Tuesday, January 19, 2016

7b poisid

3. tund - 9. veebr.

Caesari salat kanaga

SALAT:
300g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
2 tk Kanafilee
100 g Parmesani juustu
1 sl Hakitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
9 viilu valget saia
2 sl oliivōli
2 pressitud küüslauk
4sl riivitud parmesani juustu

KASTE:
Felixi Caesar salatikaste

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega. 


Allikas: felix
Peakokk: Mikk


Lasanje III
 

Võrratu Itaalia vormiroog, mille valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Tulemuseks on aga toitev pastaroog, mida sobib pakkuda ka külalistele.
Valmistusaeg: üle 60 min

9 -12 tk lasanjeplaadid
2 sl *õli
1 tk Sibul
100 g suitsupeekon
4 küünt Küüslauk
300 g hakkliha
400 g purustatud tomatid
2 sl tomatipasta
2 dl veiselihapuljong
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar
1 tl Basiilik (kuivatatud)
50 g *või
2 spl jahu
5 dl piim
300 g riivjuust
1 tl sool
0.25 tl Valge pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)


Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid, tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. 
Juustukastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. 
Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel ja lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale vala juustukaste ja raputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
 



 Allikas: toidutare

Peakokk: Peeter


Kakao-kaerahelbepallid


 100 g toasooja võid

100 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

3 sl kakaopulbrit

100 g kaerahelbeid

2-3 sl külma kanget kohvi

Veeretamiseks:

nonparelle või pärlsuhkrut või kookoshelbeid

Sega kaerahelbed, suhkrud ja kakaopulber omavahel, siis sega juurde pehme või ja jahtunud kohv. Sega ühtlaseks, siis veereta käte vahel väikesteks pallikesteks.


Veereta kookoshelvestes, nonparellides või pärlsuhkrus. Hoia serveerimiseni jahedas.

Allikas: nami-nami

 
Peakokk: Mark

 

2. tund - 2. veebr.


Guacamole kaste maisitšipsidega

 


 

See on vana maiade retsept, mis tõlkes tähendab avokaadokastet.

1 avokaado
1 küüslauguküüs
0,25 sidruni mahl
sool
tšilli

maisitšipse


Lõika avokaado pooleks, eemalda seeme ja kaabi teelusikaga avokaado supitaldrikusse.
Suru avokaado kahvliga peeneks.
Lisa pressitud küüslauk ja sidrunimahl.
Maitsesta soola ja tšilliga.

Seismisel avokaado tumeneb õhuhapniku toimel, seepärast hoia kastet kuni serveerimiseni toidukile all.






 

Peakokk: Kent



Pastaroog


200 g pastat
100 g singikuubikuid
200g purustatud tomateid
100 g juustu
1 sibul
1 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.

* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.



 Peakokk: Sten

 
Rullbiskviit vahukoore ja banaanidega


Biskviit:
5 muna
150 g suhkrut
80 g jahu
30 g kartulitärklist
2 sl kakaopulbrit

Täidis:
4 dl vahukoort
4 sl suhkrut
3-4 banaani

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks (vähemalt 7-8 minutit mikseri maksimaalkiirusel), sõelu juurde eelnevalt omavahel segatud kuivained, sega ettevaatlikult ühtlaseks, vala mustrilehega kaetud ahjuplaadile, silu noaga pealt ühtlaseks ning küpseta 225-kraadises ahjus 7 minutit. Lase veidi jahtuda, pane lauale uus küpsetuspaberileht, kummuta tainaplaat sinna peale ning eemalda teine küpsetuspaber. Kata biskviit tagurpidi pööratud ahjuplaadiga ja lase niimoodi jahtuda. Täidise jaoks vahusta koor suhkruga ning seda juurde tükeldatud banaan (banaanitükke võib piserdada sidrunimahlaga), Vala täidis täielikult jahtunud tainaplaadile, aja ühtlaselt laiali ning keera biskviit pikemast servast tihedalt rulli ning keera küpsetuspaberisse. Hoia vähemalt paar tundi kuni üleöö külmkapis, liitekoht allpool.

Allikas: toidutegu
 

 
Peakokk: Joosep R.



1. tund - 26.01 

Taco'd sealihaga





 400 g Sealiha
Toiduõli praadimiseks
1 pk Fajita-maitseainesegu
Sool
1.5 dl Vesi
12 tk Maisitasku ehk taco

SALSA
5 tk Tomat
1 tk Sibul
Jalapeno
Värske koriander
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool

Hapukoor

1. Haki salsa koostisained peeneks, sega kokku ja pigista hulka laimimahl. Maitsesta soolaga. Lõika lihast peened ribad ja pruunista. Lisa maitseainesegu, veidi soola ja vesi. Hauta 10–15 minutit.

2. Täida soojendatud maisitaskud liha ja salsaga. Juurde paku guacamole’t või hapukoort.

Allikas: toidutare
Peakokk: Joosep P.


Pitsa 




 1 pk pitsapõhjapulber
220 ml vett
40 g õli
200 g ketšupit
1 pakk pitsakatet
5 hapukurki
2 tomatit
150 g riivjuustu
Sega pitsapõhjapulber vee ja õliga. Lase 10 min seista. Tükelda kurgid ja tomatid. Lisa tainas ühtlaselt ahjuplaadile, peale pane ketšup, pitsakate kurgid ja tomatid.Küpseta ahjus 25 min 180 kraadi juures. Lisa riivjuust ja küpseta veel umbes 10 minutit.




 Peakokk: Kaarel


Muffinid

 

100g võid
1 dl suhkrut
2 muna
 2,5 dl nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 dl hapukoort
 100 g šokolaadi või 2 dl marju

Eelkuumuta ahi 200 kraadini
Vahusta või ja suhkur (puulusikaga) heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad,vahepeal segu tugevasti kloppides.
Sega küpsetuspulber jahu hulka ning lisa taignasse.
Viimasena lisa hapukoor ja šokolaad või marjad.
Täida muffinivormid poolenisti taignaga ning küpseta 15 minutit.

 

Peakokk: Ken

No comments:

Post a Comment