Caesari salat kanaga
SALAT:
300g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
2 tk Kanafilee
100 g Parmesani juustu
1 sl Hakitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
9 viilu valget saia
2 sl oliivōli
2 pressitud küüslauk
4sl riivitud parmesani juustu
KASTE:
Felixi Caesar salatikaste
Lao
salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid
poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt
kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja
tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1
cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning
veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud
plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit
ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta
salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista
Parmesani juustu laastudega.
Allikas: felix
SALAT:
300g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
2 tk Kanafilee
100 g Parmesani juustu
1 sl Hakitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
9 viilu valget saia
2 sl oliivōli
2 pressitud küüslauk
4sl riivitud parmesani juustu
KASTE:
Felixi Caesar salatikaste
Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega.
300g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
2 tk Kanafilee
100 g Parmesani juustu
1 sl Hakitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
9 viilu valget saia
2 sl oliivōli
2 pressitud küüslauk
4sl riivitud parmesani juustu
KASTE:
Felixi Caesar salatikaste
Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega.
Allikas: felix
Peakokk: Ervin
Lasanje III
Võrratu Itaalia vormiroog, mille valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Tulemuseks on aga toitev pastaroog, mida sobib pakkuda ka külalistele.
Valmistusaeg: üle 60 min
9 -12 tk | lasanjeplaadid | |
2 sl | *õli | |
1 tk | Sibul | |
100 g | suitsupeekon | |
4 küünt | Küüslauk | |
300 g | hakkliha | |
400 g | purustatud tomatid | |
2 sl | tomatipasta | |
2 dl | veiselihapuljong | |
0.5 tl | sool | |
0.25 tl | Must pipar | |
1 tl | Basiilik (kuivatatud) | |
50 g | *või | |
2 spl | jahu | |
5 dl | piim | |
300 g | riivjuust | |
1 tl | sool | |
0.25 tl | Valge pipar | |
0.25 tl | Muskaatpähkel (jahvatatud) |
Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud
sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos
sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra
ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid,
tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. Juustukastme
valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa
vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta
aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja
muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla
lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel ja lao sinna
peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale vala
juustukaste ja raputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit.
Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Allikas: toidutare
Peakokk:Tõnis
Tiramisu
200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoortPeale:
kakaopulbrit (magustamata)
- Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
- Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
- Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
- Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
- Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
- Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.
2. tund
Tortilla
6 spl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
300 gr kanafileed
1 värske kurk
1 väike ananassikonserv
salatilehti 8 tk
300 gr riivjuustu
soola, pipart, broilerimaitseainet
õli kana praadimiseks
300 gr hapukoort
1 pakk dipikastme pulbrit (küüslaugu dipikaste või murulaugu dipikaste)
Tükelda kanafilee, prae pannil ja maitsesta soola, pipra ja broilerimaitseainega.
Viiluta kurk poolkuuviiludeks.
Sega valmis dipikaste ehk sega hapukoor ja dipikastme pulber.
Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pane tortilla pannile. Õli ei ole vaja tortilla alla panna.
Määri tortillale 1 spl jagu (või maitse järgi) magusat tšillikastet. Raputa peale riivjuustu. Lase riivjuustul kergelt sulada.
Pane
tortilla keskele riivjuustu peale salatileht (või kaks). Laota
salatilehele kanatükke, ananassitükke ja kurgiviile. Pane peale
dipikastet.
Murra
tortilla kokku järgmiselt: kõigepealt keera keskele kokku üks alumine
äär, seejärel keera selle ääre peale vasakpoolne äär ja viimasena keera
kõige peale parempoolne äär, nii et moodustuks taskulaadne tortilla.
Suru kergelt pannilabadaga peale, et servad ilusti kokku jääksid.
PS! Ära hoia liiga kaua tortillat pannil, muidu muutub see liiga krõmpsuks ja nii on seda raske kokku keerata.
Peakokk:Martti
Pasta Bolognese
500 g Spagetid
2 tl õli
100 g suitsupeekon
1 tk Sibul
1 porgand
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE
50 g (riivitud) Parmesani
Kuumuta
kastrulis õli. Lisa hakitud porgand, peekon, sibul ja küüslauk ning
kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks
lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50
minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Allikas: toidutareKeeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Peakokk:Janari
Õunapirukas
Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
0,5 dl kliisid
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis.
