Sunday, January 24, 2016

7a poisid

3.tund

Lihtne seljanka





150 g erinevaid lihatooteid (sink, suitsuvorst, kanafilee)

150 g viinereid

7 dl vett

1 sibul
4 kartulit

100 g marineeritud kurki

100 g tomatipastat

0,5 sl jahu

1 sl toiduõli

sool

pipar

suhkur

till (oliivid,kapparid,sidrun)
100g hapukoort (serveeriiseks)

  • Haki sibul ning lõika kurk ja lihatooted kuubikuteks.
  • Prae pannil õlis sibulatükid, lisa lihatoodete tükid (aga mitte viineritükid).
  • Lisa tomatipasta, kuumuta kõik läbi.
  • Lisa jahu ja sega korralikult.
  • Aja vesi keema, lisa pannil olev segu ning kurgi- ja kartulitükid.
  • Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit ja lisa siis viineritükid.
  •  Puista peale hakitud tilli. Soovi korral lisa oliive ja kappareid. Serveeri hapukoorega.
 Peakokk: Mihkel

 Kanavokk

200 g riisi 

2 porgandit
10cm porru valget osa
2 sl õli
1 sibul
3 tl karrit
300 g broilerifileed
3-4dl vett
2 sl sojakastet
1 tl paprikapulbrit
2 dl konservmaisi
1/2 paprikat


  • Keeda riis
  • Koori ning tükelda porgand ja sibul viiludeks, porru ratasteks ning paprika kuubikuteks.
  • Tükelda kanafilee suupärasteks tükkideks.
  • Kuumuta pannil õli, lisa karri ja kanatükid.Prae pidevalt segades pruunistumiseni, lisa porgand, sibul ja porru ning sega aeg-ajalt.Lisa vesi ja hauta toitu kaane all umbes 10 minutit.
  • Lisa paprika, mais ja sojakaste. Kuuuta kuni 5 minutit.
  • Serveeri riisi või nuudlitega.
Peakokk: Markus

 

Tiramisu


 


200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid

3 tl želatiini

2 dl tuhksuhkrut

2 tl vaniljesuhkrut


1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort

1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)


  • Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
  • Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
  • Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
  • Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
  • Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
  • Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.

 
Peakokk: Richard

2. tund
  
Quiche ehk lahtine muretaignapirukas muna-piima kattega
 
 














Vaja läheb:

põhi:
3dl nisujahu
150g võid või margariini
veidi soola
2spl vett
Muna-piimasegu:
2 muna
1,5dl piima
Valik pirukatäidiseid:
Singi-juustu: 100g kuubikuteks lõigatud (suitsu)sinki, 100g riivjuustu, 1/2 tükeldatud paprikat

Köögivilja-juustu: 150-200g meelepäraseid köögivilju, 100g juustukuubikuid

Seene-juustu: 100g šampinjone, 100g brokkoliõisikuid, 100g riivitud mozzarellajuustu

Valmistusviis:
Laota eelküpsetatud (5-10 min)
pirukapõhjale täidise komponendid ning vala peale muna-piima segu. Küpseta 30-40 minutit 180 kraadi juures.



Peakokk:Andres



Kanapada porgandi ja õunaga

 
12 kartulit


300 g Naturaalne või meelepärases marinaadis broilerifilee
3 tk Keskmine porgand
4 tk Hapu õun
1 tk Suur sibul
1 dl Vesi
2 spl Sojakaste
0.5 tl Jahvatatud ingver
1 tl Sidrunipipar

Vajadusel sool
1 peotäisVärskelt hakitud petersell

1. Koori porgandid ja õunad. Viiluta porgandid juurvilja koorijaga õhukesteks liistakuteks, lõika õunad aksemateks viiludeks ja tükelda sibul.
2. Pruunista kanatükid pannil kergelt läbi, lisa porgandiliistakud ja küpseta neid umbes 5 minutit. Lisa õunatükid ja hakitud sibul, vesi, sojakaste ja maitseained. Soola lisamisega ole ettevaatlik, sest nii sojakaste kui ka sidrunipipar on juba piisa valt soolased.

