksed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae pallid igast küljest pruuniks. Lisa kastmele ja hauta veel 5-10 minutit ehk niikaua, kuni keedad pasta valmis.
Marjajook jogurtiga
10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut
- Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
- Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.
MÕNUSAD KAERAKÜPSISED
Väga lihtsad ja mõnusad kaerahelbeküpsised, mis EI sisalda jahu. Hästi kaerased, nagu kaeraküpsis peabki olema :)
250 g kaerahelbeid
2 suurt muna
75 g suhkrut
75 g sulatatud võid
0,5 tl vanilliekstrakti
50 g heledaid seemneteta rosinaid
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Maitsesta vanilliekstraktiga, lisa sulavõi, kaerahelbed ja rosinad. Sega hoolega, võimaluse korral lase umbes veerand tundi seista.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta supilusikaga tainaportsud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni küpsised on helepruunid. Lase veidi jahtuda, siis tõsta küpsised ettevaatlikult alusele.
No comments:
Post a Comment