Thursday, November 19, 2015

6c vahetusgrupp

1.tund

Kananagitsad tüümianiporganditega















Valmistusaeg: 20-40 min

NAGITSAD
2 tk Kanafilee
1 dl Kaerahelbed
1 tl Petersell (kuivatatud)
0.75 tl Sool
4 dl Maisihelbed (corn flakes)
0.5 dl Rapsiõli

TÜÜMIANIPORGANDID
500 g Porgand
4 sl Rapsiõli
5 oksa Tüümian
Sool
Must pipar

1. Aja kanafileed ja kaerahelbed läbi hakklihamasina ja sega peterselli ning soolaga. Kui hakklihamasinat ei ole, purusta kanafileed, kaerahelbed, petersell ja sool teradega köögikombainis ühtlaseks massiks.

2. Purusta maisihelbed peeneks puruks. Vormi käte vahel kanahakklihamassist umbes 25 nagitsat. Veereta nagitsaid maisihelbepurus. Kuumuta pannil õli ja prae nagitsaid keskmisel tulel mõlemalt poolt 5–7 minutit. Tõsta köögipaberile nõrguma.

3. Lõika porgandid kangideks. Võimalusel kasuta erivärvilisi porgandeid. Sega kausis õliga, maitsesta soola ja pipraga. Lõika või rebi tüümianioksad väiksemaks, lisa porganditele. Vala porgandid ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200 kraadi juures pool tundi.

Allikas: toidutare

 

Peakokk: Oskar P.

Tortilla


8 tortillat
6 spl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
300 gr kanafileed
1 värske kurk
1 väike ananassikonserv
salatilehti 8 tk
300 gr riivjuustu
soola, pipart, broilerimaitseainet
õli kana praadimiseks
300 gr hapukoort
1 pakk dipikastme pulbrit (küüslaugu dipikaste või murulaugu dipikaste)

Tükelda kanafilee, prae pannil ja maitsesta soola, pipra ja broilerimaitseainega.
Viiluta kurk poolkuuviiludeks.
Sega valmis dipikaste ehk sega hapukoor ja dipikastme pulber.
Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pane tortilla pannile. Õli ei ole vaja tortilla alla panna.
Määri tortillale 1 spl jagu (või maitse järgi) magusat tšillikastet. Raputa peale riivjuustu. Lase riivjuustul kergelt sulada.
Pane tortilla keskele riivjuustu peale salatileht (või kaks). Laota salatilehele kanatükke, ananassitükke ja kurgiviile. Pane peale dipikastet.
Murra tortilla kokku järgmiselt: kõigepealt keera keskele kokku üks alumine äär, seejärel keera selle ääre peale vasakpoolne äär ja viimasena keera kõige peale parempoolne äär, nii et moodustuks taskulaadne tortilla. Suru kergelt pannilabadaga peale, et servad ilusti kokku jääksid.
PS! Ära hoia liiga kaua tortillat pannil, muidu muutub see liiga krõmpsuks ja nii on seda raske kokku keerata.

Serveeri kindlasti soojalt.

Peakokk: Romet


Kaneelirullid



 Saiataigen
2, 5 dlpiima
25 g pärmi
0,5 tl soola
0,17-1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
1 muna
75 g rasvainet
5-6 dl jahu

Vahele:
50 g sulatatud võid
50 ml suhkrut
1 tl kaneeli

Määrimiseks:
1 muna

Sega pärm käesooja piimaga, lisa sool, suhkur ja muna
Sõelu hulka jahu, sõtku tugevalt, kuni taigen on ühtlane ega jää enam kausi servade külge kinni. Viimasena lisa rasvaine.
Sõtku taigen ühtlaseks
Kata kauss kile ja rätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida. Sõtku kerkinud taigen veelkord läbi.

Kuumuta ahi 220 kraadini
Rulli saiataigen taignarulliga jahusel pinnal ristkülikukujuliseks.
Määri sulavõi pintsliga ühtlaselt taigna pinnale. Puista peale suhkru-kaneelisegu.
Keera taigen pikemast küljest rulli. Lõika taignastterava noaga u 3 cm laiused tükid.
 Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata puhta rätikuga ja jäta kerkima. Määri kerkinud saiad munaga.

Küpseta 10-15 minutit


Peakokk: Henry S.


2. tund

Suitsukana-riisisalat




keeda riis. puhasta kanakoib lihast ja haki kanaliha tükikesteks (nahka pole ma kasutanud) koori ja haki õun (koori) ja haki kurk haki väga väikesteks tükikesteks sibul haki muna kui riis on ära keenud ning jahutatud, sega kõik kokku ja lisa majonees ja maitsestamata jogurt maitse järgi. Lisa sool. Maitsev ja kerge salat:) 
 
 Peakokk. Markus Tiitson


Kartulipuder  ja lihapallid ürtide ja tomatiga

 


Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.




450 g Seguhakkliha
2 tk Tomat
3 viilu Sepik
1 tk väike sibul
1 küüs Küüslauk
1 tk Munakollane
0.5 dl Petersellilehed (hakitud)
0.5 dl Basiilik (värske, hakitud)
2 dl Hapukoor
0.5 dl Piim
1 sl Õli praadimiseks

sool, must pipar

Poolita tomatid, eemalda seemned ja haki viljaliha. Purusta sepik köögikombainis ning sega liha hulka koos hakitud sibula, tomatite, purustatud küüslaugu, poole koguse hakitud maitserohelise ja munakollasega. Maitsesta soola-pipraga. Vormi märgade käte vahel pallikesed ning prae need igast küljest õlis pruuniks (selleks kulub 12–15 minutit). Sega ülejäänud hakitud petersell ja basiilik hapukoore ja piimaga, maitsesta soola-pipraga. Vala kaste lihapallidele ning lase läbi kuumeneda. 
Allikas: toidutare 

 
Peakokk: Markus Truu

Vahvlitort

 


Koostis Koostis- ja maitseained
3 tk Muna
6 tl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
4 dl Riisi- või tatrajahu
100 g Õli
1.5 dl Vesi
TÄIDIS

Koorejogurt

Suhkur

Vanillsuhkur

Marjad

1. Vahusta munad koos suhkru ja vanilliga kõvaks vahuks. Sega hulka jahu, õli ja vesi. Kuumuta vahvliküpsetaja ning küpseta õhukesed krõbedad vahvlid. Riisi- ja tatrajahust vahvlid jäävad rabedamad kui klassikalised nisujahuvahvlid, mis tähendab, et neid ei õnnestu hästi torusse keerata. See-eest sobivad nad ideaalselt vahvlitordi tegemiseks.
2. Selleks lao vaheldumisi üksteise peale vahvlid ja (laktoosivaba) koorejogurt segatuna vähese suhkru ning vanilliga, pealmine kiht kata jogurtikreemi ja värskete marjadega. Krabisevaid vahvlilehti on hea ka niisama krõmpsutada. 
Allikas: toidutare 

Peakokk: Triinu

No comments:

Post a Comment