Sunday, September 27, 2015

12 suund

19.11

Kanapirukas sinihallitusjuustuga


 Põhi:

150 g võid
3,5 dl jahu
0,5 tl soola
2 spl vett

Täidis:

1 pakk Talleggi kanafileed sidruni marinaadis
1 sibul
1 punane paprika
1 väike purk ananassitükke
100 g sinihallitusjuustu
2 dl vahukoort
1 muna
2 dl riivjuustu

Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks, lisa vesi ja sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud ümara koogivormi põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas. Lõika kanafilee kuubikuteks ja pruunista pannil väheses õlis. Lisa hakitud sibul ja paprika ning prae 5 minutit. Seejärel tõsta pann tulelt, sega juurde nõrutatud ananassikonserv, peenestatud sinihallitusjuust, vahukoore-muna segu ja riivjuust. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit, vala peale täidis ja küpseta veel 20 minutit (mina olen küpsetanud isegi 30-40 minutit, et täidis ilusti ära hanguks).

Peakokk: Siiri



Lihtne guljašš riisiga

300 g sea või veise liha
3 porgandit
1 sibul
guljašimaitseainet
4 spl tomatipastat
2 spl jahu
4 dl vett
100 g hapukoort
soola
õli

Tükelda liha kuubikuteks ja pruunista õlis. Lisa sibul ja viilutatud porgand. Maitsesta ja hauta 15-20 minutit pehmeks. Lisa tomatipasta ja külma veega segatud jahu. Lase keema. Lase veel nats haududa ja siis lisa hapukoor. 

Allikas: Mmmmaitsev
Peakokk: Maarja

Koore-iirise pulgakoogid

Koostis

Kass Arturi koore-iiris 100 g
keeks 300 g
nonparellid 30 g
Tere LaFresca toorjuust toiduvalmistamiseks 17,0% 200 g
tuhksuhkur 1 spl
valge šokolaad 200 g

Valmistamine

1. Sulata vesivannil šokolaad.
2. Purusta näppude vahel keeks, haki iiris ning sega kokku.
3. Sega toorjuust ja tuhksuhkur.
4. Sega kõik omavahel kokku ning vormi segust suuremad pallid ja pane 20 minutiks sügavkülma.
5. Kasta puidust ork šokolaadi sisse ning siis torka palli sisse, puista peale nonparelle ning pane keksmise muffinipaberi sisse.
6. Pane tunniks külma ning serveeri.

Allikas: tere
Peakokk: Kadri


15.10

Puuviljasalat juustuga


100 gJääsalat
2 tkÕun
4 tkPloom
2 tkPirn
200 gViinamarjad
200 gJuust
5 splMajonees
2 splMaitsestamata jogurt
Sool

1. Tükelda jääsalat.
2. Lõika õunad ja pirnid neljaks sektoriks, eemalda südamikud ja viiluta.
3. Poolita ploomid, eemalda kivid ja viiluta. Poolita viinamarjad.
4. Tükelda juust kuubikuteks.
5. Sega kastmeks majonees ja jogurt, maitsesta näpuotsatäie soolaga. Sega salatiained kastmega ja serveeri kohe.



Allikas: toidutare

Peakokk: Helerin


Mõnus makaronivorm hakklihaga



4 dlMakaronid
1.5 lVesi
1.5 tlSool
1 tkSibul
300 gHakkliha
1 slÕli
0.5 tlMust pipar
0.5 tlPaprika (jahvatatud)
0.5 tlSool
KASTE
5 dlPiim
200 gRiivjuust (või Merevaik)
2 tkMuna
1 tlÜrdisool

Pane suurde potti vesi ja sool, kuumuta keemiseni. Lisa makaronid ja keeda peaaegu pehmeks (al dente), jälgides keetmisaega pakendilt. Haki sibul. Kuumuta pannil õli, pruunista sibulat ja hakkliha väikesel tulel, kuni sibul muutub klaasjaks. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.

Kastme valmistamiseks kalla piim väiksese kastrulisse. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ja võta tulelt. Lisa vähehaaval juust, sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Klopi hulka munad, maitsesta ürdisoolaga.

