Suitsukanapirukas
500 g lehttainas
2 tk suur suitsukanakoib
1 tk punane paprika
200 g Créme Bonjour (küüslaugu)toorjuust
1 dl riivjuust
1 sl värske hakitud tüümian
määrimiseks muna
Sulata tainas ja rulli piklikuks tükiks. Haki kanaliha ja paprika. Sega juurde toor- ja riivjuust ning hakitud tüümian. Määri segu tainale ja keera tihedalt rulli. Pintselda munaga ning küpseta praeahjus 200°C juures 35-40 minutit. Lase pirukal veidi jahtuda ja lõika siis parajateks tükkideks.
NIPP: Kui pirukas kipub pealt liiga pruunistuma, kata see fooliumiga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Tregetter
Rõõmus kanarisoto
300 g broilerifileed
2 dl pikateralist riisi
1 sibul
2 sl õli
6 dl vett + 2 kanaleemekuubikut
400 g külmutatud aedviljasegu (hernes-mais –paprika)
1 dl Uncle Benś purgikastet Extra Spicy
Lõika broilerifilee väikesteks tükkideks ja prae kuumas õlis kiiresti läbi.
Lisa pannile veidi uut õli ja kalla pannile riis ja tükeldatud sibul.
Prae pidevalt segades, kuni riis muutub läbipaistvaks.
Kalla pannile vesi ja pudenda leemekuubikud.
Vähenda kuumust ja hauta riis pehmeks.
Lisa seejärel külmutatud köögivili, vajadusel ka vett, lase keema tõusta ja mõni minut haududa.
Viimasena sega juurde vürtsikaste ja lase läbi kuumeneda.
Allikas: toidutare
Peakokk: Johanna
Šokolaadibrownie'd piparmündiga
Valmistusaeg: 40-60 min
4 tk Muna
180 g Nisujahu
1 peotäis Piparmünt (värsked lehed)
250 g Või
300 g Suhkur
300 g Tume šokolaad
1. Peenesta piparmündilehed, pane koos 2-3 spl suhkruga uhmrisse ja suru ühtlaseks massiks (selleks tööks on hea kasutada ka köögikombaini).
2. Sulata või, lisa juurde 200g hakitud tumedat šokolaadi ja sega hästi läbi, kuni šokolaad on täiesti sulanud ning segu ühtlane. Lisa suhkur, sega, ja lase segul pisut jahtuda. Lisa ühekaupa munad ja kõige lõpus jahu ning ülejäänud 100g hakitud šokolaadi (sulatamata kujul). Sega ühtlaseks ja kalla mass 24x24 cm suurusse koogivormi. Küpseta 160-kraadises ahjus ca 40 minutit.
3. Kontrolli küpsust puutikuga. Lõika serveerides plaadikoogist välja paraja suurusega ruudukujulised koogikesed.
Allikas: toidutare
Peakokk: Õnn
No comments:
Post a Comment