3. Jäta pajatoit nõrgal kuumusel 15 minutiks kaane alla hauduma. Kui soovid vedelamat kastet, kalla juurde törtsuke vett.

4. Pisut hakitud maitserohelist lisab nii värsket maitset kui ka värvi. Paku pada koos riisi või kuumade keedukartulitega. 
Allikas: toidutare 
 
 peakokk:Cevyn


Šokolaadipannkoogid

150 g jahu
1/4 l piima
2 sl mineraalvett
1 näputäis soola
1 tl suhkrut
2 muna
2 sl võid
1 sl kakaopulbrit
8 tl sulavõid praadimiseks


Täidis:
400 g kõrge rasvasisaldusega kodujuustu
200 g pähklikreemi


Šokolaadikaste:
50 g mõru šokolaadi
100 g rõõska koort
2 sl suhkrut
1 sl kakaopulbrit


Sega jahu,piim,mineraalvesi,sool, suhkur ja munad vispliga vedelaks tainaks. sulate või ja sega kakaopulbriga. Jäta paisuma.
Pane kodujuust kaussi. lisa pähklikreem, segahoolikalt ja pane külma.
purusta sokolaad ja japane koos koorega väikesesse kaussi. Lisa suhkur ja kakao. soojenda segades, kuni sokolaad on sulanud. lase veidi jahtuda.
Küpseta ülepanni pannkoogid.  Küpseta iga kooki2-3 minutit, pööra ettevaatlikult. Kata koogid kreemiga, rulli kokku ja pane taldrikule. Vala šokolaadikaste rullidele.








 Peakokk: Kermo





 1. tund
Caesari salat kanaga


SALAT:
300g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
2 tk Kanafilee
100 g Parmesani juustu
1 sl Hakitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
9 viilu valget saia
2 sl oliivōli
2 pressitud küüslauk
4sl riivitud parmesani juustu

KASTE:
Felixi Caesar salatikaste

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega. 
Allikas: felix

 

Peakokk: Rauno


Chilli con carne

 

See Mehhikost pärit vürtsikas hakkliharoog on populaarne üle maailma.


 sai
400 g veisehakkliha
2 sibulat
1 tšillikaun
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
3sl tomatipastat
2 küüslauguküünt
400 g tomatikastmes valgeid konservube
1 dl vett
0,5 tl musta pipart
soola
1 tl paprikapulbrit

  • Kuumuta hakitus sibul õlis kollakaks.
  • Lisa pannile hakkliha ja pruunista aeg-ajalt segades.
  • Lisa tomatipasta, pressitud küüslauk, kuumuta veel veidi.
  • Tõsta segu potti ja lisa sellele purustatud tomatid, võimalikult peeneks hakitud tšillikaun ja vesi, hauta umbes 5 minutit.
  • Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
  • Lisa oakonserv ja hauta veel 5 minutit.
  • Serveeri saiaga. 
Peakokk: Karl Oliver


Klassikaline šokolaadivaht
 

100 g piimashokolaadi
100 g mõru shokolaadi
3 munakollast
4 sl tuhksuhkrut
3 munavalget
200 ml vahukoort
kaunistamiseks shokolaadilaaste
vahukoort

Sulata šokolaadid kuumas veevannis ja hõõru siledaks massiks. Klopi munakollased koos 2 sl tuhksuhkruga lahti. Vahusta munavalged koos 2 sl tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Vahusta vahukoor. Sega kõik vahud šokolaadimassi. Jäta šokolaadivaht u 3 tunniks külmkappi seisma. Kaunista šokolaadilaastude ja vahukoorega. Enne serveerimist hoia vahtu u 3 tundi külmkapis.

Allikas: toidutare
Peakokk: Josep

No comments:

Post a Comment