Pane makaronid ja hakkliha kihiti rasvainega määritud ahjuvormi(desse), kalla peale juustukaste. Küpseta 175 kraadi juures 1 tund.



Allikas: toidutare

Peakokk: Hanna

Prantsuse šokolaadikook


















150 gMuscovado suhkur
275 gŠokolaad
175 gMage või tükkidena
10 mlvanilliessents
5 tkMuna (kollased ja valged eraldi)
40 gsõelutud jahu
Soola näpuotsaga
Tuhksuhkur
Vahukoor

Kuumuta ahi 170 kraadini.Võita 24cm vorm ja puista suhkruga üle. Aseta kuskile kõrvale 50g suhkrut. Pane šokolaad, või ja ülejäänud suhkur paksu põhjaga pannile ja kuumuta väiksel tulel, kuni šokolaad ja või on sulanud ning suhkur lahustunud. Võta pann tulelt, sega sisse vanilliessents ja jäta sisu veidikeseks jahtuma. Klopi munakollased šokolaadisegusse ja sõelu seejärel sisse jahu. Vahusta puhtas anumas mikseriga munavalged tugevaks vahuks. Tõsta kiirust, raputa hulka soola ja jätka vahustamist. Lisa varem eraldi pandud suhkur ja vahusta edasi, kuni valged on tugevad ja läikivad. Klopi 1/3 munavalgevahust šokolaadisegusse, ülejäänud vaht sega juurde õrnalt. Vala segu ettevaatlikult vormi ja loksuta tasakesi, et ei jääks mulle.
Küpseta 35-45 minuti, kuni kogu uhkus on kerkinud. Tõsta kook välja. Eemalda vormi küljed ja jäta jahtuma.
Puista jahtunud kook üle tuhksuhkruga, serveeri vahukoorega.


Allikas: toidutare
Peakokk: Hanna- Liis


15.okt.


Tomati-tšilli kana wrap


 

Vaja (4 wrapi tegemiseks)
4 tortilljat
150g kanafileed
Felix Tomati-tšilli salatikastet
soola-pipart
tomateid
värsket kurki
lehtsalat

Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks ning prae kuumal pannil mõni minut, maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda. Seejärel sega kanatükid läbi Felixi tomati-tšilli salatikastmega.
Lõika kirsstomatid sektoriteks, kurk piklikuteks kangideks. Määri tortiljale natukene veel tomati-tšilli salatikastet. Lisa suupärasteks tükkideks rebitud salat, tomat, kurk ja eelnevalt valmistatud kanafilee. Voldi wrapiks kokku ning serveeri koheselt.

Allikas: felix
Peakokk: Helerin


Peekoniga kaetud kanarullid tomatikastmes + riis

 

basiilik 3 spl
kanafilee 4 tk
Mozzarella juust 200 g
päikesekuivatatud tomatid 10 tk
peekon 12 viilu
pipar
sool
3 dl Tere vahukoor 35%

1. Lõika broilerifileese noaga auk ning täida need viilutatud mozzarella ja basiilikuga.

2. Maitsesta fileed soola ja pipraga. Keera iga kanatüki ümber peekoniviilud.

3. Pane tükeldatud päikesekuivatatud tomatid vormi, kalla peale vahukoor, maitsesta ning tõsta kanarullid küpsetus vormi ning pane ahju. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.

Serveeri keedetud riisiga.

Allikas: tere
Peakokk: Helena


Pähkli-kohvi beseeküpsised


3 tkMunavalge
2 dlSuhkur
2 tlkakaopulber
1 sllahustuv kohvipulber
50 gpurustatud mandlid või sarapuupähklid
150 gTume šokolaad


Mikserda munavalged kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur. Sega juurde kakao, kohvipulber ja hakitud mandlid või sarapuupähklid. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile teelusikaga pätsikesed ning küpseta 130° juures 1,5 tundi. Ava ahjuuks ja lase küpsistel ahjus jahtuda.
Sulata šokolaad ja kasta jahtunud küpsised põhjapidi šokolaadi. Lase küpsetuspaberil tahkuda, enne kui serveerid.
Kogustest valmib 30 küpsist.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kaisa



No comments:

Post a Comment