400 g õunu
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
kate:
2 muna
250g hapukoort
50 ml suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
- Kuumuta ahi 200 kraadini
- Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks, lisa edasi mikserdades muna.
- Mõõda jahu ning sega sellesse küpsetuspulber, sega jahu tasakesi võivahu hulka.
- Suru taigen jahuste kätega pirukavormi põhjale ja külgedele.
- haki õunad kuubikuteks, vala taignale ning raputa üle fariinsuhkru ja kaneeliga.
- Valmista kate: klopi kausis lahti muna, lisa hapukoor ning maitseained, kalla segu pirukale.
- Küpseta 25-30 minutit.
- Parim veidi jahtunult.
Peakokk:Hugo
1. tund
Maailma parim ja lihtsaim kodune burger
Kotletid:
1kg sea ja vaskalihasegu 10-le
70% siga ja 30% vasikas
2 kodukana muna
150 gr riivsaia
1 tl musta pipart
1 tl sool jämedat
1 punt rohelist tilli ja peterselli
1 väike kollane sibul
rukkisai
200 g juustuviilud
4 tomatit
tzatziki kastet
salat (2 potti)
Lõika maitseroheline kääridega peeneks ning haki sibul.
Sega kõik ained omavahel ja siis veereta pallikesed, umbes 100g tk.
Grilli kotletid mõlemalt poolt.
Burgeri valmistamiseks võta rukkisaia viilud, pane vahele juustuviil (gouda, kitsejuust või muu meelepärase maitsega kõvem juust).
Kastmeks kasuta tzatziki kastet, lisa ka rohelist salatit ja tomativiil.
Kui poetzadziki ei meeldi või seda poes pole, valmista see ise! Sega kokku maitsestamata jogurt, hapukoor, riivitud värske kurk, maitse järgi soola, pipart, küüslauku ja oliiviõli.
Peakokk: Arlin
Juustu ja sinepiga paneeritud kanakintsud ahjukartuliga
11 kartulit
50 g võid
11 seljata kanakintsu
4 muna
8 spl head magusat sinepit
soovi korral paprikapulbrit
soola, pipart
riivsaia
200 g riivjuustu (parmesani)
Valmistamine:
Klopi munad koos sinepi, soola ja pipraga lahti. Sega teises kausis riivjuust riivsaiaga ja soovi korral paprikapulbriga.
Võta kanakints kasta korralikult muna segusse ja siis rulli riivsaia segus, kuni see on ilusti ühtlaselt kaetud. Aseta ahjuvormi ja toimi kõigi teiste kanakintsudega täpselt sama moodi.
Küpseta 175 kraadises ahjus 20-40 minutit, kuni kintsud on saavutanud ilusa pruunika jume.
Allikas:nom-nom
Peakokk: Erkki
Brita tort maasikatega
125 g suhkrut (1.5 dl)
3 munakollast
120 g nisujahu (2 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Kate: 3 munavalget
170 g suhkrut (2 dl)
1 tl vanillisuhkrut
25 g mandlilaaste
Vahele: 4 dl 35% rõõska koort
2-3 sl suhkrut
Kaunistamiseks: maasikaid
tuhksuhkrut
Valmista põhi: vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu piimaga vaheldumisi tainale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas sinna peale (kuna tainas on kleepuv, on seda parem teha märja käega siludes).
Valmista kate: vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri ettevaatlikult ahjuplaadile eelmise taina peale. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni beseekiht on kergelt kuldne ning alumine kiht läbi küpsenud.
Võta tordipõhi ahjust välja, lase jahtuda ja siis lõika kaheks ristkülikuks.
Aseta üks tordipõhi serveerimisalusele. Kata pealt viilutatud/tükeldatud maasikatega, siis laota peale vahustatud rõõsk koor. Kata teise tordipõhjaga. Pane tort serveerimiseni külmkappi või jahedasse.
Vahetult enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut ning kaunista mõne maasikaga.
No comments:
Post a Comment